Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 448 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 4 448 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom

Fatburs kvarngata 5, 6tr, Stockholm

Lägenhet högst upp i huset med 2 sovrum, balkong och utsikt över trädtopparna och hustaken!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2,5, varav 2 sovrum
 • Boarea: 67,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 71
 • Byggnadsår: 1990
 • Månadsavgift: 4 448 kr
 • Driftkostnad: ca 900 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 6
 • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2,5, varav 2 sovrum
 • Boarea: 67,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 71
 • Byggnadsår: 1990
 • Driftkostnad: ca 900 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 6
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV - Comhem
Bredband - Comhem och Bredbandsbolaget

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning - fjärrvärme
Ventilation - mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm
Visa all fakta

Omgivning

Maria är den del av Söder som oftast syns på bilder när man visar något från Söder. Ofta är det de charmiga kvarteren på Mariaberget som syns, eller Laurinska huset med sina torn, båtarna utmed Söder Mälarstrand men allt oftare är det bilder på Bofills Båge och Söder Torn vid Medborgarplatsen som visas. Maria, eller Maria Magdalena församling som den egentligen heter, sträcker sig utmed Söder Mälarstrand till slussen, Götgatan söderut fram till Folkungagatan, Magnus Ladulåsgatan fram till Rosenlundsgatan via Wollmar Yxkullsgata utmed Torkel Knutssons gata ner till Söder Mälarstrand. Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 19.000 i Maria. Maria Magdalena är den enda av församlingskyrkorna på söder som har en religiös klang i sitt namn. Kyrkan byggdes upp efter en brand 1759 men kyrkan har rötter sedan 1350 och kyrkan är Södermalms äldsta. På Maria kyrkogård är Evert Taube begravd liksom Stagnelius och Lasse Lucidor. En trevlig promenadväg genom Maria är att börja vid slussen och gå upp på Mariaberget, gå på Monteliusvägens trappor utmed bergkanten och se på utsikten, gå ut med Bastugatan och ta någon av smågatorna ner mot, och över, Hornsgatan med sina butiker och restauranger, gå gärna på Mariatorget söderut ner mot Södra Stationsområdet och fascineras av den moderna arkitekturen. Avsluta gärna med en fika eller en lunch inne i Söderhallarna, där finns något för alla smaker!

Andel i föreningen

 • Andel av insats: 0,86454
 • Andel av månadsavgift: 0,86000
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Brf Brinckan är föreningen på Södermalm vid Södra station, mittemellan Medborgarplatsens folkvimmel och Tantos grönska. De har också turen att ha en egen grön trädgård med gräsmatta, jordgubbar och rosor. Trots att området är lugnt och anpassat för gående hittar du alla tänkbara kommunikationer runt hörnet: pendeltåg, bussar och tunnelbana. Brf Brinckan består av 106 bostadslägenheter och 2 lokaler fördelat på adresserna Fatburs Kvarngata 1-7. Fastigheten är uppförd 1990. Föreningen är äkta och innehar marken med tomträtt. Föreningen är stabil och mycket välskött som tack vare den goda ekonomin låter grundutbud kabel-tv, bredband, abonnemangskostnad ip-telefoni samt bostadsrättsförsäkring ingå i avgiften. Föreningen har positivt kassaflöde på 625 tkr enligt årsredovisningen och kunde tack vare detta amortera 500 tkr i januari 2016.

Fastigheten är försäkrad i Trygg Hansa, i den försäkringen ingår bostadsrättsförsäkring för samtliga lägenheter i huset.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande.

Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida:
http://www.brinckan.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Brinckan 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1604
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Sedan huset byggdes sker ett löpande underhåll.
2016 gjordes udnerhåll och förbättringsåtgärder av taket.
Under 2015 slutfördes arbeten med värmesystemet i undercentralen amt diverse arbeten med husets ventilation samt en OVK.
Under 2011 fick balkongerna nya bröstpaneler.
De senaste åren har man även målat taken, renoverat entréerna, tittat över hissarna samt spolat stammarna (2010).
Tvättstugan renoverades 2002.
Kommande renoveringar: Under 2017-2018 finns planer på att byta styr- och reglersystem för värme och ventilation, byte av fläktar, samt modernisering av tvättstugor (kontrollerat med styrelsen 2017-07-05)

Gemensamma utrymmen

I anslutning till varje port finns barnvagns- och cykelrum och i varje trapphus finns det en tvättstuga. Mittemot port 7 finns det även en grovtvättstuga samt ett rum med en en vibrasug för rengöring av mattor. Till höger om port 1 finns ett grovsoprum samt ett pappersåtervinningsrum. Till höger om port 7 finns en fin bastulokal med pentry som även fungerar som en liten övernattningslägenhet med fyra bäddplatser (två våningssängar). Avgiften för övernattning är 250kr per natt (max 7 nätter i följd). Föreningen äger en andel av en garagesamfällighet (ca 4%) inom Södra stationsområdet.

Trädgård
Föreningen är väldigt stolt över sin fina och grönskande trädgård med gräsmatta, jordgubbar och rosor på sommaren. Det finns även flertalet trädgårdsmöbler och en anordnad lekplats. Trädgårdsarbetet sköts av Rubb & Stubb Trädgårdsskötsel men medlem är välkommen att engagera dig.

Parkering

Föreningen äger en andel av en garagesamfällighet (ca 4%) inom Södra stationsområdet. Önskar man hyra en parkeringsplats kontaktar man HSB Stockholm 010-4421100 som har hand om förvaltningen, för mer info om aktuella platser och kostnad. Totalt finns 733 st parkeringsplatser i 9 garage i samfälligheten.

Ny information från föreningens hemsida:
Vid den pågående garagerenoveringen har nu 20 st laddplatser färdigställts i garage C. Ett antal platser (13 st 2016-11-24) är för närvarande lediga för omgående tillträde.

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2017/2018 (kontrollerat med styrelsen 2017-07-05)
Föreningen sänkte avgiften med 5% 2016-01-01.

Kommunikationer

Här finns det goda kommunikationer med närhet till pendeltåg vid Södra station, röda linjen vid Mariatorget, gröna linjen vid Medborgarplatsen, samt busslinje 4 runt hörnet.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 448 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Comhem 50mbit/s ingår i månadsavgiften, på övriga hastigheter utgår en rabatt på 259 kr/mån. Abonnemangsavgiften på IP-telefoni och basutbud kabel-TV ingår.

Driftkostnader

ca 900 kr/mån
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

 • El: 550 kr
 • Försäkring: 350 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 153 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2008-10-16

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Fatburs kvarngata 5, 6tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom
Till toppen