Hoppa till innehåll
 
Budgivning pågår
Utgångspris: 
4 450 000 kr
Månadsavgift: 2 242 kr/mån
Utgångspris: 
4 450 000 kr
Månadsavgift: 2 242 kr/mån
Sammanfattning
Budgivning pågår
Utgångspris: 
4 450 000 kr
Månadsavgift: 2 242 kr/mån
Utgångspris: 
4 450 000 kr
Månadsavgift: 2 242 kr/mån

Rosenlundsgatan 12, Stockholm

Extraordinärt boende Anno 1909!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 51,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 28
 • Byggnadsår: 1909
 • Månadsavgift: 2 242 kr
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1.5 av 4
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 51,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 28
 • Utgångspris: 4 450 000 kr
 • Byggnadsår: 1909
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1.5 av 4
 • Hiss: Ja
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,01487
 • Andel av månadsavgift: 1,46654
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Föreningen Brf Rosenlunden i Stockholm består av fastigheten Mullvaden Andra 20 med 28 lägenheter där alla är upplåtna med bostadsrätt.
Det finns tre trappuppgångar; Rosenlundsgatan 12, Hornsgatan 59 A och 59 B.
Föreningen bildades 1920. . Föreningen upplåter 28 medlemslägenheter och 6 medlemslokaler. Föreningen upplåter med hyresrätt 3 lokaler.
Föreningen äger fastigheten Mullvaden andra nr 20 med adresser Hornsgatan 59A och 59B samt Rosenlundsgatans 12.
Byggnaden uppfördes 1909-1910 på fastigheten Mullvaden Andra 20 i Högalids församling av byggmästare J Brandel Arkitekt var Dorph & Höög som också ritat ett tiotal andra hus på Södermalm. Byggherre var g Svensson Bostadsföreningen Rosenlunden konstituerades den 2 oktober 1920 och är därmed ett av de äldre i Stockholm. Byggnadstekniken består av kraftigt träbjälklag med bärande väggar av tegel med puts både exteriört och interiört. Takhöjden är ca 3 meter. Det är inte bara de som bor här som tycker arkitekten lyckats mycket bra. Stadsmuseet och kulturnämnden beslöt 1995 att klassa huset som "särskilt värdefullt". Huset kompletterades med hissar 1934 men undgick större renoveringar under 1960-70 talen då många hus våldfördes på paneler, kakelugnar, öppna spisar och infördes sopnedkast, taksänkningar och moderna hissar. Så icke detta hus som fick vara ifred. (Källa: www.rosenlunden.se)
Föreningen har nyligen renoverat hissar (2011), varmvattensystem och ventilation (2005), fasad och fönster (2008-2009), soprum/miljörum (2012) och tvättstuga (2012). Taket har nyligen renoverats (2015).
Inga större renoveringar på gång.

Föreningen har beställt fiber till samtliga lägenheter som kommer att installeras under september 2017.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Rosenlunden i Sthlm
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1201
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Gemensamma utrymmen

Ett källarförråd ingår, en gemensam tvättstuga och stor sopsortering finns.

Visa all fakta

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Maria är den del av Söder som oftast syns på bilder när man visar något från Söder. Ofta är det de charmiga kvarteren på Mariaberget som syns, eller Laurinska huset med sina torn, båtarna utmed Söder Mälarstrand men allt oftare är det bilder på Bofills Båge och Söder Torn vid Medborgarplatsen som visas.
Maria, eller Maria Magdalena församling som den egentligen heter, sträcker sig utmed Söder Mälarstrand till slussen, Götgatan söderut fram till Folkungagatan, Magnus Ladulåsgatan fram till Rosenlundsgatan via Wollmar Yxkullsgata utmed Torkel Knutssons gata ner till Söder Mälarstrand.
Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 19.000 i Maria.
Maria Magdalena är den enda av församlingskyrkorna på söder som har en religiös klang i sitt namn. Kyrkan byggdes upp efter en brand 1759 men kyrkan har rötter sedan 1350 och kyrkan är Södermalms äldsta. På Maria kyrkogård är Evert Taube begravd liksom Stagnelius och Lasse Lucidor.
En trevlig promenadväg genom Maria är att börja vid slussen och gå upp på Mariaberget, gå på Monteliusvägens trappor utmed bergkanten och se på utsikten, gå ut med Bastugatan och ta någon av smågatorna ner mot, och över, Hornsgatan med sina butiker och restauranger, gå gärna på Mariatorget söderut ner mot Södra Stationsområdet och fascineras av den moderna arkitekturen. Avsluta gärna med en fika eller en lunch inne i Söderhallarna, där finns något för alla smaker!
På Söder finns det så mycket att se, så mycket att uppleva, så mycket att älska... Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

Ekonomi

Utgångspris

4 450 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 242 kr
I avgiften ingår värme, vatten och internet
Fiber ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

ca 400 kr/mån
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

 • El: 200 kr
 • Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 134 kWh/kvm/år
Energiklass: C
Energideklaration utförd: 2009-06-02

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Rosenlundsgatan 12, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 2242 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Söndag 24/9   13:00-13:30
Rosenlundsgatan 12
Öppen visning men anmäl dig gärna
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Therese Jonsson

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen