Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
7 950 000 kr
Månadsavgift: 4 484 kr/mån
Anmäl till visning
 • Måndag
   2/7
 • 18:30-19:00
  Öppen visning  
 • Boka
 • Tisdag
   3/7
 • 17:00-17:30
  Öppen visning  
 • Boka
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
7 950 000 kr
Månadsavgift: 4 484 kr/mån
Anmäl till visning
 • Måndag
   2/7
 • 18:30-19:00
  Öppen visning  
 • Boka
 • Tisdag
   3/7
 • 17:00-17:30
  Öppen visning  
 • Boka
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion

Tantogatan 67, 7tr, Stockholm

Rymlig 4:a med balkong och fin utsikt över Årstaviken och grönska! Möjlig 5-6:a!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4,5
 • Boarea: 113,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 606
 • Byggnadsår: 1962-1965
 • Månadsavgift: 4 484 kr
 • Driftkostnad: ca 695 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 7
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4,5
Boarea: 113,5 kvm
Lägenhetsnummer: 606
Utgångspris: 7 950 000 kr
Byggnadsår: 1962-1965
Driftkostnad: ca 695 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 7
Hiss: Ja. Det finns stor hiss i trapphuset som rymmer barnvagn. Vissa trapphus har även en andra mindre hiss.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Under 2012 har Stockholms Stadsmuseum klassificerat föreningens fastigheter som synnerligen värdefulla.

Tomt/balkong/uteplats

Markägare: Föreningen äger marken

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv finns i fastigheten via Comhem.
Bredband finns i fastigheten via Comhem (50/10 Mb ingår i avgiften. Önskas högre hastighet får man som boende kontakta Comhem och betala mellanskillnaden.)
Visa all fakta

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Högalid är kanske den del av Söder som är svårast att beskriva, den är för många Söderbor ett outforskat territorium vilket är synd, här finns mycket kul och vackert att se och uppleva! Det som alla känner till är Högalidskyrkan med sina två torn, det är unikt i Stockholm. Det sägs att skälet till att kyrkan fick två torn var att två systrar som bidrog ekonomiskt till kyrkobygget inte kunde komma överens om vad som skulle kröna tornet och därför blev det två torn (det ena tornet har ett kors och det andra en tupp). Det sägs också att den ena systern bidrog mer än den andra varför det ena tornet är högre. Inget av detta är, trots att det är bra berättelser, sant. Tornen är lika höga och de två tornen byggdes av två skäl, dels för att slippa liknelser med Stadshuset och dels för att man hoppades att Högalid skulle bli stiftskyrka för det blivande Stockholms stift, så blev det dock aldrig. Kyrkan färdigställdes 1923. Högalid sträcker sig från Reimersholme, Långholmen och Hornstull i väster till och med södersjukhuset och Sachsska i söder, utmed Rosenlundsgatan och Torkel Knutssonsgatan ner till Söder Mälarstrand tillbaka till Långholmen. Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 30.000 i Högalid. En trevlig promenadväg genom Högalid är att gå genom Tanto med sina kolonilotter, gå upp mot Ringvägen förbi Zinkensdamms IP, ta vänster och korsa Hornsgatan, gå upp på Skinnarviksberget och njut av utsikten över stan innan du börjar gå vidare, gå Heleneborgsgatan och gå ner mot Långholmen som är värd en berättelse för sig. Gå tillbaka över nästa bro och gå endera ut på Reimersholme eller fortsätt upp för backen och sedan nerför Bergsundsgatan och avsluta promenaden med en fika eller något att äta på Strand eller på Loopens Marina.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,21685
Andel av månadsavgift: 0,21685
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

HSB:s i Stockholm Brf Tanto är en stor och populär förening och består av 5st 60-tals hus invid Årstaviken. Föreningen omfattar 729 lägenheter, varav 49 upplåtes med hyresrätt (av dessa är 24st studentlägenheter) och 40 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 1980 och äger marken. Föreningen klassas som en äkta förening och är mycket välorganiserad och strukturerad. Föreningen har en egen tidning "Tantonytt" som delas ut till medlemmar, samt två heltidsanställda fastighetsskötare.

