Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 370 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 4 370 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion

Högalidsgatan 25, 5tr, Stockholm

20 kvm kungsbalkong med utsikt över Långholmen! Välkommen till en 3,5:a utöver det vanliga!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3,5, varav 2 sovrum
  • Boarea: 87 kvm
  • Lägenhetsnummer: 501
  • Byggnadsår: 1930
  • Månadsavgift: 4 370 kr
  • Driftkostnad: ca 1 027 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 5
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3,5, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 87 kvm
Lägenhetsnummer: 501
Byggnadsår: 1930
Driftkostnad: ca 1 027 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Tv/Internetanslutning

TV via Comhem
Internet via Comhem

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme
Ventilation genom självdrag

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm
Visa all fakta

Omgivning

Högalid är kanske den del av Söder som är svårast att beskriva, den är för många Söderbor ett outforskat territorium vilket är synd, här finns mycket kul och vackert att se och uppleva! Det som alla känner till är Högalidskyrkan med sina två torn, det är unikt i Stockholm. Det sägs att skälet till att kyrkan fick två torn var att två systrar som bidrog ekonomiskt till kyrkobygget inte kunde komma överens om vad som skulle kröna tornet och därför blev det två torn (det ena tornet har ett kors och det andra en tupp). Det sägs också att den ena systern bidrog mer än den andra varför det ena tornet är högre. Inget av detta är, trots att det är bra berättelser, sant. Tornen är lika höga och de två tornen byggdes av två skäl, dels för att slippa liknelser med Stadshuset och dels för att man hoppades att Högalid skulle bli stiftskyrka för det blivande Stockholms stift, så blev det dock aldrig. Kyrkan färdigställdes 1923. Högalid sträcker sig från Reimersholme, Långholmen och Hornstull i väster till och med södersjukhuset och Sachsska i söder, utmed Rosenlundsgatan och Torkel Knutssonsgatan ner till Söder Mälarstrand tillbaka till Långholmen. Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 30.000 i Högalid. En trevlig promenadväg genom Högalid är att gå genom Tanto med sina kolonilotter, gå upp mot Ringvägen förbi Zinkensdamms IP, ta vänster och korsa Hornsgatan, gå upp på Skinnarviksberget och njut av utsikten över stan innan du börjar gå vidare, gå Heleneborgsgatan och gå ner mot Långholmen som är värd en berättelse för sig. Gå tillbaka över nästa bro och gå endera ut på Reimersholme eller fortsätt upp för backen och sedan nerför Bergsundsgatan och avsluta promenaden med en fika eller något att äta på Strand eller på Loopens Marina.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 3,10511
Andel av insats: 3,46642
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 465 kr

Om föreningen

Brf Hörnhuset är en stabil och välskött äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2000 och äger marken (ej tomträtt). Den omfattar 53 lägenheter varav 3 med hyresrätt samt en lokal med hyresrätt. Välskött förening med åtgärdsplan för fastigheten som följs. Föreningen har även en eventuell dold tillgång i form av ett överflödigt vindsutrymme. BRF är belägen på adresserna Tobaksspinnargatan 1 samt Högalidsgatan 25.

Föreningen godkänner delat ägande.
Det finns inga planerade avgiftsförändringar (föreningens uppgift okt 2018)..

Allmänt

Föreningens namn: Brf Hörnhuset
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1501
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2002-2003 renoverades fastighetens elstammar
2006 renoverades tvättstugan
2006 genomfördes stambyte i kök och badrum
2010 renoverades fasad och fönster
2011-2012 renoverades kungsbalkonger samt tak
2015 ommålning av tak
2016 hissrenovering
2017 OVK kontroll
2017 två nya tvättmaskiner
2018 fönsterrenovering
Kommande renoveringar: Renovering av fönster med start v.43 2018. Under 2009 räknar föreningen med att renovera/byta ut värmecentralen samt service av elen.(Kontrollerat med styrelsen 2018-10-06)

Gemensamma utrymmen

Det finns en fin innergård med utemöbler och sandlåda, cykelförvaring, tvättstuga (3 maskiner. torktumlare, torkskåp). Ett vindsförråd hör till bostaden.

Parkering

Föreningen har 1 parkeringsplats utomhus längs med husväggen som för närvarande är ledig, kostnad 1500kr. (Kontrollerat med styrelsen 2018-10-06)

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Ingen höjning av årsavgiften planeras för närvarande. Amortering har skett på lån under de senaste åren som styrelsen valt i stället för att sänka avgifterna. (Kontrollerat med styrelsen 2018-10-06)

Kommunikationer

Närmsta tunnelbana är röda linjen vid Hornstull, där ifrån går också flertalet innerstadsbussar, samt flygbuss till Arlanda.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 370 kr
I avgiften ingår värme, vatten och internet
Comhem 100 mbit/sek bredband ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

ca 1 027 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

El: 457 kr
Försäkring: 350 kr
Gas: 220 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 123 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-09-16

Alla bilder

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Högalidsgatan 25, 5tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion