Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 159 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Raymond Lindeborg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Raymond Lindeborg
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stockholm

Västgötagränd 1A

Månadsavgift: 5 159 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Raymond Lindeborg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Raymond Lindeborg
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Optimalt planerad familje 4:a i ostört läge!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 75,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 84110
  • Byggnadsår: 1993
  • Månadsavgift: 5 159 kr
  • Driftkostnad: 188 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 9
  • Hiss: Ja

På mysiga Västgötagränd 1A finner vi denna ytterst väldisponerad 4:an! Här har man planerat kvadratmetrarna med omsorg och hemmet blir således en perfekt familjebostad. Till följd av det bilfria läget intill Södermalmsallén får du en rogivande tillvaro och hör fåglarna kvittra trots det centrala läget på Södermalm. Bostadens kvadratmetrar är perfekt fördelade med en välkomnande hall med bra yta till klädförvaring. Intill hallen finns bostadens helkaklade badrum med badkar, tvättmaskin, torktumlare, tvättställ och toalettstol. Vidare in i lägenheten har vi bostadens mest sociala rum som består av ett stort vardagsrum med mycket bra yta till större matbord samt med en halvöppen planlösning mot köket. Vilket gör att disken utan problem kan få stå kvar på diskbänken utan att det stör vid de tillfällen man har middagsgäster på besök. Köket är utrustat med en spishäll, integrerad diskmaskin, ett högskåp med ugn och mikro, kombinerad kyl och frys samt därtill väldigt bra köksförvaring på båda sidor av köket. Invid vardagsrummet finns de tre sovrummen placerade i en privat domän i bostaden. Samtliga sovrum är rymliga och erbjuder yta till såväl större säng som diverse övrigt möblemang. Lägenheten i sin helhet karaktäriseras som en tilltalande familjebostad som tack vare sitt gavelläge erbjuder fönster åt två håll med utsikt över det lugna kvarteret. Hiss finns samt ett stort tillhörande källarförråd. Föreningen ingår i Södra Stationsgaragens samfällighetsförening vilken genom kösystem erbjuder medlemmar garageplats till förmånligt pris. Garagen är nyrenoverade och har även flertalet laddplatser.

Föreningens två fastigheter består idag av 56 bostadsrättslägenheter. Det finns också 7 st extraförråd som hyrs ut till medlemmarna. Marken innehas med tomträtt med nytt avtal där den nya avgäldsperioden inleddes år 2020 och sätts således om år 2030 nästa gång. Huset byggdes som kontor 1993 och omvandlades till lägenheter med inflyttning under 2004. Lägenheten ligger i ett av de två punkthus som finns vid Fatbursbågens vardera ytterhörn. Arkitekt är den internationellt uppskattade, spanske arkitekten Ricardo Bofill. Föreningen har idag en mycket bra ekonomi med en belåningsgrad om låga 4 929 kr/kvm.

Lägenheten erbjuder ett boende i fridfull oas mitt på Söder i kvarteren kring Mariatorget där ett glatt cityliv lätt kan kombineras med ett rikt familjeliv. Här har du närhet till mycket goda kommunikationer såsom tunnelbana, pendeltåg och flertalet bussar som gör det enkelt att färdas runt i staden både dag som kväll. Söders puls med mysiga kaféer, restauranger och uteliv finner du bara ett stenkast bort och du når både populära Mariatorget, Medborgarplatsen samt Nytorget på bara några minuters promenad. Några restauranger värda att nämna är populära Usine, Hallmans matbar och gulddrakenominerade Panda Dumplings. Väl värt ett besök är också Cafe Cuveé och indiska Shanti. Närliggande Swedenborgsgatan stängs under sommaren av från all biltrafik och förvandlas till mysig sommargata med en mängd trevliga uteserveringar. För den kulturintresserade finns både Folkoperan och Göta Lejon. Ytterligare bekvämligheter är närheten till flertalet skolor och förskolor, apotek, post, mataffärer med bland annat en stor ICA Kvantumbutik bara 300 m bort, gym samt grönområden såsom Tantolunden och Årstaviken som även erbjuder bad sommartid. Runt knuten ligger också Fatbursparken med härligt parkhäng. Skolorna Fria Maria med F-6 och Södermalmsskolan F-9 finns i närheten och flertalet förskolor återfinns i allén.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 75,5 m2
Lägenhetsnummer: 84110
Byggnadsår: 1993
Driftkostnad: 188 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 9
Hiss: Ja
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
I lägenhetsförteckningen står bostaden inskriven som 3 rum och kök.

Upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Byggnadssätt

Kommentar: Föreningen bildades 2004 och äger fastigheterna Fatbursbågen 2 och 3 som ursprungligen var kontor. Fastigheterna är uppförda 1993/94 och ombyggda 2003/2004 till 56 lägenheter. Föreningen är belägen på Fatburs Brunnsgata 33 och Västgötagränd 1, Södermalm i Stockholm.

