Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
4 495 000 kr
Utgångspris: 4 495 000 kr
Sammanfattning
Högsta bud: 
4 495 000 kr
Utgångspris: 4 495 000 kr

Fatburs kvarngata 5, Stockholm

Välplanerad och ljus 3:a med balkong och centralt läge på Södermalm!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 67,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 55
 • Byggnadsår: 1990
 • Månadsavgift: 4 408 kr
 • Driftkostnad: ca 550 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 67,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 55
 • Utgångspris: 4 495 000 kr
 • Byggnadsår: 1990
 • Driftkostnad: ca 550 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV - Comhem
Bredband - Comhem och Bredbandsbolaget

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning - fjärrvärme
Ventilation - mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel av insats: 0,84516
 • Andel av månadsavgift: 0,85000
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Brf Brinckan 1 är föreningen på Södermalm vid Södra station, mittemellan Medborgarplatsens folkvimmel och Tantos grönska. De har också turen att ha en egen grön trädgård med gräsmatta, jordgubbar och rosor. Trots att området är lugnt och anpassat för gående hittar du alla tänkbara kommunikationer runt hörnet: pendeltåg, bussar och tunnelbana. Brf Brinckan 1 består av 106 bostadslägenheter och 2 lokaler fördelat på adresserna Fatburs Kvarngata 1-7. Fastigheten är uppförd 1990. Föreningen är äkta och innehar marken med tomträtt. Föreningen är stabil och mycket välskött som tack vare den goda ekonomin låter grundutbud kabel-tv, bredband, abonnemangskostnad ip-telefoni samt bostadsrättsförsäkring ingå i avgiften. Föreningen har positivt kassaflöde på 625 tkr enligt årsredovisningen och kunde tack vare detta amortera 500 tkr i januari 2016.

Fastigheten är försäkrad i Trygg Hansa, i den försäkringen ingår bostadsrättsförsäkring för samtliga lägenheter i huset.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande.

Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida:
http://www.brinckan.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Brinckan 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1204
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Sedan huset byggdes sker ett löpande underhåll.
2016 gjordes udnerhåll och förbättringsåtgärder av taket.
Under 2015 slutfördes arbeten med värmesystemet i undercentralen samt diverse arbeten med husets ventilation samt en OVK.
Under 2011 fick balkongerna nya bröstpaneler.
De senaste åren har man även målat taken, renoverat entréerna, tittat över hissarna samt spolat stammarna (2010).
Tvättstugan renoverades 2002.
Kommande renoveringar: Under 2017-2018 finns planer på att byta styr- och reglersystem för värme och ventilation, byte av fläktar, samt modernisering av tvättstugor (kontrollerat med styrelsen 2017-07-05)

Gemensamma utrymmen

I anslutning till varje port finns barnvagns- och cykelrum och i varje trapphus finns det en tvättstuga. Mittemot port 7 finns det även en grovtvättstuga samt ett rum med en en vibrasug för rengöring av mattor. Till höger om port 1 finns ett grovsoprum samt ett pappersåtervinningsrum. Till höger om port 7 finns en fin bastulokal med pentry som även fungerar som en liten övernattningslägenhet med fyra bäddplatser (två våningssängar). Avgiften för övernattning är 250kr per natt (max 7 nätter i följd). Föreningen äger en andel av en garagesamfällighet (ca 4%) inom Södra stationsområdet.

Trädgård
Föreningen är väldigt stolt över sin fina och grönskande trädgård med gräsmatta, jordgubbar och rosor på sommaren. Det finns även flertalet trädgårdsmöbler och en anordnad lekplats. Trädgårdsarbetet sköts av Rubb & Stubb Trädgårdsskötsel men medlem är välkommen att engagera dig.

Parkering

Föreningen äger en andel av en garagesamfällighet (ca 4%) inom Södra stationsområdet. Önskar man hyra en parkeringsplats kontaktar man HSB Stockholm 010-4421100 som har hand om förvaltningen, för mer info om aktuella platser och kostnad. Totalt finns 733 st parkeringsplatser i 9 garage i samfälligheten.

Ny information från föreningens hemsida:
Vid den pågående garagerenoveringen har nu 20 st laddplatser färdigställts i garage C. Ett antal platser (13 st 2016-11-24) är för närvarande lediga för omgående tillträde.

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2017/2018 (kontrollerat med styrelsen 2017-07-05)
Föreningen sänkte avgiften med 5% 2016-01-01.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Utgångspris

4 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 408 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Comhem 50mbit/s ingår i månadsavgiften, på övriga hastigheter utgår en rabatt på 259 kr/mån. Abonnemangsavgiften på IP-telefoni och basutbud kabel-TV ingår.

Driftkostnader

ca 550 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

 • El: 400 kr
 • Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 153 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2008-10-16

Alla bilder

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Fatburs kvarngata 5, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4408 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Söndag 22/10   13:30-14:15
Fatburs kvarngata 5
Öppen visning, varmt välkomna!
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Elin Bellander

Fastighetsmäklare
Till toppen