Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 023 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Steen
Fastighetsmäklare
Stockholm

Fatburs brunnsgata 16, vån 3

Månadsavgift: 4 023 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Steen
Fastighetsmäklare

Till salu så snart säljaren köpt nytt boende! Anmäl dig för info framåt!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3,5, varav 2 sovrum
  • Boarea: 79 kvm
  • Lägenhetsnummer: 48
  • Månadsavgift: 4 023 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3
  • Hiss: Ja

Funktionell 3,5:a! Gavellägenhet med 11 fönsterpartier i tre väderstreck! Stor solig balkong med utsikt mot gården och Södermalmsallén

Välkommen till ett hem som bara måste upplevas på plats!

Här bor du med ett lugnt och grönskande läge, mitt på Söder, med Mariatorget, Medborgarplatsen och Södra Station endast ett stenkast bort.
Otroligt ljus gavellägenhet med 11 fönsterpartier i tre väderstreck och med utsikt mot olika omgivningar.
Detta boende bjuder på en rymlig och funktionell disposition med 3,5 fullt möbleringsbara rum.
Separat kök och vardagsrum som ger gott om utrymme för både stora middagsbjudningar och familjemys. Stort härligt kök som passar perfekt för den matintresserade familjen, här finns gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter, här ryms dessutom en stor matplats för 8 personer. Vardagsrummet är generöst och har bra dimensioner som rymmer både större soffgrupp, mediamöbel och bokhyllor.
Från vardagsrummet når du den stora och soliga balkongen med utsikt över gården och Södermalmsallén.
Lägenheten har två rymliga och rogivande sovrum, ett mindre rum som idag används som arbetsrum, men som kan disponeras som barnrum.
Badrum i ljusa färger med badkar och plats för tvättmaskin och torktumlare.
Ypperliga förvaringsmöjligheter finns i rymligt förråd i lägenheten och i källaren.

Brf Fatbursviken 2 bildades 1999 och är en äkta förening som innehar tomträtt, med tioårigt avtal som gäller t o m 2029. Välskött ekonomi och nyligen har genomfört ett rör-stambyte.
Föreningen har 15 lokaler som tillsammans drar in cirka 8 400 000 kr intäkter per år samt en kassa på närmare 8 000 000 kr vid årets slut (2019) med en soliditet på 80,2 % och en låg belåningsgrad om 4 078 kr/kvm. vilket är mycket bra!
Föreningen har i varje port en tvättstuga, alla lägenheter har ett tillhörande källarförråd samt som boende har man tillgång till flertal cykel och barnvagnsförråd. På husets innergård finns en gästlägenhet somt en gemensamhetslokal för möten, fester och barnkalas.

Lägenheten erbjuder ett boende i fridfull oas mitt på Söder i kvarteren kring Mariatorget där ett glatt cityliv lätt kan kombineras med ett rikt familjeliv.
Här har du närhet till mycket goda kommunikationer såsom tunnelbana, pendeltåg vid Södra Station och flertalet bussar (55,57,66,4) som gör det enkelt att färdas runt i staden både dag som kväll.
Söders puls med mysiga kaféer, restauranger och uteliv finner du bara ett stenkast bort och du når både populära Mariatorget och Medborgarplatsen på bara några minuters promenad.
Närliggande Swedenborgsgatan stängs under sommaren av från all biltrafik och förvandlas till mysig sommargata med en mängd trevliga uteserveringar. För den kulturintresserade finns både Folkoperan och Göta Lejon.
Ytterligare bekvämligheter är närheten till flertalet skolor och förskolor, apotek, post, mataffärer (snart finns en stor ICA Kvantum bara 200 m bort), gym samt grönområden såsom Tantolunden och Årstaviken som även erbjuder bad sommartid. Skolorna Fria Maria med F-6 och Södermalmsskolan F-9 finns i närheten. Södermalmsallén är utmärkt att strosa runt i och sommartid är det inte ovanligt att se de små lära sig cykla här.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3,5, varav 2 sovrum
Boarea: 79 kvm
Lägenhetsnummer: 48
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV - Comhem
Internet - Stockholms stadsnät

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,006482000
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Fatbursviken 2 består av 178 bostadslägenheter på 1 - 6 rum och kök, varav 21 upplåtes med hyresrätt och man har dessutom 15 lokaler med olika verksamheter som restauranger, butiker, kontor och förskolor. Det finns garage som sköts av Q-park (tel 0771-969 000) och mellan portarna 12-18 på Fatburs Brunnsgata en besöksparkering med 9 platser, var på Sunfleet Bilpool hyr 2 st av dessa. Fastigheten byggdes 1992 och föreningen förvärvade fastigheten 2002. Marken upplåts med tomträtt.

Äkta förening. En populär och välskött bostadsrättsförening med stabil ekonomi. Det finns ingen planerad avgiftsförändring (föreningens uppgift 2020-07-02 på hemsidan).

Delat ägande godkänns om den som bor i bostaden äger minst 10 %..
Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.fatbursviken.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fatbursviken 2
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stammar kök och badrum 1992
Tvättstuga 2017

Gemensamma utrymmen

Det finns en fräsch tvättstuga, cykelförråd, föreningslokal med övernattningsmöjligheter och en fin innergård. Samlingslokalen är belägen på innergården och kan hyras av de boende i huset för barnkalas, fester, möten och övernattningar. Lokalen består av entré med toalettrum, en stor lokal med köksavdelning och ett bakomliggande rum. Det finns fyra st sängar med madrasser, täcken och kuddar. All köksutrustning finns, liksom diskmaskin, kyl/frys, mikro och kaffebryggare. Dessutom finns en stereoanläggning och dimmer för lite "mys"-stämning!

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: I dagsläget är ingen avgiftsändring aktuell, enligt uppgift från föreningens hemsida.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 023 kr
Värme, vatten, Kabel TV (basutbud) och Bredband från Comhem
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Planritning

Karta & område

Fatburs brunnsgata 16, vån 3, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anna Steen

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning