Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 1 688 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Elin Bellander
Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach
Sammanfattning
Månadsavgift: 1 688 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Elin Bellander
Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach

Wollmar Yxkullsgatan 48C, Stockholm

Strålande läge invid Mariatorgets puls!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: 29,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 87
  • Byggnadsår: 1928
  • Månadsavgift: 1 688 kr
  • Driftkostnad: ca 250 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 4
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 29,5 kvm
Lägenhetsnummer: 87
Byggnadsår: 1928
Driftkostnad: ca 250 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv finns i fastigheten via Comhem.
Bredband finns i fastigheten via Comhem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Självdrag

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,53800
Andel av månadsavgift: 0,53723
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Brf Postiljonen bildades 1928 och omfattar 147 lägenheter och 9 lokaler med adresserna Wollmar Yxkullsg. 48 A-D, Samaritgränd 7 och 9 och Dr Abelins Gata 2. Föreningen äger marken, är skuldfri och har en mycket god ekonomi.

Delat ägande godkänns om den som bor i lägenheten äger minst 10 %. Juridisk person godkänns inte.

För ytterligare information, besök gärna föreningens hemsida: www.sbc.se/postiljonen

Allmänt

Föreningens namn: Brf Postiljonen
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2018 -Stamspolning
2014 - Målning av fönster mot gator och gång.
2012/2013 - Stamspolning
2012 - Renovering av fasad samt målning av fönster mot innergård.
2001 - Delvis renovering av tak
1996 - Målning av fönster mot gator och gång.
1992 - Elstigar byttes
1990 - Omläggning av tak
1981-82 - Stamrenovering
1974 - Fasadrenovering
Kommande renoveringar: Föreningen följer sin underhållsplan för framtida renoveringar. Stammarna har nyligen spolats (mars 2018) och de ser ok ut för tillfället, avgifterna kommer ej påverkas något under 2018. Fasadrenovering diskuteras inom 5-10 år. Föreningens fokus nu är energibesparing (bergvärme, energiglas mm)

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två cykelförråd, vindsförråd, en samlingslokal för olika aktiviteter samt ett övernattningsrum som kan hyras av föreningens medlemmar.

Parkering

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr. Alternativt kan biljett lösas för 60 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2017- Avgifterna höjdes med 5 %.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Maria är den del av Söder som oftast syns på bilder när man visar något från Söder. Ofta är det de charmiga kvarteren på Mariaberget som syns, eller Laurinska huset med sina torn, båtarna utmed Söder Mälarstrand men allt oftare är det bilder på Bofills Båge och Söder Torn vid Medborgarplatsen som visas.
Maria, eller Maria Magdalena församling som den egentligen heter, sträcker sig utmed Söder Mälarstrand till slussen, Götgatan söderut fram till Folkungagatan, Magnus Ladulåsgatan fram till Rosenlundsgatan via Wollmar Yxkullsgata utmed Torkel Knutssons gata ner till Söder Mälarstrand.
Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 19.000 i Maria.
Maria Magdalena är den enda av församlingskyrkorna på söder som har en religiös klang i sitt namn. Kyrkan byggdes upp efter en brand 1759 men kyrkan har rötter sedan 1350 och kyrkan är Södermalms äldsta. På Maria kyrkogård är Evert Taube begravd liksom Stagnelius och Lasse Lucidor.
En trevlig promenadväg genom Maria är att börja vid slussen och gå upp på Mariaberget, gå på Monteliusvägens trappor utmed bergkanten och se på utsikten, gå ut med Bastugatan och ta någon av smågatorna ner mot, och över, Hornsgatan med sina butiker och restauranger, gå gärna på Mariatorget söderut ner mot Södra Stationsområdet och fascineras av den moderna arkitekturen. Avsluta gärna med en fika eller en lunch inne i Söderhallarna, där finns något för alla smaker!
På Söder finns det så mycket att se, så mycket att uppleva, så mycket att älska... Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 688 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

ca 250 kr/mån
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 100 kr
Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 143 kWh/kvm/år

Alla bilder

+ 19 Visa alla 25 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Wollmar Yxkullsgatan 48C, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Elin Bellander

Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach