Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 986 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexandra Jacobsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 4 986 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexandra Jacobsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Östra Eriksbergsgatan 104, Göteborg

KOMMANDE FÖRSÄLJNING!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 96 kvm
  • Byggnadsår: 2015
  • Månadsavgift: 4 986 kr
  • Driftkostnad: ca 505 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 96 kvm
Byggnadsår: 2015
Driftkostnad: ca 505 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Det finns ett avtal mellan bostadsrättsföreningen och Telia som består av fiber med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning.

Följande ingår:
En digitalbox. Observera att digitalboxen är knuten till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. Du får alltså inte ta dem med dig om du flyttar.
Abonnemang och telefonadapter som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer.
Internetanslutning med en hastighet på 50/8-100/10 Mbit per sekund.
Digitalboxen och allt som ingår i IT-skåpet tillhör föreningen och ska alltså vara kvar i lägenheten vid ägarbyte.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Eriksberg

Omgivning

Området
Alldeles i närheten av bostaden finns den härliga träskodda kajen, som erbjuder konstupplevelser längs vägen och är ett uppskattat promenadstråk. Längst kajkanten finns även affärer, flertalet mysiga restauranger och caféer. För information om vad som händer i området besök gärna www.vastraeriksberg.se

Natur och omgivning
Färjenäsparken ligger bara ett stenkast ifrån bostaden med mycket fina promenadstråk. Grönområdet kommer att förädlas till stadspark, som gjord för picknick, löpturer och andra utflykter. På husets västra sida ligger varvets gamla docka med den vackra kulturminnesmärkta Eriksbergskranen. Rakt söderut finns Göta älv med Majorna och stadens siluett som fond.

Affärer och service
Några minuter med bil från bostaden ligger Eriksbergs köpcenter. Här hittar du bland annat Coop, Systembolaget, Handelsbanken, Statoil, Apoteket, blomsteraffär och flertalet andra butiker. Längst in i Sannegårdshamnen anläggs ett centrum med parkområde och trappor ner mot vattnet. Här finns bland annat specialbutiker och ICA Kvantum. De närmaste affärerna finns vid Eriksbergstorget. Även Backaplan med hela dess affärs- och serviceutbud finner man inte långt från lägenheten. För den som vill motionera, finns Friskis & Svettis inom bekvämt avstånd, även Göteborg City Golf och möjlighet att spela bowling.

Kommunikationer
Med bil tar du dig in till Göteborgs city över någon av broarna, Göta Älvbron eller Älvsborgsbron. Resan tar runt tio minuter. Åker du kollektivt kan du välja mellan buss och färja. In till centralen tar det ca 10 minuter. Idag trafikeras området av flertalet busslinjer och två färjor, Älvsnabben och Älvsnabbaren.
På Norra Älvstranden finns Lindholmen Science Park, vilket är ett företagscentra med ca 150 verksamma företag. Här finns bland annat Volvo Cars, Ericsson, IBM, Semcon och många fler. I området finns även Älvstrandens bibliotek, Chalmers Tekniska Högskola, IT-universitet och flertalet gymnasieskolor.

Nära bostaden finns även flertalet förskolor och skolor.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0227480
Andel av insats: 2,27479%
Andel av månadsavgift: 2,27480%
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Bostadsrättsföreningens Sjöportsterrassen består av 52 lägenheter med en total bostadsareal om 4.206 kvm. För att bli medlem i bostadsrättsföreningen så ska köparen ha fyllt 55 år, det går även bra med äkta makar där minst en av makarna fyllt 55.

I en kulturhistorisk varvsmiljö på Eriksberg ligger Bostadsrättsföreningen Sjöportsterrassen. Här finns totalt 52 välplanerade lägenheter i ett sex våningar högt tegelhus med skarpa vinklar, utblickar mot älven och en behaglig gårdsmiljö i härligt söderläge. Här får du ett alldeles lagom centralt boende. I detta lugna kvarter har du nära till de stora grönområdena, service runt hörnet, kajpromenaden i området och staden en kort båttur bort. En stor fördel med att bo i Brf Sjöportsterrassen är att Seniorgården står som avsändare. Hos oss får du alltid fler kvadrat än de du betalar för. Här finns gemensamhetslokal, övernattningsrum, lägenhetsförråd, cykelplatser och garage i källaren. Informationen är hämtad från föreningens hemsida, där hittar man även mer information: https://brfsjoportsterrassen.se/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöportsterrassen
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Källarförråd. Det finns även en övernattningslägenhet som föreningens medlemmar kan hyra.

Parkering

Föreningen disponerar över 36 p-platser, varav 18 ligger i eget garage och övriga i Deckshuset.

Kommunikationer

Bra kommunikationer erbjuds till de centrala delarna av staden. Den närmsta busshållplatsen är Eriksbergstorget och den ligger ca 2 minuter promenad från lägenheten. Där trafikerar bland annat stombuss 16 samt buss 45 och 99 med täta turer in till centrala Göteborg. Vill du istället åka färja finns även denna möjlighet, då Älvsnabben smidigt tar dig in till stadskärnan. Älvsnabben går var 30:e minut och lägger till vid Dockpiren på Eriksberg. Med bil tar du dig in till Göteborgs city över någon av broarna, Göta Älvbron eller Älvsborgsbron. Resan tar runt tio minuter.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr

Månadsavgift

4 986 kr
Värme, kallvatten och Telia Triple-play (kabel-TV, bredband & IP-telefoni). Föreningen har individuell mätning och debitering för vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer därför ett obligatoriskt administationskostnad om ca 17 kr/mån.

Driftkostnader

ca 505 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 224 kr
Försäkring: 148 kr
Varmvatten: 133 kr

Alla bilder

+ 5 Visa alla 11 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Östra Eriksbergsgatan 104, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Alexandra Jacobsson

Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion