Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 989 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Therese Jonsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Therese Jonsson
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 2 989 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Therese Jonsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Therese Jonsson
Reg. Fastighetsmäklare

Maria bangata 9, 6tr, Stockholm

Insynskyddad och fantastiskt fin 2:a högt upp!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 59 kvm
 • Lägenhetsnummer: 0103
 • Byggnadsår: 1988
 • Månadsavgift: 2 989 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 6 av 9
 • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 59 kvm
 • Lägenhetsnummer: 0103
 • Byggnadsår: 1988
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 6 av 9
 • Hiss: Ja
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Värme- och ventilationsanläggning

- Fjärrvärme

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Södermalm

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,34830
 • Andel av månadsavgift: 0,37
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Visa all fakta

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ånghästen är en äkta Brf och omfattar 242 var av 19 st hyresrätter samt 9 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 2010.
Fastigheten består av 5 huskroppar gränsande mot Maria Bangata, Ringvägen och Ånghästparken. Lägenheterna är fördelade på portuppgångarna Maria Bangata 9, 13 och 17 samt Ringvägen 29, 33, 35, 37 och 39 A-C. Föreningen äger marken.

2010 - Föreningen förvärvade fastigheten 11 november.

Delat ägande:
Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 50%. Föreningens godkänner inte juridisk person.

Fiber /bredband
Samtliga lägenheter och vissa gemensamhetslokaler har fiberbredband installerat för bredband och IP-telefoni av Ownit. Föreningen står för driftskostnaden. Det innebär att det ingår i avgiften. Möjlighet finns att teckna eget TV-avtal med operatörer som Canal digital och Viasat via fiberbredbandet.
Fiberbredband är installerat (100 Mb/s). Det är uppdaterat till 500/1000 Mbit/s. Kostnad för bredband och IP-telefoni och obligatoriska utbudet på Kabel-TV (SVT 1 och 2, TV 4, och kunskapskanalen) ingår i den ordinarie avgiften.

Parkering
Föreningen innehar 167 st garageplatser som uthyres till Stockholms parkering. Platserna uthyres med förtur till Ånghästens boende för 1625 kr/mån. För närvarande är det kö.

Lokaler
Föreningen hyr ut lokaler för garage till Stockholms parkering, 167 platser, förskola och dagcenter till Stockholms stadsdelsförvaltning, lokaler till Södermalms demens-och specialteam, CO-film.

Avgiften
Månadsavgiften sänktes med 5 % januari 2016.

Pantsättning- / Överlåtelseavgift
Föreningen tar en överlåtelseavgift i samband med överlåtelse med 2,5% av prisbasbeloppet kr. Betalas av Köpare

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift med 1% av prisbasbeloppet. Betalas av köpare.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ånghästen
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1604
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2012 - Stammarna spolades.
2013 - Balkongrenovering.
2012/2013 - Renovering tvättstuga.
2014 - Installering luftvärmepumpar.
2015 - Hissrenovering.
Kommande renoveringar: Övriga åtgärder som ska genomföras i fastigheten eller som diskuteras: se föreningens hemsida för senaste information.
Föreningen har för avsikt att behålla nuvarande avgift så länge som möjligt. Satsningar görs på att sänka driften. Samtidigt höjer leverantörerna driftkostnaderna för el och fjärrvärme och entreprenörerna höjer löner för sina hantverkare.
Föreningen bedöms ha mycket god ekonomi. Se mer av föreningens information på hemsida www.brfanghasten.se

Gemensamma utrymmen

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
-Tvättstuga
-Källarförråd till alla lägenheter
-Cykelförråd i varje port
-Festlokal inkl. kök
-Barnvagnsförråd i varje port utom i MB 9 och 17 där det finns ett på varje våning
-Bastu
-Gym
-Två övernattningsrum med ett pentry (hyra 200 kr/natt/rum) som hyrs genom bokning på föreningens webbplats.
-Föreningsexpedition där den yttre delen kan användas för mindre möten utan kostnad.

Parkering

Föreningen innehar 156 st garageplatser och finns att tillgå för medlem till en månadskostnad om 1375 kr. Sedvanlig kö till dessa platser.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns i dagsläget inte några inplanerade avgiftshöjningar.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Högalid är kanske den del av Söder som är svårast att beskriva, den är för många Söderbor ett outforskat territorium vilket är synd, här finns mycket kul och vackert att se och uppleva!
Det som alla känner till är Högalidskyrkan med sina två torn, det är unikt i Stockholm. Det sägs att skälet till att kyrkan fick två torn var att två systrar som bidrog ekonomiskt till kyrkobygget inte kunde komma överens om vad som skulle kröna tornet och därför blev det två torn (det ena tornet har ett kors och det andra en tupp). Det sägs också att den ena systern bidrog mer än den andra varför det ena tornet är högre. Inget av detta är, trots att det är bra berättelser, sant. Tornen är lika höga och de två tornen byggdes av två skäl, dels för att slippa liknelser med Stadshuset och dels för att man hoppades att Högalid skulle bli stiftskyrka för det blivande Stockholms stift, så blev det dock aldrig. Kyrkan färdigställdes 1923.
Högalid sträcker sig från Reimersholme, Långholmen och Hornstull i väster till och med södersjukhuset och Sachsska i söder, utmed Rosenlundsgatan och Torkel Knutssonsgatan ner till Söder Mälarstrand tillbaka till Långholmen.
Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 30.000 i Högalid.
En trevlig promenadväg genom Högalid är att gå genom Tanto med sina kolonilotter, gå upp mot Ringvägen förbi Zinkensdamms IP, ta vänster och korsa Hornsgatan, gå upp på Skinnarviksberget och njut av utsikten över stan innan du börjar gå vidare, gå Heleneborgs-gatan och gå ner mot Långholmen som är värd en berättelse för sig. Gå tillbaka över nästa bro och gå endera ut på Reimersholme eller fortsätt upp för backen och sedan nerför Bergsundsgatan och avsluta promenaden med en fika eller något att äta på Strand eller på Loopens Marina.
En trevlig promenadväg genom Maria är att börja vid slussen och gå upp på Mariaberget, gå på Monteliusvägens trappor utmed bergkanten och se på utsikten, gå ut med Bastugatan och ta någon av smågatorna ner mot, och över, Hornsgatan med sina butiker och restauranger, gå gärna på Mariatorget söderut ner mot Södra Stationsområdet och fascineras av den moderna arkitekturen. Avsluta gärna med en fika eller en lunch inne i Söderhallarna, där finns något för alla smaker!
På Söder finns det så mycket att se, så mycket att uppleva, så mycket att älska... Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 989 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 177 kWh/kvm/år

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Maria bangata 9, 6tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Therese Jonsson

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen