Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 175 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 4 175 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom

Färgargårdstorget 92, 1tr, Stockholm

Rymlig 4:a med öppen planlösning och balkong!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 107,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 144
 • Byggnadsår: 1981-1982
 • Månadsavgift: 4 175 kr
 • Driftkostnad: ca 650 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1
 • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 107,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 144
 • Byggnadsår: 1981-1982
 • Driftkostnad: ca 650 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv via Comhem
Bredband via Open Universe (fiber)

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme
Ventilation genom mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm
Visa all fakta

Omgivning

Sofia är nog den del av söder som har mycket av det som är sinnebilden för vad söder är, och som särskiljer Sofia från resten av stan. Här finns många små butiker, krogar av alla de slag, stora och små parker, nybyggda hus och de timrade röda husen från 1600- och 1700-talen i Vita bergsparken. Sofia församling sträcker sig från Renstiernas gata och Ringvägen ner till Skanstull, Norra Hammarbyhamnen och Stadsgårdsleden tillbaka till Renstiernas gata. Hammarby Sjöstad hör formellt till Sofia församling men brukar inte inrymmas i begreppet Sofia. Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 34.000 i Sofia församling. Från stora delar av Sofia ser man Sofia Kyrka som ligger i Vita Bergsparken med sin 78 meter höga tornspira. Kyrkan byggdes kring det förra sekelskiftet och är uppkallad efter Sofia som var kung Oscar II:s fru. En trevlig promenadväg genom Sofia är att gå utmed Tullgården mellan de nya husen med sin moderna arkitektur invid Hammarby kanal och med Hammarby Sjöstad på andra
sidan. Fortsätt fram till Barnängsparken, vik av upp mot Vita Bergsparken med de röda söderkåkarna, friluftsteatern och tegelkyrkan. Ta sedan Erstagatan norrut fram till Fjällgatan där du ser ut över hela stan.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,26638
 • Andel av månadsavgift: 0,26638
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 672 kr

Om föreningen

Brf omfattar 386 bostadsrätter och 17 lokaler och fastigheten förvärvades med tomträtt 1978 (nästa omförhandling av tomträttsavgälden sker 2021). Välskött förening med god ekonomi, aktiv styrelse och fastighetsskötare som lägger mycket omsorg kring förvaltningen av husen och gårdarna. Förskolor, matvaruaffär, torghandel och ett antal restauranger finns i närområdet. Föreningen är klassad som en äkta förening.

Föreningen godkänner inte juridisk person.
Föreningen godkänner delat ägande med en minsta ägarandel om 10%.

Utförligare information om föreningen finns på den egna hemsidan www.hamnvakten.se.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s i Stockholm Brf Hamnvakten
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1101
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Tvättstugor 2010
Fönster målades 2010-2015
Ventilation kontrolleras regelbundet enligt plan.
Stammar spolas regelbundet, inget stambyte finns planerat.
Behov av större renoveringar än ovan har inte funnits med tanke på byggåret.
Kommande renoveringar: Det finns mindre planerade renoveringar men i mindre omfattning än de närmst föregående åren, det som bör göras är OVK och se över taken. (svar från styrelsen 2017-09-08)

Gemensamma utrymmen

Brf Hamnvakten har tre tvättstugor, invid uppgång 24, 32, resp. 34. Inom föreningen finns också gym, bastu, bibliotek/studierum, sy/vävstuga, snickeriverkstad, festlokal samt tre övernattningslägenheter.

Parkering

Föreningen har 328st garageplatser som uthyres för 1400kr/mån.

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar. (kontrollerat med styrelsen 2017-09-08)

Kommunikationer

Bussar
Direkt utanför porten går buss 59 och 76. Buss 55 och 66 nås en kort promenad bort och uppe vid Ringvägen tar man smidigt buss 3 ner till Slussen och T-bana. Skanstulls t-bana nås på 15 min promenad.

Båttrafik
M/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 55 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget". M/S Emelie som går in till Nybrokajen börjar sin helgtrafik den 16 april och biljettpriset är detsamma som förra året; 40:- Mellan den 30 maj och 30 september går Emelie även vardagar.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 568 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 175 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

ca 650 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

 • El: 400 kr
 • Försäkring: 250 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 120 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-01-23

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Färgargårdstorget 92, 1tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom
Till toppen