Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 485 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Steen
Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach
Eva-Karin Lasu, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Eva-Karin Lasu
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 485 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Steen
Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach
Eva-Karin Lasu, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Eva-Karin Lasu
Fastighetsmäklare

Sjöfartsgatan 15, Stockholm

Hör av dig till ansvarig mäklare för info kring prisläge & visning!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet, Flerfamiljhus
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 62,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: C056
  • Byggnadsår: 2008
  • Månadsavgift: 3 485 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet, Flerfamiljhus
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 62,5 kvm
Lägenhetsnummer: C056
Byggnadsår: 2008
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Grundläggning - delvis bergschakt med grundläggning packad på sprängstensbotten, delvis pålad grundläggning, grund betongplatta.
Stomme - betong.
Innerväggar, lgh skiljande - i huvudsak i betong
Fönster och fönsterdörrar - aluminiumbeklädda träfönster.
Lägenhetsytterdörrar - säkerhetsdörrar.

Tomt/balkong/uteplats

Markägare: Föreningen äger marken

Tv/Internetanslutning

TV
Kabel-TV genom Bredbandsbolaget.

Internet
Internet genom Bredbandsbolaget.
Visa all fakta

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning
- Fjärrvärme med vattenradiatorer i lägenheterna.

Ventilation
- Mekanisk frånluft.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi denna miljöstadsdel. Hammarby Sjöstad kommer när det är fullt utbyggt, vara hem och arbetsplats för ca 35 000 personer. Sedan starten i Hammarby sjöstad 1996 har Stockholms stad haft i uppdrag att göra stadsdelen till en spjutspets i miljöanpassning. Alla som bor eller verkar i Sjöstaden är en del av ett kretslopp. Kretsloppet hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och verksamheter i Hammarby Sjöstad. Målsättningen är att skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Energianvändningen och avfallet ska minimeras samtidigt som hushållning och återvinning ska maximeras.

I Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till Hammarbybacken, Sickla Köpkvarter med mängder av butiker och restauranger, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, naturreservat och ett stort antal restauranger i Sjöstaden, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad, här finns näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0.7423
Andel av månadsavgift: 0
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Stor och stabil förening belägen på adresserna Sjöfartsgatan, Hammarby allé samt Hammarbyterrassen, med många gemensamhetsutrymmen, goda lokalintäkter och en av Sjöstadens populäraste innergårdar!

Brf Sjöstaden 3 består av 124 lägenheter om totalt 8 420 kvm, som upplåts med bostadsrätt med följande sammansättning;
- 1 rok 20 stycken
- 2 rok 51 stycken
- 2,5 rok 2 stycken
- 3 rok 34 stycken
- 3,5 rok 10 stycken
- 4 rok 5 stycken
- 5 rok 2 stycken

Inom fastigheten finns även fem lokaler som upplåts med hyresrätt om 353 kvm, vilka bidrar till att hålla månadsavgifterna låga.
Fastigheten byggdes av PEAB och föreningen äger marken.

Besök gärna föreningens hemsida www.sjostaden3.se för mer information.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstaden 3
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2015 - Stamspolning.
2016 - Balkonginglasning, föreningen har bygglov fram till 2021.
2016 - Underhåll/reparation av garagedörr samt gård.
Kommande renoveringar: Uppsättning av laddstolpar i garaget är på gång (2017-08-30).

2017 - Byte av brandvarnare i lägenheter. Underhåll av fönster och balkongdörrar, målning av ståldönar samt byte av IR-mottagare.
2018 - Fasadinspektion. Översyn av ytskikten i nedre botten i trapphusen samt underhåll av tvättstugor och miljörum.
2019 - Åtgärdande av enstaka sprickor på fasaderna, byte av värmekablar, byte huvudenhet kallrasvärmare. byte termostat, fortsatt underhåll av tvättstugor och OVK av lokaler.

Gemensamma utrymmen

-2 stycken tvättstugor.
- Föreningslokal med övernattningsmöjlighet.
- 3 stycken cykelrum.
- Utrymme för barnvagnar samt rullstolar i varje trapphus.
- Garage.
- Lägenhetsförråd.

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 1500 kr/mån, har separat kö.

- Till föreningen hör 61 stycken garageplatser för bil och 3 stycken MC-platser (750kr/mån) i ett garage de har i samfällighet med Brf Konvojen.
- Boendeparkering på gatan 09:00-17:00 för 1100kr/månad. Observera att Stockholms stad ändrar tider och avgifter under 2017.
- Allmänna garage som finns 5-10 min bort är Q-park Luma, Allégaraget (vid ICA-Supermarket).

För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiftssänkning har skett med 10% 1 juli 2016. Avgiften har tidigare sänkts med 10% 1 juli 2015.

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan, dvs. Södermalm angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan, via Djurgården.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde. Efter Sickla udde fortsätter tvärbanan till slutstationen Sickla, med ingång direkt till Sickla Köpkvarter och möjlighet att byta till bussar på Värmdöleden.

Övrigt

Området:
Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi denna miljöstadsdel. Hammarby Sjöstad kommer när det är fullt utbyggt, vara hem och arbetsplats för ca 35 000 personer.
Sedan starten i Hammarby sjöstad 1996 har Stockholms stad haft i uppdrag att göra stadsdelen till en spjutspets i miljöanpassning. Alla som bor eller verkar i Sjöstaden är en del av ett kretslopp. Kretsloppet hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och verksamheter i Hammarby Sjöstad. Målsättningen är att skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Energianvändningen och avfallet ska minimeras samtidigt som hushållning och återvinning ska maximeras

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 55 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie som går in till Nybrokajen börjar sin helgtrafik den 16 april och biljettpriset är detsamma som förra året; 40:-.
Mellan den 30 maj och 30 september går Emelie även vardagar.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde.
Sickla udde är Tvärbanans ändhållplats österut, men det finns planer på att fortsätta utbyggnaden till Slussen.

Fritid
Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till hammarbybacken, Sickla Köpkvarter med mängder av butiker och restauranger, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, naturreservat och ett stort antal restauranger i sjöstaden, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad, här finns näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.

Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 485 kr
I månadsavgiften ingår;
- Värme
- Vatten
- Kabel-TV via Bredbandsbolaget (grundpaket T-2 Flex. Detta paket innehåller 26 kanaler varav 8 är utbytbara)
- Bredband 250/100 via Bredbandsbolaget
- Telefoni via Bredbandsbolaget (telefonpaket mini ingår)

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 115 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2013-03-12

Alla bilder

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Karta & område

Sjöfartsgatan 15, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Anna Steen

Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach