Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 200 000 kr
Månadsavgift: 2 786 kr/mån
Anmäl intresse
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
2 200 000 kr
Månadsavgift: 2 786 kr/mån
Anmäl intresse
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Solarvsplan 7, Askim

Askim

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 53,3 kvm
  • Lägenhetsnummer: 002
  • Byggnadsår: 1966
  • Månadsavgift: 2 786 kr
  • Driftkostnad: ca 250 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 3
  • Hiss: Nej

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 53,3 kvm
Lägenhetsnummer: 002
Utgångspris: 2 200 000 kr
Byggnadsår: 1966
Driftkostnad: ca 250 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Bostaden marknadsförs som 2 rok då den är mycket lätt att dela av, men den står som 1 rok i lägenhetsförteckningen hos HSB

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv via Comhem (17 kanaler ingår i månadsavgiften). Bredband via Comhem. Föreningen har även avtal med Telia om indragning av fiberlan i alla lägenheter. LAN-nätet med fiberkablar installerades 2010.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Askim

Omgivning

Askim är en attraktiv stadsdel i Göteborg, belägen strax söder om Göteborg med närhet till såväl skog, natur och stadspuls som till skärgårdens vackra klipphällar och sandstränder. Askim har något att erbjuda alla. Här finna en uppsjö av valmöjligheter för den aktiva familjen likväl som natursköna platser för den som vill avnjuta naturens rogivande inverkan.

Askims kustnära läge erbjuder flera fina badställen varav den mest kända är Askimsbadet med sina långgrunda sandstränder, stora öppna gräsytor och fina promenadvägar. För den som önskar en mer skogsbetonad miljö behöver man inte ta sig långt. Sandsjöbacka naturreservat är en fantastisk naturupplevelse för såväl den erfarne motionären som för nybörjaren. Här finner du sötvattensbad och kan även pröva fiskelyckan och avnjuta en picknick utefter klipphällarna kring de vackra sjöarna Sisjön eller Oxsjön. För den som vill motionera på kvällen finns ett upplyst elljusspår strax intill Sisjön.

Det finns självklart även åretruntalternativ när det kommer till träning. Askims sim- och sporthall vid Askimskyrkan har både gym och bastu. I närliggande träningshallar finns även bordtennis- badminton- och tennisbanor. I Sisjön finns ytterligare alternativ vad gäller inomhusträning. Askim har ett stort fokus på aktiviteter för alla åldrar och här finns också ett trevligt, familjärt ridhus där man kan ta lektioner. För dig som föredrar fotboll finns Askims IK.

Genom Askim går promenad- och cykelleden "Säröbanan" som sträcker sig där gamla järnvägen en gång gått mellan Göteborgs stad och ändhållplatsen i Särö. Cykelleden erbjuder en enkel väg in till Göteborgs stad för den som vill ta sig en fika på Linnégatan och känna på stadspulsen. På 15-20 minuter når man Linnéplatsen med cykel. Längs med cykelleden finns även flera vackra badvikar, fikaställen och restauranger. I Askim och närbelägna Hovås finns fotbollsplaner, småbåtshamnar för fritidsbåtar, sjöscouterna och flera populära badställen såsom t.ex. Hovåsbadet som enkelt nås via cykelleden. Trevliga matställen i närområdet är exempelvis Hovåsbadet, Kallbadhuset (Pelles ställe) samt Hovås golfbana.

Sisjö centrum har expanderat de senaste åren och nås lätt via fot, cykel, buss eller bil, här finner man allt från mataffärer, klädbutiker, banker, blomsteraffärer och apotek till träningsanläggningar och konditori. Inte långt från Sisjö centrum ligger affärscentra 421 och shoppingcentra Frölunda Torg, som båda ligger på 15-20 minuters cykelväg eller ca 5 min bilväg.

Inom ett par minuters gångavstånd finner man Askims Torg med bl a restaurang, pizzeria, gym, bibliotek, godisbutik, vårdcentral och tandläkare. Alldeles i närheten av Askims torg finner man även det populära bageriet Brödboden.

Förskolor och skolor finns i området och oavsett var du bor har du nära till barnomsorg såväl som kommunikationer. Bussarna går regelbundet och tar dig från Askim in till centrala Göteborg på ca 10 minuter.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,32442
Andel av månadsavgift: 0,32442
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen HSB Vita Fläcken är en stor och omtyckt förening, vars fastigheter byggda 1966 som består av 11 huskroppar med sammanlagt 225 st lägenheter och 2 st lokaler samt ett gästrum som kan hyras av föreningens medlemmar för 150 kr/dygn. Lägenheterna ligger på adresserna: Solarvsplan (ojämna nummer) och Askåkersplan och varierar i storlek från 1 rok om 35 kvm till 5 rok om 114 kvm. Dessutom har föreningen 286 st p-platser varav 42 st med motorvärmaruttag.

Renoveringar:
År 1999 renoverades husfasaderna och 2000 byggdes balkongerna om och förlängdes med ca 50 cm. År 2002-2003 installerades nya tvättmaskiner (1994-95 renoverades själva tvättstugorna). År 2005-2006 genomfördes stambyte i föreningen och därmed totalrenoverades badrummen. I samband med detta byttes alla elledningar, alla eluttag jordades och jordfelsbrytare installerades. Utöver detta har föreningen även bla bytt till treglas-fönster, lagt om yttertak, bytt ut alla hängrännor och stuprör samt byggt om parkeringsplatserna. Under 2009 påbörjades ombyggnad/renovering av innergårdarna, trädgårdarna. Under verksamhetsåret målades också alla trappuppgångar om. År 2010 blev renoveringen av trädgårdarna helt klar. 2011 installerades postboxar i samtliga trappuppgångar och så installerade man parkeringsmätare på besöksparkeringarna. 2012 installerades parkeringsmätare på besöksparkeringarna. Beslutet ledde till att det blivit lättare för gäster till de boende att finna lediga platser, sp eciellt under helgdagar.
2013 reparerades ett felaktigt avlopp i en av fastigheterna. 2013 byttes samtliga takluckor i hörntrappuppgångarna ut. 2014 golven i alla fyra tvättstugorna fick moderna klinkers samtidigt som tvättstugorna målades om. 2015 samtliga tak lades om med ny takpapp. 2015 monterat snörasskydd över entréer och uteplatser. 2015 uppgångarna till taken byggdes om för att uppfylla dagens regelverk och säkerhetskrav. 2016 bytt ut alla lampor i trappuppgångarna till moderna LED-lampor med rörelsevakt i hus 14. 2016 inköp av en elektrisk mangel till tvättstug 14. 2017 installerades nya gungor och befintlig sand byttes ut mot en fallskyddsmatta av gummi under lek- och gungställningen. 2017 under hösten färdigställdes och såldes 2 nya lägenheter på bottenplan Askåkersplan 34.

Ingen avgiftshöjning har skett under verksamhetsår 2015, 2016 och 2017.
I och med att den genomgripande ombyggnationen av trädgårdarna var klar så har alla "stora" förbättringsarbeten, som är normala för ett över 40 år gammalt område, verkställts och kommande renoveringar är främst löpande underhåll utan större investeringsbehov. Enligt styrelsens uppfattning går föreningen nu efter detta in i en femårsperiod utan större behov av ytterligare planerade underhållskostnader. Under kommande verksamhetsår är reparationer av trä och betong på balkongerna inplanerat.

TV / Internet:
Brf Vita Fläcken är ansluten till ComHems kabel-TV nät med 17 kanaler som alla är gratis d v s de ingår i avgiften.
Under 2010 har föreningen tillsammans med Telia dragit in fiberlan som anslutits till samtliga lägenheter vilket innebär att alla kan göra separata avtal med Telia för att få del av deras digitala utbud.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Vita Fläcken
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Förråd till lägenheten finns i entréplan där man även finner cykelrum. Det finns fyra tvättstugor i föreningen, boulebana och gästrum för uthyrning (180kr/dygn). Föreningen källsorterar och det finns 5 st komposthus inom området.

Parkering

Föreningen äger 286 parkeringsplatser varav 42 med motorvärmaruttag. P-platserna hyrs separat till en kostnad av 100 kr/månad utan motorvärmaruttag och 200 kr/månad med. Garage finns ej. Från 1 sept 2018 skall ansökan om parkeringsplats göras hos HSB Göteborg på telefon 010-442 20 00.

Ekonomi

Utgångspris

2 200 000 kr

Månadsavgift

2 786 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.

Driftkostnader

ca 250 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 150 kr
Försäkring: 100 kr

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Solarvsplan 7, Askim

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 2786 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Christian Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Till toppen