Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 368 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Steen
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 5 368 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Steen
Fastighetsmäklare

Rorgängargatan 21, 4tr, Stockholm

FÖRSÄLJNING I SEPTEMBER! - Hör av dig för mer information kring pris & visning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 93,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 652
 • Byggnadsår: 2007
 • Månadsavgift: 5 368 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 4 av 6
 • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 93,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 652
 • Byggnadsår: 2007
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 4 av 6
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

 • Kommentar: Flerfamiljshus
  3-glas

Tv/Internetanslutning

Tv: Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: Com Hem. Internet: Via fast lina. Leverantör: Ownit.

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Hammarby Sjöstad
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 1,42087
 • Andel av månadsavgift: 1,42087
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Byggår: 2007
Brf Sjöstadsvikens fastighet består av ett flerbostadshus om 6-7 våningar samt källarvåning med adresserna Fartygsgatan 2-8 samt Rorgängargatan 21-23. Föreningen innehar 83 lägenheter samt en lokal. Föreningen bildades i samband med byggåret 2007 och innehar tomträtten till fastigheten Böljan 1.
Föreningen har tecknat ett nytt tomträttsavtal som ska gälla from 2016-01-01 vilket kommer halvera tomträttsavgälden. Föreningen har även förhandlat om räntan och amorterat 500 000 kr på ett av lånen vilket är positivt. 1 januari 2016 sänktes avgifterna med 7,5% till följd av omförhandlade räntor och amortering.
Läs gärna mer om föreningen på hemsidan www.sjostadsviken.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstadsviken
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: - Stamspolning av alla avloppsrören, inkl flertalet av lägenhetsanslutningarna.
- OVK har genomförts HT-2014

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga (ligger på adress Rorgängargatan 23, på samma våningsplan som garaget, i hörnet)
- Föreningslokal för fest och övernattning. Kan hyras för 250 kronor/ dygn (ligger på Rorgängargatan 23, våning 1.) Lokalen består av ett mindre kök med basutrustning, ett bord för 8 personer samt ett badrum. Lokalen erbjuder även övernattningsmöjlighet för 4 personer (en 160 cm bred bäddsoffa samt två viksängar).
- Källarförråd
- Cykel- och barnvagnsrum
- Soprum med källsortering

Parkering

- Föreningen innehar ett garage med 44 platser, kostnad 1500 kr. (Infart sker från Rorgängargatan.) Garaget förvaltas av Yimby Sjöstadsutveckling.
Laddstolpar i garaget för elbilar är även på gång att installeras, där Sjöstadsföreningen går in och delfinansierar dom till 50%.
Det finns också ett förråd, med ingång från bilgaraget, som är ordninggjort för motorcykel och moped. Platsen kostar 300 kr/mån för motorcykel och 150 kr/mån för moped.
- Boendeparkering på gatan kostar 1100 kr/månad.
- Wallenstam har även ett allmänt garage på Johan Vävarsgata med lediga platser. Kostnad: 1400 kr/mån.
- Det finns även två bilpooler i Hammarby Sjöstad: Sunfleet och Bilpoolen. Du blir medlem via företagens hemsidor, https://www.sunfleet.com/ och http://www.bilpoolen.nu/Bilpool.html

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 1 januari 2016 sänktes avgifterna med 7,5% till följd av omförhandlade räntor och amortering.

Övrigt

Området:
Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi denna miljöstadsdel. Hammarby Sjöstad kommer när det är fullt utbyggt, vara hem och arbetsplats för ca 35 000 personer.
Sedan starten i Hammarby sjöstad 1996 har Stockholms stad haft i uppdrag att göra stadsdelen till en spjutspets i miljöanpassning. Alla som bor eller verkar i Sjöstaden är en del av ett kretslopp. Kretsloppet hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och verksamheter i Hammarby Sjöstad. Målsättningen är att skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Energianvändningen och avfallet ska minimeras samtidigt som hushållning och återvinning ska maximeras

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 55 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie som går in till Nybrokajen börjar sin helgtrafik den 16 april och biljettpriset är detsamma som förra året; 40:-.
Mellan den 30 maj och 30 september går Emelie även vardagar.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde.
Sickla udde är Tvärbanans ändhållplats österut, men det finns planer på att fortsätta utbyggnaden till Slussen.

Fritid
Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till hammarbybacken, Sickla Köpkvarter med mängder av butiker och restauranger, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, naturreservat och ett stort antal restauranger i sjöstaden, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad, här finns näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.

Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Ekonomi

Månadsavgift

5 368 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Alla bilder

Karta & område

Rorgängargatan 21, 4tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Anna Steen

Fastighetsmäklare
Till toppen