Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 985 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Therese Jonsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Therese Jonsson
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 4 985 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Therese Jonsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Therese Jonsson
Reg. Fastighetsmäklare

Vintertullstorget 42, 4tr, Stockholm

Totalrenoverat boende nära kanalen!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 87 kvm
  • Lägenhetsnummer: 57
  • Byggnadsår: 1983
  • Månadsavgift: 4 985 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 87 kvm
Lägenhetsnummer: 57
Byggnadsår: 1983
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Markägare: Marken är tomträtt

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,40325
Andel av månadsavgift: 0,40325
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Visa all fakta

Om föreningen

Föreningen tog över fastigheten år 1983 och upplåter 221 stycken bostadsrätter och 10 stycken lokaler. Föreningen är ett äkta bostadsföretag.
Mycket välordnad, välfungerande och livaktig förening med god ekonomi och engagerade medlemmar. Duktiga fastighetsskötare finns på plats varje dag om det skulle vara något som behöver åtgärdas, med telefon- och besökstid varje morgon. Två stycken bokbara gästlägenheter/rum finns i föreningens fastigheter. I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-TV och bredband. Kabel-TV via ComHem. I avtalet med ComHem ingår basutbudet via kopparkabelnätet. Bredband via Stokab, 1000/1000 Mbit via fibernät.

Föreningen har beslutat om att ha gemensamt elabonnemang. Detta betyder att den enskilde lägenhetsinnehavaren inte har ett eget abonnemang. Elförbrukningen debiteras på de månatliga avgiftsavierna från HSB. Varje lägenhet får även en inloggning till en hemsida där man själv kan följa sin elförbrukning.

Ekonomi
Föreningen har två tomträttsavtal, Hamnvakten 8 som löper till juli år 2021 och Hamnvakten 9 som löper till januari år 2022. Tomträttsavgälden för föreningens två fastigheter (Hamnvakten 8 och 9) är för nuvarande ca 3,3 miljoner kronor per år. Ny tomträttsavgäld kan preliminärt uppskattas hamna på drygt 6 miljoner kronor. Hela höjningen kommer enligt förslaget inte redan 2022 utan kommer trappas upp under en femårsperiod. För en lägenhet på 85 kvm innebär höjningen en ökad kostnad om ca 400 kr/mån år 1 och cirka 1000 kr/mån år 5, dvs först 2027 när höjningen får full effekt.

Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10%. Föreningen godkänner inte juridisk person som förvärvare.

Boendeparkering och parkeringshus
Det finns olika möjligheter till bilparkering i området, dels så kallad boendeparkeringen på gatorna i stadsdelen och dels parkeringsplats i garage. Boendeparkering betalar du antingen med dygnsbiljett i automat på gatan eller genom att anmäla dig för periodbetalning. Du kan ansöka om tillstånd till boendeparkering hos Trafikkontoret. Det finns två parkeringshus i området. Dels "Pumpan" på Malmgårdsvägen 69 och dels parkeringshuset "Hamnvakten" på Katarina Bangata 80 (under Servicehuset Vintertullen). Genom ett nytt avtal med Micasa, som äger parkeringshuset i Servicehuset Vintertullen, har föreningen tillförsäkrats förtur till 70 platser. Detta innebär att när en plats blir ledig ska den i första hand upplåtas till boende i vår förening. Om det inte finns någon i vår förturskö kan parkeringsplatsen hyras ut till någon annan. Vi betalar inte något för förturerna. Hyresavtal tecknas mellan dig och Stockholm Parkering. Telefonnummer till Stockholm Parkerings kundtjänst är: 08 - 772 96 00, alternativt kan man anmäla sig till kön direkt på deras hemsida, Registrera P-plats Hamnvakten. Platserna i "Pumpan" ägs av grannföreningen Hamnvakten och administreras av HSB Stockholm. Telefonnummer till kundtjänst är: 101 - 442 10 00.

Tillfälliga parkeringstillstånd
Biltrafik är inte tillåten på gårdarna. För att hantverkare, flyttbilar och andra transporter inte ska köra in på gårdarna och parkera har föreningen tagit fram tillfälliga parkeringstillstånd för längre parkering på det lilla torget mellan gårdarna. Utan parkeringstillstånd får bilar stå på torget i max 20 minuter för i- och urlastning.

Handikapparkering
På det lilla torget mellan gårdarna finns ett fåtal parkeringsplatser avsedda för medlemmar med funktionshinder. Kontakta styrelsen om du vill ha mer information om dessa parkeringsplatser. För mer information, besök föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/hamnkaptenen

Cyklar
Det finns en cykelparkering med tak på varje gård. Separata cykelställ finns utplacerade på flera platser på gårdarna. Cykelförråd finns i Vintertullstorget 10, 22, 38 och 42.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Hamnkaptenen i Stockholm
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1401
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2016 - Stamspolning har utförts, vilket sker regelbundet som underhållsåtgärd.
2016 - Målning av källares väggar, tak och dörrar.
2017 - Yttre underhåll av fönster
2017 - Yttre underhåll av tak
2017 - OVK
Kommande renoveringar: 2018 - Kommer att installera en solcellsanläggning under sommaren för ca 1 miljon kronor.

Gemensamma utrymmen

2 tvättstugor, föreningslokal, fritidslokal, 2 övernattningslägenheter/rum och bastu.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsförändringar.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

OMRÅDESBESKRIVNING
Sofia är nog den del av söder som har mycket av det som är sinnebilden för vad söder är, och som särskiljer Sofia från resten av stan. Här finns många små butiker,krogar av alla de slag, stora och små parker, nybyggda hus och de timrade röda
husen från 1600- och 1700-talen i Vita bergsparken. Sofia församling sträcker sig från Renstiernas gata och Ringvägen ner till Skanstull, Norra Hammarbyhamnen och Stadsgårdsleden tillbaka till Renstiernas gata. Hammarby Sjöstad hör formellt till Sofia församling men brukar inte inrymmas i begreppet Sofia. Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 34.000 i Sofia församling. Från stora delar av Sofia ser man Sofia Kyrka som ligger i Vita Bergsparken med sin
78 meter höga tornspira. Kyrkan byggdes kring det förra sekelskiftet och är uppkallad efter Sofia som var kung Oscar II:s fru.

En trevlig promenadväg genom Sofia är att gå utmed Tullgården mellan de nya husen med sin moderna arkitektur invid Hammarby kanal och med Hammarby Sjöstad på andra sidan. Fortsätt fram till Barnängsparken, vik av upp mot Vita Bergsparken med de röda söderkåkarna, friluftsteatern och tegelkyrkan. Ta sedan Erstagatan norrut fram till Fjällgatan där du ser ut över hela stan (försök undvika de tider då turistbussarna är som flest).
På Söder finns det så mycket att se, så mycket att uppleva, så mycket att älska... Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 985 kr
I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-TV och bredband. Kabel-TV via ComHem. I avtalet med ComHem ingår basutbudet via kopparkabelnätet. Bredband via Stokab, 1000/1000 Mbit via fibernät.

Alla bilder

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Vintertullstorget 42, 4tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Therese Jonsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Therese Jonsson

Reg. Fastighetsmäklare