Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 003 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Steen
Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 003 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Steen
Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach

Midskeppsgatan 12, 6tr, Stockholm

Hör av dig för information kring prisläge och visning!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 55 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1282
  • Byggnadsår: 2008
  • Månadsavgift: 3 003 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6 av 6
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 55 kvm
Lägenhetsnummer: 1282
Byggnadsår: 2008
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV via Com Hem
Bredband och IP-telefoni via Alltele

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad
Visa all fakta

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,1230
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Byggår 2009-2010
Bostadsrättsföreningen Träslöjden består av 69 lägenheter fördelade på tre trappuppgångar; Midskeppsgatan 10, 12 och 16. Föreningen hyser också två lokaler, i dagsläget en förskola samt ett arkitektkontor. Tack vare de stora lokalintäkterna har föreningen en mycket stabil och god ekonomi. Föreningen sänkte avgifterna med 12% 2016.

För mer information, vänligen besök föreningens hemsida: https://www.brftraslojden.se

På Midskeppsgatan finns i ena änden hotell Park Inn med 178 rum samt restaurang och bar.
I andra änden på kajen vid vattnet ligger restaurang Göteborg. Här finns också en inhägnad lekplats med bland annat sandlåda och gungor samt vatten och stora ytor gräsmatta som en del av den urbana parken Sjöstadsparterren (vinnare av Kasper Salin-priset 2005) som korsar och avslutas vid Midskeppsgatan med Dag Birkelands ”Vattentrappa”, en av flera konstnärliga utsmyckningar i området.

I föreningens närhet finns flera ytterligare restauranger och butiker, bland annat två matbutiker och Systembolag (ca tre minuters promenad). Till Hammarbybacken och utegym går du på ungefär samma tid och Sickla köpkvarter samt Nackareservatet på några ytterligare minuter.

Vintertid är pulkabackarna många, liksom möjligheten till skridskoåkning på såväl Järla sjö som spontanåkning på den frusna konstgjorda kanalen (för de små). För skidåkning finns Hammarbybacken på promenadavstånd och Hellasgården en kort bil/bussresa bort för längd.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Träslöjden
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga
Cykelrum
Barnvagnsrum

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan, dvs. Södermalm angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan, via Djurgården.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde. Efter Sickla udde fortsätter tvärbanan till slutstationen Sickla, med ingång direkt till Sickla Köpkvarter och möjlighet att byta till bussar på Värmdöleden.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 003 kr
I avgiften ingår
- Värme
- Vatten
- Internet 1000 mbit
- Kabel-tv (basutbud ingår i månadsavgiften.)
(120 kr från avgiften är avsatt för el. Elen är upphandlad via föreningen och betalas årsbasis utifrån egen förbrukning.

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Karta & område

Midskeppsgatan 12, 6tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Anna Steen

Fastighetsmäklare/ Försäljningscoach
Till toppen