Lugnt och städat område med stora gröna ytor och inom föreningens område finns bl.a. plommonträd, äppelträd, grillplats och flera stora lekplatser. Nära till vackra Tantolunden och fina promenadstråk längs vattnet invid Årstaviken.

Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 5%.
Juridisk person godkänns ej som medlem.
Ekonomisk förvaltare är HSB.

Årsredovisningen för 2017 är klar men ska fastställas av stämman som är den 30 maj 2018.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Tanto i Stockholm
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1701
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2002/2003 - Renovering av tvättstuga
2005/2006 - Radonmätning genomfördi samtliga fastigheter utan anmärkning
2006/2007 - Renovering av taket
2013 - Hissmaskiner byttes
2013 - 2014 - Byte/injustering av radiatorventiler i samtliga lägenheter och lokaler
2012-2015 - Fasadfogarna renoverades
2015 - Fönsterrenovering
Kommande renoveringar: Stambyte har under början på 2017 startat i E-huset (Sockerbruksgränd 10-20), därefter fortsätter man med A-huset (Flintbacken 2-10) under våren 2018. Det beräknas hålla på 2017-2022. Mer information finns på föreningens hemsida. En utställningslägenhet för de nya badrummens finns på Tantogatan 67 i bottenplan.
Ny eldragning från proppskåp till badrum samt utbyte av proppskåp till snabbsäkringar och jordfelsbrytare ingår i stambytet.
Garagerenovering okt-18 till mars-20.
Inga övriga renoveringar planerade utan fullt fokus läggs på stambytet.
(kontrollerat med styrelsen per 2018-05-15)

För ytterligare information ang. föreningen, besök deras mycket informativa hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/tanto och se årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen

Boende i föreningen har tillgång till moderna tvättstugor, grovtvättstuga, grovsoprum, bastu, gym, festlokal, grillplats, samlingslokal, cykelförråd, barnvagnsrum, 3 st gästlägenheter, roddbåt m m. Vid Tantogatan 67 finns samlingslokalen "Sockertoppen" med pingisrum, gästlägenheter, tvättstuga, grovtvättstuga och gym. Bastun finns i huset ovanför.

Sopor slängs i praktiska sopnedkast i trapphusen.

Parkering

Föreningen innehar 349 parkeringsplatser och 111 garageplatser. Till dessa båda alternativ är det separata köer. Garageplatserna kostar 805 kr/mån och parkering 226 kr respektive 369 kr per månad, det senare alternativet inkluderar ett eluttag. För närvarande är det kö till samtliga alternativ, kontakta föreningen för information om kötid. (Kontrollerat med styrelsen 2018-05-15)

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen är skuldfri sedan 2010 och det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2018. (kontrollerat med styrelsen per 2018-01-12)

Kommunikationer

Bra kommunikationer med bland annat buss 55 som stannar utanför föreningen. Även buss 2 och 4 går i närheten. Närmsta tunnelbana är Zinkensdamm med röda linjen. Södra station med pendeltågen ligger också inom bekvämt gångavstånd. Tunnelbana Skanstull med grön linje ligger ca 15 minuters promenad bort.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Utgångspris

7 950 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 484 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Comhem bredband 50/10 Mbit ingår i månadsavgiften.
Comhems grundutbud av tv ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

ca 695 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 435 kr
Försäkring: 260 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 131 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-02-16

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Tantogatan 67, 7tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4484 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Måndag 2/7   18:30-19:00
Tantogatan 67, 7tr
Öppen visning
Välkommen!
Tisdag 3/7   17:00-17:30
Tantogatan 67, 7tr
Öppen visning
Välkommen!
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion
Till toppen