Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
8 950 000 kr
Månadsavgift: 3 767 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
8 950 000 kr
Månadsavgift: 3 767 kr/mån

Åsögatan 135A, 4+5tr gårdshus, Stockholm

Unik vindslägenhet i etage med takterrass, kakelugn, braskamin och många sekelskiftesdetaljer!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 106 kvm
 • Lägenhetsnummer: 17
 • Byggnadsår: 1895
 • Månadsavgift: 3 767 kr
 • Driftkostnad: ca 670 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Hiss: Nej

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 106 kvm
 • Lägenhetsnummer: 17
 • Utgångspris: 8 950 000 kr
 • Byggnadsår: 1895
 • Driftkostnad: ca 670 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Hiss: Nej. Hiss finns i gatuhus, ej gårdshus

Tv/Internetanslutning

Comhem

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Ventilation genom självdrag

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm
Visa all fakta

Omgivning

Katarina skiljer sig en del från resten av Södermalm, här finns såväl pampiga hus somäldre bebyggelse som samsas med Ringens köpcentrum och butiker av alla de slag. Katarina församling sträcker sig från Renstiernas gata och Ringvägen ner till Skanstull, förbi Eriksdal, korsar Ringvägen och med en krokig dragning till hörnet Folkungagatan där gränsen går norrut utmed Götgatan till slussen och utmed Stadsgårdsleden fram till en osynlig gräns i höjd med Renstiernas gata. Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 34.000 i Katarina. Från stora delar av stan ser man Katarina kyrka med sin pampiga barockkupol. Kyrkan byggdes ursprungligen på 1600-talet men har brunnit två gånger, senast 1990. Kyrkan har återuppbyggts med traditionella material och metoder. Skälet till att man valde att bygga en så pampig kyrka på Söder, en fattig och knappt bebyggd stadsdel, var att den dåvarande kungen, Karl X Gustav, planerade att bygga ett nytt kungligt slott på Söder, då var en pampig kyrka nödvändig. Karl X Gustav avled dock innan planerna med ett nytt slott blev verklighet. Vem var då Katarina som gett namn åt denna trevliga del av Söder? Katarina var prinsessa och var mor till Karl X Gustav.

En trevlig promenad genom Katarina är att börja vid Eriksdalsbadet, gå fram till skolan, gå upp och korsa Ringvägen, släntra sedan vidare utmed smågatorna runt Allhelgonakyrkan. Gå vidare över Götgatan fram till Nytorget, ta Nytorgsgatan norrut förbi kvarteren runt kyrkan och bort till Mosebacke. Avsluta gärna promenaden med att gå ut på bron till Katarinahissen, utsikten är värd besväret!

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 5,40503
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 430 kr

Om föreningen

Brf Sillpackaren förvärvade fastigheten år 2000 och består av 18 lägenheter varav en upplåtes om hyresrätt samt 3st lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 2000, äger marken och klassas som en äkta förening.

Föreningen har god ekonomi med gynnsam lånebild.

Delat godkännande godkänns till viss del, föreningens inställning är att den som äger lägenheten ska bo i den. Dock godkänns en ägarfördelning om 90/10 % för tex förälder och barn.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sillpackaren
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1401
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Fastigheten totalrenoverades av förre ägaren 1981 då stammar, fönster och elstigare byttes ut samtidigt som fasaden renoverades.

Stambyte kök+bad 1981
Elstigare 1981
Renovering fönster 1981
Nyputs av fasaden 1981
Renovering tak 2000
Entré och trapphusen 2003
Tvättstugan 2003
Renovering innergård samt ombyggnad 2007
Kommande renoveringar: Planerade renoveringar är tak och en del arbeten på fasaden 2017.
Diskuterade renoveringar är stamspolning.

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård med utemöbler och grill, tvättstuga och källarförråd.

Den mysiga innergården är renoverad 2007 med trädäck med inbjudande sittgrupp och grill, här finns också bra lekmöjligheter för barn.

Parkering

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar per 2017-02-16

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Utgångspris

8 950 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 100 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 767 kr

Driftkostnader

ca 670 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

 • El: 390 kr
 • Försäkring: 280 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 140 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2011-01-10

Alla bilder

+ 26 Visa alla 32 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Åsögatan 135A, 4+5tr gårdshus, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3767 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom
Stäng

Åsögatan 135A, 4+5tr gårdshus

Stockholm