Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
6 295 000 kr
Månadsavgift: 3 331 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
6 295 000 kr
Månadsavgift: 3 331 kr/mån

Katarina bangata 38, 3tr, Stockholm

Välplanerad 20-tals 3,5:a med toppläge i Sofo och utsikt över Katarina Bangatas grönskande allé!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3,5
 • Boarea: 79 kvm
 • Lägenhetsnummer: 17
 • Byggnadsår: 1926
 • Månadsavgift: 3 331 kr
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3,5
 • Boarea: 79 kvm
 • Lägenhetsnummer: 17
 • Utgångspris: 6 295 000 kr
 • Byggnadsår: 1926
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Tv och bredband via OpenNet

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm
Visa all fakta

Omgivning

Katarina skiljer sig en del från resten av Södermalm, här finns såväl pampiga hus som äldre bebyggelse som samsas med Ringens köpcentrum och butiker av alla de slag.
Katarina församling sträcker sig från Renstiernas gata och Ringvägen ner till Skanstull, förbi Eriksdal, korsar Ringvägen och med en krokig dragning till hörnet Folkungagatan där gränsen går norrut utmed Götgatan till slussen och utmed Stadsgårdsleden fram till en osynlig gräns i höjd med Renstiernas gata. Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 34.000 i Katarina. Från stora delar av stan ser man Katarina kyrka med sin pampiga barockkupol. Kyrkan byggdes ursprungligen på 1600-talet men har brunnit två gånger, senast 1990. Kyrkan har återuppbyggts med traditionella material och metoder. Skälet till att man valde att bygga en så pampig kyrka på Söder, en fattig och knappt bebyggd stadsdel, var att den dåvarande kungen, Karl X Gustav, planerade att bygga ett nytt kungligt slott på Söder, då var en pampig kyrka nödvändig. Karl X Gustav avled dock innan planerna med ett nytt slott blev verklighet. Vem var då Katarina som gett namn åt denna trevliga del av Söder? Katarina var prinsessa och var mor till Karl X Gustav.
En trevlig promenad genom Katarina är att börja vid Eriksdalsbadet, gå fram till skolan, gå upp och korsa Ringvägen, släntra sedan vidare utmed smågatorna runt Allhelgonakyrkan. Gå vidare över Götgatan fram till Nytorget, ta Nytorgsgatan norrut förbi kvarteren runt kyrkan och bort till Mosebacke. Avsluta gärna promenaden med att gå ut på bron till Katarinahissen, utsikten är värd besväret!
På Söder finns det så mycket att se, så mycket att gilla, så mycket att uppleva! Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 2,4558
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Brf Plogen nr 13 förvärvade fastigheten 1999 och omfattar 52 lägenheter och tre lokaler. Föreningen har även 19 garageplatser för bil, 3 garageplatser för Mc samt en p-plats utomhus.
Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Plogen nr 13
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1301
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2016 - Upprustning av balkonger
2015 - Stamspolning
2015 - OVK
2014 - Fönsterrenovering
2012 - Nytt fläktsystem
2008 - Trapphusmålning
2007-2008- Tvättstugan renoverad
2003 Takrenovering
1990 - Stambyte
1990 - Elstigare
1990 - Fönsterrenovering
1990 - Takrenovering
1990 - Hissrenovering
1990 - Ny lägenhetsindelning
1990 - Vinden inreddes

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera gemensamma utrymmen som en modern tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd, föreningslokal och en fantastisk innergård med trevliga sittgrupper, planteringar och lekplats. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering

Fri gatuparkering gäller vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. Folkbokförda i stadsdelen kan ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. I föreningens lägenhetsregister är lägenheten registrerad som en 3 rok.

Pantsättning: Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Marknadsföring: Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Utgångspris

6 295 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 331 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

 • El: 250 kr
 • Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 145 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2008-12-03

Alla bilder

+ 27 Visa alla 33 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Katarina bangata 38, 3tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3331 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Söndag 20/8   11:00-11:30
Katarina bangata 38, 3tr
Öppen visning men anmäl dig gärna
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Fredrik Hellman

Fastighetsmäklare / Ekonom
Till toppen