Lägenhetsfördelning:
4 lgh om 1 rok
32 lgh om 2 rok
18 lgh om 3 rok
2 lgh om 4 rok


Stockholms stadsmuseum har gett fastigheterna den högsta kulturhistoriska klassificeringen, Blå klass. Blå klassificering omfattar synnerligen kulturhistoriskt värdefull bebyggelse som motsvarar fordringarna för byggnadsminnen i kulturminneslagen.

Tv/Internetanslutning

TV: basutbud för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Leverantör ComHem.
Bredband: 10 Mbit/s ingår i månadsavgiften. Leverantör ComHem.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning via fjärrvärme.
Ventilation via ett frånluftsventilationssystem.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Fastigheterna tillhörande brf Kuberna ligger belägen ett stenkast från mycket grönska och parker i och med Södermalmsallén, men samtidigt väldigt nära till restauranger, nöjen, shopping, grönområden och bad. Området är lugnt och barnvänligt men är också nära SOFO:s breda serviceutbud, mysiga barer, restauranger och trendiga butiker. Den pulserande Medborgarplatsen och Götgatan med sitt nöjesliv ligger precis intill. På Södermalm finns i övrigt all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Ett par minuters promenad mot Zinkensdamms IP leder till Tantolunden och kolonilottsområdet, som sträcker sig ned mot Årstaviken och Tantobadet. Ett soligt och mycket populärt promenadstråk längs vattnet leder i öster mot Eriksdalsbadet och i väster mot Hornstull och Långholmen. Sommartid ersätts ett båtupplag vid Tanto med boule och restaurang och vid Hornstull arrangeras Hornstulls marknad.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,85800 %
Andel av insats: 1,85800 %
Andel av månadsavgift: 1,99402 %

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

319 883 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 1993 och består av 56 lägenheter. Inga hyresrättslägenheter eller hyreslokaler finns att tillgå i föreningen. Det finns 7 st extraförråd som hyrs ut till medlemmarna.
Marken innehas med tomträtt med nytt avtal där den nya avgäldsperioden inleds 2020. Avgäldsperioder löper i 10 år och sätts således om 2030 nästa gång.
Huset byggdes som kontor 1993 och omvandlades till lägenheter med inflyttning under 2004. Lägenheten ligger i ett av de två punkthus som finns vid Fatbursbågens vardera ytterhörn. Arkitekt är den internationellt uppskattade, spanske arkitekten Ricardo Bofill.

Föreningen har idag en mycket bra ekonomi med en belåningsgrad om låga 4 929 kr/kvm.

Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis föräldrar och barn, den som ska bo i lägenheten ska äga minst 10 %.
För mer information besök hemsidan http://brfkuberna.se/ samt se Årsredovisningen.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1993 - Stammar kök och badrum (byggåret)
1993 - Elstigare (byggåret)
2013 - Takrenovering
2017 - Fiberdragning till lägenheter
2017 - Hissrenovering (båda hissarna)
2018/2019 - Värmeanalys och underhåll av undercentraler
2019 - Fjärrvärmecentral utbytt
Kommande renoveringar: 2022 - byte av tvättmaskiner

I övrigt inga större renoveringar planerade (kontrollerat med styrelsen 2022-04-25)

Utöver detta följer föreningen en underhållsplan som upprättades år 2017 och som sträcker sig fram till år 2046.

Gemensamma utrymmen

På entréplan finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I markplan finns även cykelförråd och barnvagnsrum. Sopnedkast för hushållssopor finns i trapphusen. Grovsoprum i markplan. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering

Föreningen ingår i Södra Stations Garagens Samfällighetsförening som administreras av HSB Stockholm.
Det finns ca 750 platser (1 530 kr/mån), varav en del med laddplats (2 000 kr/mån).
Kostnad 1530kr/mån.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga kommande avgiftsförändringar finns inplanerade under 2022, enligt styrelsen 2022-04-25.

Kommunikationer

Tunnelbana
Både grön (Medborgarplatsen) och röd (Mariatorget) linje finns på kort promenadavstånd från föreningens fastighet.

Buss
Södra station är föreningens närmaste busshållplats och trafikeras av flertalet innerstadslinjer.

Pendeltåg
Närmaste station är Södra station, vilken trafikeras av samtliga pendeltågslinjer.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 159 kr
TV: basutbud för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Leverantör ComHem.
Bredband: 10 Mbit/s ingår i månadsavgiften. Leverantör ComHem.
Värme och vatten ingår i avgiften.
Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för fiber/internet på 188kr/mån

Driftkostnader

188 kr/månad

Fördelas enligt följande

Obligatoriskt tillägg på månadsavgiften för fiber/internet: 188 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Inga kommande avgiftsförändringar finns inplanerade under 2022, enligt styrelsen 2022-04-25.

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 84 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 110 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-11-02
Besiktningsman: Jimmy Östling, Acc Byggkonsult AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Planritning

Karta och område

Västgötagränd 1A, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5159 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Södermalm, Stockholm
Västgötagränd 1A
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning