Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 556 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Simon Mashallah, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Simon Mashallah
Partner, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Göteborg

Arvid lindmansgatan 21B

Månadsavgift: 3 556 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Simon Mashallah, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Simon Mashallah
Partner, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Genomgående bostad om ca 63 m² med balkong i nordvästläge!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: ca 63 m2
  • Lägenhetsnummer: 93
  • Byggnadsår: 1953
  • Månadsavgift: 3 556 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Stig in i denna fantastiska trerummare om ca 63 m² i mysiga Slättadamm. Alldeles runt hörnet ligger Hisingsparken, som dessutom är Göteborgs största park. Parken erbjuder vackra utsikter och natur såväl möjligheter till motion som promenader och picknick i goda vänners lag. Redan när man stiger in i bostaden möts man av ett vackert ljus och tack vare den stora praktiska hallen känns bostaden betydligt större! Bostadens kök är i modernt utförande med stilsäkra materialval och utrustat med alla bekvämligheter man kan önska. Vidare in i bostaden finner man det ljusa och väldisponerade vardagsrummet där man kan ha vänner och familj på besök utan att det känns trångt. Härifrån nås även bostadens balkong i härligt nordvästläge. Här kan man njuta av kvällssolen samtidigt som man blickar ut mot den trevliga innergården. Bostaden erbjuder även två rymliga sovrum samt en klädkammare som medför optimala förvaringsmöjligheter. Det finns även två förråd, ett på vinden och ett i källaren som tillhör lägenheten.

Här bor man i en stabil och välskött HSB-förening. Föreningen innehar låg avgift samt många övriga faciliteter för föreningens medlemmar såsom övernattningslägenhet, bastu, samlingslokal, cykelrum m.m. Vid Bjurslätts torg finner vi bland annat livsmedelsbutik, pizzerior, frisör och vårdcentral. Några minuter bort ligger bland annat välkända och familjeägda Mohlins där man kan inhandla och avnjuta delikata bakverk. Backaplan, med dess stora tjänsteutbud av butiker och restauranger, ligger en kort promenad bort. In till centrala Göteborg tar det ca 14 minuter med buss.

Vid önskemål av privat visning är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Den ljusa och välkomnande hallen utgör lägenhetens nav, och härifrån når man alla rum med stora öppningar mot kök och vardagsrum. Redan när man stiger in genom ytterdörren möts man av den välkomnande hallen med den öppna yta som lägenheten erbjuder samt det moderna klinkergolv som sträcker sig hela vägen till köket för en enhetlig känsla. Här finns utmärkta avhängnings- och förvaringsmöjligheter samt ett mindre förråd som kan användas som klädkammare om så önskas. Väggarna är klassiskt vita förutom ena väggen som är målad i en härlig blå nyans.

KÖK
Vidare till vänster från hallen når vi det moderna och stilfulla köket. Köket renoverades 2011 och utrustades då med kombinerad kyl/frys (Samsung), integrerad ugn i arbetshöjd samt även en integrerad mikrovågsugn som även denna är i praktisk arbetshöjd. Lådorna är vita, högblanka samt har en dämpande funktion då de stängs. Överskåpen med frostade luckor har inbyggd belysning som ger en modern känsla. Ovanför den svarta laminatbänkskivan är en läcker svart glasskiva uppsatt. Infällt i bänkskivan finner du en induktionshäll samt dubbla diskhoar. Här finner du givetvis även en inbyggd diskmaskin. I matsalsdelen av köket är en fondtapet uppsatt och du har utsikt mot innergården genom fönstret.

VARDAGSRUM
I anslutning till köket finner vi det välplanerade vardagsrummet som är ljust och luftigt. Rummet är lättmöblerat och det finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord om man så önskar. Här har vi trivsamt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt utgång till bostadens ballong. Väggarna är vitmålade och golvet kläs av ett stilfullt parkettgolv.

BALKONG
Balkongen nås från det stora vardagsrummet. Den ligger i nordvästläge, vilket innebär att du kan njuta av kvällssolen. Här har du utsikt mot föreningens innergård och läget i huset gör att balkongen är något större än vad som är normalt i föreningen.

BADRUM
Från hallen når man det lyxigt renoverade badrummet med stilsäkra materialval. De vita kaklade väggarna och golvet med svart klinker passar fint ihop med den stora högblanka kommoden. Vidare är badrummet utrustat med vikväggsdusch, tvättställ med avställningsyta, wc samt handdukstork.

SOVRUM 1
Det första sovrummet är det mindre av lägenhetens två sovrum. Här ryms en dubbelsäng om man så vill. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv. Fönster mot gården ligger i österläge.

SOVRUM 2
Lägenhetens andra sovrum är det största av sovrummen. Här ryms en dubbelsäng med nattduksbord lätt och ledigt, och tack vare det lugna läget mot innergården sover man gott om natten. Även här är väggarna vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: ca 63 m2
Lägenhetsnummer: 93
Byggnadsår: 1953
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Bostadsarean är hämtad från föreningens lägenhetsregister. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig.

Byggnadssätt

Kommentar: Fastigheten är upplåten med tomträtt. Bebyggdes år 1950.

Tv/Internetanslutning

Via Com-Hem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och självdragsventilation.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Centrala Hisingen

Omgivning

Fint läge alldeles intill Hisingsparken, där finns höjder med strålande utsikt och natur som erbjuder såväl möjligheter till motion som promenader och picknick. På Slättadamms konstgjorda sjö är det många som åker skridskor på vintern. På sommaren är bussresan till badplatserna Lilleby och Sillvik behagligt kort. För den som vill spela golf ligger Sankt Jörgens golfbana ett par kilometer norrut.

I närheten finns Bjurslätts torg med en liten närbutik, bageri samt pizzerior. Bensinstationen är ombud för posten. Inte långt därifrån ligger Wieselgrensplatsen där det finns mataffärer, apotek, frisörsalonger, banker och butiker.

Både skolor och förskolor finns i närheten. Alldeles intill föreningen ligger Toleredsskolan som har både förskola samt årskurs 1-9.

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,34766%
Andel av månadsavgift: 0,34766%
Pantsättningsavgift: 473 kr

Om föreningen

Brf Tolered i Göteborg bildades 1947 och är belägen på Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A-D, Hisingen i Göteborg.

Föreningens fastigheter består av flerbostadshus om 3 våningar med 318 lägenheter och 27 lokaler. Fastigheterna är uppförda 1951.

Fastigheterna är indelade i sex block med fem gemensamma gårdar. Föreningen är belägen nära naturområdet Hisingsparken samtidigt som närheten till stadskärnan finns.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1985 genomgick fastigheterna en större renovering 1985, då åtgärdades badrum, avloppsstammar, fönster, fasad, tak, balkonger och el.
2006-2007 målades trapphusen om
2008 upprättades energideklaration
2012 byttes blandare i kök och badrum ut mot nya
2014 iordningställdes övernattningslägenheten
2015 lagades och slipades samtliga trapphus nerifrån källarplanet upp till och med våningsplan 1. Taken rengjordes och takpannorna målades samt balkongsidor rengjordes
2016 Plåtarbeten i samtliga fastigheter. Detta innebär att sidoplåtar och överplåtar till fönster och på balkonger bytts ut.
2017/2018: Underhållsåtgärd i samtliga entrépartier, samtliga ytterdörrar kommer bytas ut mot nya, ett modernt inpasseringssystem kommer att installeras och samtliga porttelefoner kommer att bytas ut. (Pågående)
Uppgifter ovan är hämtade från bostadsrättsföreningen.
Kommande renoveringar: Dränering av samtliga hus.
Föreningen utför löpande underhåll enligt föreningens 30-åriga underhållsplan.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har tvättstugor belägna på källarplan i samtliga huskroppar. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.

Det finns även källar- och vindsförråd.

Cykelrum finns I källaren i varje husblock för förvaring av medlemmarnas cyklar. Utanför varje trappuppgång finns även cykelställ för kortvarig förvaring av cyklar.

Övernattningslägenhet finns för uthyrning till medlemmarna i föreningen. Lägenheten ligger på källarplan mellan uppgång 19A och B på Arvid Lindmansgatan.
Lägenheten har tre sovplatser, toalett och dusch, diskbänk med vattenkokare och porslin samt bord och stolar.
Lägenheten kostar 200 kr/dygn att hyra. Då nyckeln hämtas tas en deponeringsavgift om 500 kronor ut som sedan återfås då nyckeln lämnas.

Relaxavdelning ligger i källaren på Karl Staaffsgatan 16 B. Här finns aktivitetsrum och bastu.
Aktivitetsrummet har bordtennisbord, darttavla och bokbytarhylla med läshörna.
Bastun är öppen alla dagar 08 - 20. Bastun kostar 10 kr per person och bokas på bokningstavlan utanför.

Fritidslokalen finns i källaren på Karl Staaffsgatan 22 med ingång på gaveln. Lokalen kan hyras mot en avgift och lämpar sig för t.ex. kursverksamhet och olika sammankomster, dock ej för fester. Den rymmer ca 30 personer och är utrustad med kyl, frys, diskmaskin, spis, ugn och microvågsugn.

Hobbylokalen ligger i källaren på Arvid Lindmansgatan 21 G. I lokalen finns hyvelbänkar och skruvstäd, men inte några verktyg. Den är lämplig för t.ex. målningsarbeten.
För att komma in i hobbylokalen så använder man sin entrényckel som passar till både entrén och själva lokalen.

Parkering

Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger belägna längs med Björlandavägen.

Priserna är för närvarande 120 kr/månad för plats utan el, samt 200 kr/månad för plats med el.

Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i garage.

Kö till platserna i dagsläget.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Under januari 2019 höjdes avgiften med 3% på grund av nytt tomträttsavtal.

Kommunikationer

Med buss 25 tar du dig in till centrum på ca 20-25 minuter och buss 22 tar dig till Björlanda på ungefär samma tid.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 556 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 126 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2018-12-17
Besiktningsman: Torkel Rosenberg

Alla bilder

+ 8 Visa alla 14 bilder
 

Planritning

Karta och område

Arvid lindmansgatan 21B, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3556 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Centrala Hisingen, Göteborg
Arvid lindmansgatan 21B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning