Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 125 000 kr
Månadsavgift: 4 612 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 125 000 kr
Månadsavgift: 4 612 kr/mån

Gustav Adolfsgatan 1, Alingsås

Förtjusande 4:a i ett av Sörhagas praktfulla trähus

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 95 kvm
  • Lägenhetsnummer: 2
  • Byggnadsår: 1928
  • Månadsavgift: 4 612 kr
  • Driftkostnad: ca 550 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 95 kvm
Lägenhetsnummer: 2
Utgångspris: 3 125 000 kr
Byggnadsår: 1928
Driftkostnad: ca 550 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Byggnadssätt

Kommentar: Det rosa, vackra trähuset i attraktiva Sörhaga uppfördes på 1920-talet och är ritat av Helge Zimdal, son till Elis Zimdahl, som på den tiden var borgmästare i Alingsås. Med tiden kom Helge att bli en av Sveriges mest namnkunniga arkitekter med kända och älskade byggnader över hela landet på sitt cv. Han kom sedermera att bli hedersarkitekt i Svenska Arkitekters Riksförbund.
Huset ligger nära Tingsrätten (uppförd 1899) och mitt emot vad som idag heter Gustav Adolfsskolan (färdig 1901). Det känns som att det ligger i stan, men området har ändå villakvarterets avskildhet och tystnad. Därtill erbjuds ett boende med trivsam villakänsla, inte minst tack vare tillgången till husets mysiga och insynsskyddade trädgård.

Tomt/balkong/uteplats

Trädgård: I den insynsskyddade trädgården växer bland annat flera fruktträd (äpple, päron, bigarrå och plommon), vinbär av alla tre sorter, samt rabarber. Det är bara att gå ut och plocka favoritreceptens komponenter när man tänkt baka sig en paj, eller koka säsongens första sylt.
Man ställer med fördel ut sina egna trädgårdsmöbler där man trivs bäst bland alla fruktträd och syrenbuskar, och om man har gröna fingrar finns det även möjlighet till egen odling.
Markägare: Föreningen äger marken

Tv/Internetanslutning

Fiber och centralantenn.
Visa all fakta

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och självdrag

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Alingsås
Område: Alingsås Tätort

Omgivning

Omgivning
Sörhaga är ett av Alingsås i särklass vackraste områden, då det präglas av äldre representativa trävillor med sin tidstypiska charm väl bevarad. Att området samtidigt även är ett av Alingsås mest attraktiva områden är lätt att förstå. Här bor man endast en kort promenad från Alingsås gemytliga centrum, även känt som ”The capital of fika”, pendelstation samt sjön Mjörn med sina välbesökta badplatser ”Lövekulle” och ”Playan”. Likaså Alingsås motorbåtssällskap huserar här, för den som är intresserad av båtlivet. Säveån som flyter förbi strax utanför separerar Sörhaga från Nolhaga. För den som inte redan är bekant med Alingsås erbjuder Nolhaga ett stort utbud som passar hela familjen. Här finns en vida omtyckt lekplats, naturreservat med möjlighet till fågelskådning, upplysta motionsspår, Barnens lantgård där man kan bekanta sig med och lära sig mer om några av våra vanligaste svenska gårdsdjur, ishall, äventyrsbad och slutligen en utsiktsplats som blickar över stora dela av staden.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 19,35
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Om föreningen
Föreningen är välskött och har en mycket god sammanhållning, där man gemensamt hjälps åt med att hålla rent i trapphuset samt hålla efter i trädgården. För att underlätta trädgårdsskötseln har man investerat i en robotgräsklippare. I den charmiga källaren finner vi tvättstuga med torkrum, lägenhetsförråd och hobbyrum. Det finns dessutom flera gemensamma förråd.
Trots att föreningen bara har två tillhörande parkeringsplatser, brukar det inte vara något problem för varken boende eller besökare att hitta en plats på de kringliggande gatorna.
TV/Internet
Tv genom centralantenn / Föreningen är anslutet till stadsdatanätet (fiber). Leverantör väljer man fritt genom www.zmarket.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sörhaga
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Alingsås

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar i bostaden:
2017: Tapetserat köket. Målning i sovrum 3.
2018: Målat i hall, vardagsrum, tapetserat sovrum 1+ målat i tak,
Kommande renoveringar: Under början av 2019 kommer man måla trapphuset mot Södra Strömgatan och mattan i trapphuset kommer att bytas ut.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd i källaren till om ca 5 kvm en trappa ner. Föreningens medlemmar förfogar gemensamt över tvättstuga, tork och hobbyrum. Det finns även ett gemensamt förråd som varje medlem kan nyttja om man inte får plats i sitt egna personliga förråd. I ett av föreningens garage förvaras gräsklippare och andra trädgårdsredskap. Det finns också cykelförråd där man kan upplåta sin cykel och i föreningens trädgård finns det gott om plats för ett flertal grupper i insynsskyddad under äpple- och päronträden.

Parkering

Föreningen disponerar över 2 st parkeringsplatser.

Kommunikationer

Till Alingsås centralstation tar det endast 5 minuter. Härifrån finns det bra med möjligheter för att pendla till Göteborg, Borås och Skövde.

Ekonomi

Utgångspris

3 125 000 kr

Månadsavgift

4 612 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Sopor

Driftkostnader

ca 550 kr/mån
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 335 kr
Försäkring: 215 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 69 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-03-09

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Gustav Adolfsgatan 1, Alingsås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4612 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Mikaela Thim, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Mikaela Thim

Reg. Fastighetsmäklare