Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 5 201 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ankie Björk Harris, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ankie Björk Harris
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
Daniel Ah-King, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Daniel Ah-King
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 5 201 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ankie Björk Harris, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ankie Björk Harris
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
Daniel Ah-King, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Daniel Ah-King
Fastighetsmäklare

Tegelviksgatan 47, Stockholm

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3,5, varav 2 sovrum
  • Boarea: 102 kvm
  • Lägenhetsnummer: 036
  • Byggnadsår: 1999
  • Månadsavgift: 5 201 kr
  • Driftkostnad: ca 1 265 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 5
  • Hiss: Ja

SJÖNÄRA VÅNING MED MYCKET REPRESENTATIV PLANLÖSNING. SJÖVY. POPULÄR FÖRENING. MÖJLIG 4:A.

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3,5, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 102 kvm
Lägenhetsnummer: 036
Byggnadsår: 1999
Driftkostnad: ca 1 265 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja. Rymlig och stor hiss.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Att leva och bo i Barnängen
Precis som Per Anders Fogelström beskriver den äldre delen av Barnängsområdet ”Mina drömmars stad”, visar flyttmönstret i området sin kärlek för Barnängen. För de flesta lämnar inte Barnängen utan söker sig till större eller mindre bostad i området.
Det är mycket som är uppskattat i Barnängen hos både stora och små med omedelbar närhet till t.ex. gym, affär, pizzeria, sushi, cevicheria och två förskolor precis intill.
Frågar man de boende i området är dessa platser mycket uppskattade: Parkteatern i Vitan på sommaren, lunchrestaurangen Skrattmajas där en husman kostar 75 kronor, kemtvätten där Samir bjuder alla kunder under 12 år på godis eller nötter och alla över 12 på kvarterskvaller, färjan över till Luma-biblioteket, mjukglassen på Kajsas, Tengans lummiga plaskdamm, Folii, Café Nizza och Pom & Flora runt hörnet. Mandelparken är också en oas som ligger precis nedanför föreningen intill hamnen.

I området finns vackra och kullerstensbelagda promenadstråk längs kajen bort mot Skanstull. Även ett populärt glasscafé som besöks flitigt. Tar du cykeln mot Hornstull behöver du inte möta en enda bil på vägen. Från Barnängsbryggan i närheten kan du ta färjan Lotten över till Hammarby Sjöstad eller varför inte in till Stockholms city med båten Emelie. Med Emelie når du även Djurgården, Skansen och Gröna Lund. Vill man njuta av naturen är det inte långt till Nackareservatet för fina promenader och löpspår, samt skridsko- och längdåkning. En kort promenad från lägenheten nås Vita bergens grönska och utsikt och på andra sidan ligger Nytorget. I Vita bergen kan man bland annat sommartid njuta av parkteater. I närheten finns också Fåfängan med café och dess fantastiska utsikt över Stockholm. Området är lugnt och barnvänligt men är också nära SOFO:s breda serviceutbud, mysiga restauranger och trendiga butiker.

För barn
Fina lekparker med innesluten innergård med plats för lek finns det också. Andra oaser är parkerna Blecktornsparken, Skånegläntan, Tengdahlsparken och Bryggartäppan.
I närheten ligger fler uppskattade förskolor och skolor som t.ex. Sofia Skolan och förskolan Eurenii . Inom föreningen och Norra Hammarbyhamnen finns Pysslingens skolor och förskolor.

Livet i Norra Hammarbyhamnen & Barnängen
Här bor man i ett totalt lugn i den bästa av två världar för den som även har krav på uteliv och nöjen. Bara en kort promenad bort ligger pulserande Medborgarplatsen och Götgatan med sina stora utbud av nöjesliv och restauranger, shopping och övrig service. Slussen, Djurgårdsfärjan och Gamla Stan ligger också inom gångavstånd, liksom populära Nytorget med sin mix av grönyta, parklek, restauranger och kaféer.
Sommartid är både Medborgarplatsen och Swedenborgsgatan fyllda av uteserveringar.

Kommunikationer
Kv Persikan ligger nära flera busslinjer samt behagligt promenadavstånd längs kajen till tunnelbanans gröna linje i Skanstull. Från Londonviadukten når man Slussen med buss på 3 minuter.
I de kringliggande kvarteren finns det parkeringsmöjligheter i garaget Pumpan eller på gatan och den som är folkbokförd i stadsdelen kan erhålla tillstånd för boendeparkering.
Vill man vidare genom staden går flertalet bussar från området och tar dig på några minuter till Slussen eller Södra station. Buss 2 (som går via Slussen, Gamla stan, Kungsträdgården in till city), 57 och 66 stannar direkt utanför huset.
Tunnelbanelinjen mellan Kungsträdgården och Nacka Centrum, med station vid den närbelägna Hammarby kanal, beräknas öppna 2025.

Vita bergen
Vackra och högt belägna Vitabergsparken är en kuperad park i östra delen av stadsdelen Södermalm, Stockholm. Området ligger mellan Renstiernas gata, Skånegatan, Barnängsgatan och Malmgårdsvägen. Parken har två toppar, på den nordvästra ligger Sofia kyrka, på den sydöstra en musikpaviljong. Stora delar av området är kulturreservat sedan 1956. Vita bergen fick sitt nuvarande namn 1967, innan dess var namnet Hvita Berget som fastställdes vid namnrevisionen 1885.
Vita bergen bjuder på uppskattade sommarteatrar, julkonserter och magiska picnicställen.

Eriksdalsområdet & Tanto
Sköna Eriksdalsområdet med bland annat flera utesimbassänger, solplatser, badhus och gym ligger mot kajpromenadens avslutning. Även direkt närhet till fina jogging- och promenadstråk längs Årstaviken till Tanto och färjeläget. Numera finns även en sandstrand i Tanto. Pittoreska Tantolunden bjuder även på mysiga koloniträdgårdar, boulebana och minigolf
Fortsätter man österut längs Årstaviken passerar man uteserveringarna Skrovet och Nyfiken Gul, Södermalms nyinvigda dansbana samt Eriksdalsbadet. Vid både Tanto och Eriksdalsbadet finns det utegym. Kvällstid kan den festsugne roa sig på Strand intill Hornstull eller Trädgården under Skanstullsbron.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,96450
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 473 kr

Andelskommentar

Stor och rymlig hiss.

Visa all fakta

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Mandeln ligger i Kvarteret Mandeln på Södermalm.
Fastigheten byggdes 1999 och Brf Mandeln köpte fastigheten 2008. Föreningen äger 115 lägenheter, fyra lokaler som hyrs ut och tomtmarken. Tillsammans med Brf Sjölejonet förvaltas gård, garage och grovsoprum.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Mandeln
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1102
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2009 renoverades innertaket i garaget och föreningslokalen.
2010 spolades V/A stammarna i kök och badrum.

Gemensamma utrymmen

Bra gemensamma utrymmen för medlemmar som takterrass med access från Tegelviksgatan 47, tre tvättstugor, en grovtvättstuga, föreningslokal, gästlägenhet, cykelförråd, barnvagnsrum samt mysig innergård som passar både juniorer som seniorer. Här är det utemöbler, lekplatser, kryddträdgård och boulebana. I kryddträdgården växer oregano, salvia, timjan, rosmarin och lavendel.

Parkering

Föreningen har 40 garageplatser. Går att hyra för 1 200 kr/mån. Det finns även 4 st MC-platser för 500kr/mån.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Löpande underhåll sker kontinuerligt och inga avgiftshöjningar finns planerade.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 201 kr

Driftkostnader

ca 1 265 kr/mån
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 900 kr
Försäkring: 365 kr

Energideklaration

Specifik energianvändning: 164 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-02-24

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Tegelviksgatan 47, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Ankie Björk Harris, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Ankie Björk Harris

Franchisetagare/Fastighetsmäklare