Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 182 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 182 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom

Hammarby allé 7, vån 3 i hiss, Stockholm

Nybyggd 1,5:a med stor terrass och funktion som en mini-3:a! Måste ses!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 1,5, varav 2 sovrum
 • Boarea: 56 kvm
 • Lägenhetsnummer: 4032
 • Byggnadsår: 2016
 • Månadsavgift: 3 182 kr
 • Driftkostnad: ca 465 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 11
 • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 1,5, varav 2 sovrum
 • Boarea: 56 kvm
 • Lägenhetsnummer: 4032
 • Byggnadsår: 2016
 • Driftkostnad: ca 465 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 11
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV/internet - lägenheterna har nät för IP-telefoni, TV och datakommunikation.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme
Ventilation genom mekanisk till- och/eller frånluft
Ventilation samt vattenburet system till termostatreglerade radiatorer som uppvärms med fjärrvärme och bergvärme.

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Hammarby Sjöstad
Visa all fakta

Omgivning

För många som känner till området sedan länge har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat har det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där man lag sig vinn om att låta närheten till vågorna prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om. Hammarby Sjöstad är en del av Sofia Församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm. Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken. I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger, och fler blir det när Henriksdalshamnssidan är färdigställd. Utbudet i restaurang-väg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne. Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden men när den är färdigställd räknar man med att det i Sjöstaden kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Fritid
Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till Hammarbybacken, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, Fryshuset, naturreservat och ett stort antal restauranger, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad med näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,419000
 • Andel av månadsavgift: 0,44615
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Brf Fredriksdalskajen består av 178 lägenheter och ca 10 lokaler, i ett bostadshus med adresserna Hammarby Allé 1-15, Hammarby Kaj 2. Föreningen förvärvade fastigheten 2014 och äger marken (ej tomträtt), samt är klassad som en äkta förening. Inflyttning skedde mellan feb-dec 2016. Hela byggnaden är Svanenmärkt.

Föreningen godkänner delat ägande, inget krav på ägarfördelning finns.
Juridisk person godkänns ej.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fredriksdalskajen
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Innergård färdigställdes under första kvartalet 2017
Kommande renoveringar: Inga planerade renoveringar per 2016-11-30

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd, barnvagnsförråd, förråd till lägenheter, samt en mycket fin innergård med lekplats.

Parkering

Föreningen delar garage med Brf Fredriksdals Brygga. Föreningen disponerar 93 bilplatser och 10 MC-platser av 147, respektive 17 platser totalt sett. Kostnaden för bilplats ligger på 2000 kr/månaden och 625 kr/månaden för MC-plats.

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Då föreningens ekonomi för närvarande är god finns ingen planerad höjning av nuvarande avgift, enligt info på hemsidan 2018-02-23

Kommunikationer

Båttrafik
M/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 55 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget". M/S Emelie som går in till Nybrokajen börjar sin helgtrafik den 16 april och biljettpriset är detsamma som förra året; 40:- Mellan den 30 maj och 30 september går Emelie även vardagar.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde. Sickla udde är Tvärbanans ändhållplats österut, men det finns planer på att fortsätta utbyggnaden till Saltsjöbanans Sickla Station i Nacka.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 182 kr
I avgiften ingår värme och vatten
I månadsavgiften ingår värme, fastighetsel för allmänna utrymmen, sophantering och fastighetsskötsel.
Kallvatten ingår i månadsavgiften, medan varmvatten debiteras på årsbasis enligt en schablon. avräkning görs efter verklig förbrukning.
TV, bredband och telefoni är gruppanslutet och avgiften är 205 kr/mån, per lägenhet.
Årsavgift för varmvatten debiteras med 150 el. 200 kr/mån beroende på lgh stl. Regleras retroaktivt.
Årsavgift för el debiteras med 200 el. 300 kr/mån beroende på lgh stl. Regleras retroaktivt.

Digitala tjänster (bredband samt IP-TV) ingår som ett obligatoriskt tillägg men specificeras separat på avgiftsavin.
El och varmvatten mäts separat per lägenhet och debiteras efter verklig förbrukning.

Driftkostnader

ca 465 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

 • El: 165 kr
 • Försäkring: 300 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration ej utförd

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Hammarby allé 7, vån 3 i hiss, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom
Till toppen