Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 120 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexandra Jacobsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 120 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexandra Jacobsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Monsungatan 32, Göteborg

Kanonläge mitt i Eriksbergsdockan. Högt och soligt läge på gavel!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 62 kvm
  • Lägenhetsnummer: 5-1604
  • Byggnadsår: 2013
  • Månadsavgift: 3 120 kr
  • Driftkostnad: ca 100 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 7 av 8
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 62 kvm
Lägenhetsnummer: 5-1604
Byggnadsår: 2013
Driftkostnad: ca 100 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 7 av 8
Hiss: Ja. Bostaden ligger på vån 6/7 i hissen.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Tv/Internetanslutning

Föreningen är ansluten till Telia Triple-play (kabel-TV, bredband & IP-telefoni).

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Eriksberg
Visa all fakta

Omgivning

Eriksberg är ett av flera populära bostadsområden längs med Norra Älvstranden. Här är det nära till det mesta och få områden kan stoltsera med så anrik historia som just Eriksberg. Området är ett historiskt industri- och varvsområde som tillhörde Eriksbergs Mekaniska Verkstads AB. Då varven lades ner började området expansivt att bebyggas med bostäder och bebyggelsen utgörs främst av flerfamiljshus, uppförda under olika etapper av olika byggföretag. Kvar från varvstiden finns bland annat den 84 meter höga bockkranen som med sin brandgula färg utgör ett välkänt landmärke för hela Eriksberg.

Området består idag av moderna bostäder med spännande arkitektur och är idag ett av Göteborgs mest attraktiva ställen att bo på. Här kan man promenera längs med älven hela vägen från Lindholmen till Färjenäsparken. Längs med vägen hittar man flertalet caféer, restauranger och små butiker. För den kulturintresserade finns flera skulpturer och statyer längs med Eriksbergsbryggan och vid den gamla rampen/slipen klättrar spännande kvällsbelysning upp mot platån.

Längs med promenaden passerar du Sannegårdshamnen som förr användes till kol-, koks-, och salthamn, men som idag är ett bostadsområde med tillhörande småbåtshamn. Runt Sörhallsberget följer bryggan mot Eriksberg och du kan snart ta sikte på Ostindiefararen Götheborg, som brukar ligga förtöjd vid Pir Fyra. Originalskeppet sjösattes 1738 och gjorde tre resor till Kina innan det förliste utanför Älvsborgs fästning. Längs hela promenaden har du magnifik vy över Älvsborgsbron och flera restauranger och caféer lockar med sina godsaker. Vid Eriksbergsdockan finns flera trevliga restauranger att besöka. Ett par exempel är Piga och Tapas by River som båda ligger längs med kajkanten och sommartid har skönt läge i kvällssolen. Eriksbergs mekaniska verkstad går idag under namnet Eriksbergshallen och där kan du ofta gå på mässor eller evenemang. Vägg i vägg, och alldeles vid färjeläget, ligger även Quality Hotel 11 där hotellets resturang Kök & Bar 67 erbjuder middag med exceptionell utsikt över Göta Älv. Ett stenkast därifrån kan ni äta middag med internationell klass på River Cafè.

Att se stadsdelarna från vattnet är ett måste, så passa gärna på att ta färjan åtminstone en väg. Om du reser från centrum kliver du på antingen i Lilla Bommen eller vid Stenpiren. Kliv av vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg – eller åk hela vägen tur och retur till Klippan vid Röda Sten för en prisvärd båttur i hamnen.

Utöver den trivsamma miljön och vackra promenadstråk finns självklart även mer praktiska byggnader som förskolor, grundskolor, livsmedelsbutiker, vårdcentraler och tandvård. Här kan man leva och bo oavsett ålder med närhet till det mesta.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0089890
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: 0,0088579
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Compagniet består av två flerbostadshus med en gemensam innergård. Husen som totalt rymmer 120 lägenheter samt 3 lokaler, är i 9 våningar samt en tornbyggnad i 12 våningar. Bostadsrättsföreningen äger marken som byggnaderna står på.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Compagniet
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Föreningen har inte utfört några större renoveringar då husen stod färdiga för inflyttning 2013.
Kommande renoveringar: Inga större renoveringar är planerade.

Gemensamma utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd. Vidare har föreningen tillgång till ett förråd för rullstolar och barnvagnar samt tre cykelförråd.

Parkering

Brf Compagniet har 41 parkeringsplatser i eget garage samt samt 36 parkeringsplatser i Eriksbergsdockans garagesamfällighet. Platserna tilldelas enligt separat kö. Kostnaden för garageplats ligger för närvarande på 1 000 kr/mån.

Kommunikationer

Buss 58 trafikerar längs med Monsungatan och stombuss 16 avgår flera gånger per timma från Eriksbergstorget en kort promenad från bostaden. Flertalet linjer stannar där så som 45 och 99. Från Eriksbergspiren avgår Älvsnabben som enkelt tar dig över Älven till både Klippan i väster och Stenpiren mer centralt. Här är det enkelt att åka kollektivt och dessutom når du ringlederna runt Göteborg med enkelhet om du önskar ta bilen.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 120 kr
Värme och Telia Triple-play (kabel-TV, bredband & IP-telefoni). Föreningen har individuell mätning och debitering för vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer därför ett obligatoriskt vattentillägg på ca 34 kr/mån.

Driftkostnader

ca 100 kr/mån
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Kostnaderna baseras på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antal personer i hushållet, avtal/leverantör samt förbrukning.

Fördelas enligt följande

Försäkring: 100 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 63 kWh/kvm/år
Energiklass: C
Energideklaration utförd: 2015-11-03

Alla bilder

+ 6 Visa alla 12 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Monsungatan 32, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Alexandra Jacobsson

Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion