Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
6 950 000 kr
Månadsavgift: 6 158 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom
Sammanfattning
Accepterat pris: 
6 950 000 kr
Månadsavgift: 6 158 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom

Sickla kanalgata 5, 4tr, Stockholm

Välplanerad 4:a med balkong och sjöutsikt på populära Sickla Udde!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 101 kvm
 • Lägenhetsnummer: 4114
 • Byggnadsår: 2002
 • Månadsavgift: 6 158 kr
 • Driftkostnad: ca 630 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 4
 • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 101 kvm
 • Lägenhetsnummer: 4114
 • Accepterat pris: 6 950 000 kr
 • Byggnadsår: 2002
 • Driftkostnad: ca 630 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 4
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV via Comhem
Bredband via OpenNet, där man själv tecknar abonnemang hos valfri leverantör

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning via fjärrvärme och solfångare
Mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Hammarby Sjöstad
Visa all fakta

Omgivning

För många som känner till området sedan länge har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat har det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där man lag sig vinn om att låta närheten till vågorna prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om. Hammarby Sjöstad är en del av Sofia Församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm. Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken. I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger, och fler blir det när Henriksdalshamnssidan är färdigställd. Utbudet i restaurang-väg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne. Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden men när den är färdigställd räknar man med att det i Sjöstaden kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Fritid
Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till Hammarbybacken, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, Fryshuset, naturreservat och ett stort antal restauranger, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad med näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 1,13756
 • Andel av månadsavgift: 1,11439
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Fastigheten byggdes 2002. Brf Sjöstadsudden förvärvade fastigheten år 2008 från Svenska Bostäder vid ombildning till bostadsrätter. Föreningens adresser är: Lugnets Allé 61, 63, 65, 67, 69, 71 samt Sickla Kanalgata 3, 5, 7, 9, 11.
Fastigheten består av 8620 kvm bostadsarea och 584 kvm lokalarea. Föreningen omfattar 126 lägenheter varav 122 st är upplåtna med bostadsrätt och 4 st med hyresrätt.
Föreningen innehar även 9 hyreslokaler som genererar intäkter. Hyresgästerna är såväl restauranger som butiker. Under byggnaderna finns garage som också tillhör föreningen.
Föreningen är klassad som en äkta föreningen.
Föreningen godkänner delat ägande, inget krav på minsta ägarandel finns.

Läs gärna mer på föreningens hemsida www.sjostadsudden.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstadsudden
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1302
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Som ett led i det löpande långsiktiga underhållet av föreningens byggnader så genomförs 2015, 2016 och 2017 åtgärder/uppfärschning i trapphus och entréer. Renovering av träfasad 2015.
Kommande renoveringar: Inga större reparationer finns inplanerade. En avsättning till reparationsfond finns på 250 000 kr öronmärkta för eventuella kostnader rörande ett möjligt fel på fläktsystemet i en av föreningens lokaler. Föreningen har även tagit höjd för att kunna byta ut träfasaden mot Lugnets Allé.

Gemensamma utrymmen

Grovtvättstuga med torkrum, källarförråd, cykelförråd och 17st kolonilotter på den härliga innergården. Kolonilotterna förmedlas via kölista.

Parkering

Föreningen innehar 7st parkeringsplatser för 1002kr/mån, 48st garageplatser för 1400kr/mån, samt 1st motorcykelplats som kostar 300kr/mån. På 12 av garageplatserna finns laddningsmöjlighet för elbilar respektive laddhybrider. Laddkontaktdonet är av typ 2 (EU standard).

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Månadsavgiften sänktes 1/1 2017 med 5%.

Räntebärande skulder till kreditinstitut (Swedbank) uppgår till 114 mkr fördelat med 30 mkr till rörlig ränta samt 28 mkr vardera på bundna lån med bindningstiderna 3 år, 5 år och 7 år. Den högre än förväntade anslutningsgraden (98 %, jämfört med antagandet om 85 % i den ekonomiska planen) gör att föreningen har mindre lån och därmed lägre förväntade ränteutgifter än vad som prognosticerades i den ekonomiska planen (141 mkr i lån var uppskattningen jämfört mot faktiska 114 mkr).

Kommunikationer

Båttrafik
M/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 55 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget". M/S Emelie som går in till Nybrokajen börjar sin helgtrafik den 16 april och biljettpriset är detsamma som förra året; 40:- Mellan den 30 maj och 30 september går Emelie även vardagar.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde. Sickla udde är Tvärbanans ändhållplats österut, men det finns planer på att fortsätta utbyggnaden till Saltsjöbanans Sickla Station i Nacka.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Accepterat pris

6 950 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

6 158 kr

Driftkostnader

ca 630 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

 • El: 350 kr
 • Försäkring: 130 kr
 • Gas: 150 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 107 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-08-28

Alla bilder

+ 28 Visa alla 34 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Sickla kanalgata 5, 4tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 6158 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom
Till toppen