Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 101 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Therese Jonsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Therese Jonsson
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 2 101 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Therese Jonsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Therese Jonsson
Reg. Fastighetsmäklare

Borgmästargatan 9, 2 tr, Stockholm

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 41 kvm
  • Lägenhetsnummer: 177
  • Byggnadsår: 1929
  • Månadsavgift: 2 101 kr
  • Driftkostnad: ca 200 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 41 kvm
Lägenhetsnummer: 177
Byggnadsår: 1929
Driftkostnad: ca 200 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband och IP-telefoni via Ownit (1Gb/s) ingår i månadsavgiften.
Andra leverantörer för kabel-tv och bredband är ComHem och Bredband2 och dessa ingår ej i avgiften.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel av insats: 0.42574
Andel av månadsavgift: 0.42189
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 448 kr

Visa all fakta

Om föreningen

Ljuset är en bostadsrättsförening på Södermalm i Stockholm. I föreningen finns 261 bostadsrättslägenheter och 16 lokaler. Fastigheten byggdes mellan åren 1929 och 1930 i två etapper. Ljuset byggdes i en stilistisk brytningstid när funkisen började växa fram. Huset kom därför att få vissa element från funkisen, vilket t.ex. fönstren visar tydligt. Nytt för sin tid var även att bygga badrum i lägenheterna i ett hus avsett för arbetarbostäder. Att byggnaden är något extra visar bland annat det faktum att fastigheten är Q-märkt.

Ljuset är en - med innerstadsmått mätt - stor förening. Fastigheten omfattar ett helt kvarter mellan Åsögatan i norr, Bondegatan i söder, Borgmästargatan i väster och Klippgatan i öster. I mitten av byggnaden ligger en stor grön gård som renoverades under sommaren 2002. Gården är föreningens hjärta och där hålls allt från gårdsfester till stillsamma söndagsfrukostar i syrenbersåerna.

Föreningen har en god ekonomi och en välskött fastighet. Stam- och elbyte skedde i mitten på nittiotalet och 2000 fick föreningen bredband indraget. Att tidens tand ändå sätter sina spår leder till kontinuerligt behov av fastighetsvård och renovering. För att värna om fastighetens historia och karraktär sker renoveringar därför med omtanke och försiktighet.
Delat ägande godkänns under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 25%.

För mer information www.ljuset.se.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ljuset
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2011-2013 - Omputsning av fasad
2011-2013 - Fönsterrenovering
2010-2011 - Ombyggnad vindslokal till lägenheter
2010-2011 - Omläggning tak
2010 - Ventilation
2010 - Stamspolning
2002 - Gårdsrenovering
2002-2004 - Trapphusrenovering
1995-1996 - Elstambyte
1995-1996 - Rörstambyte
Kommande renoveringar: Föreningen planerar att förbättra innergården ytterligare med mer utrymme för grönska och umgänge.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett vindsförråd som tillhör bostadsrätten. Det finns även barnvagnsförråd/cykelförråd och grovsoprum. Tre bokningsbara gästlägenheter finns i föreningen att nyttja för ca 150-350 kr/natt.

Tre bokningsbara tvättstugor med två tvättmaskiner i vardera. Dessutom finns två "jourtvättmaskiner" som inte går att boka.

Bokning av tvättstugor och gästlägenheter sker på föreningens hemsida dvs webbokning, eller manuellt med sin blipp vid tvättstugorna.

Parkering

Fri gatuparkering mellan 17.00-09.00 och helger. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. Kostnad för boendeparkering är f.n 900 kr/månad. Alternativt kan biljett lösas för 60 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Övrigt

Definition Accepterat pris:
Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.
Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Initiativet är en del av en branschöverenskommelse för att motverka så kallade lockpriser. En stor del av mäklarföretagen som är verksamma inom Stockholms innerstad står bakom överenskommelsen.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Slutpris:
Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Boarea:
Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Bolån och hemförsäkring:
De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 101 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

ca 200 kr/mån
Kommentar: Driftkostnaden kan komma att variera och avvika från detta värde.

Fördelas enligt följande

El: 100 kr
Försäkring: 100 kr

Alla bilder

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Karta & område

Borgmästargatan 9, 2 tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Therese Jonsson

Reg. Fastighetsmäklare