Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
6 495 000 kr
Månadsavgift: 5 593 kr/mån
Anmäl till visning
Söndag
 27/8
14:00-14:45
Måndag
 28/8
17:15-17:45
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Steen
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Utgångspris: 
6 495 000 kr
Månadsavgift: 5 593 kr/mån
Anmäl till visning
Söndag
 27/8
14:00-14:45
Måndag
 28/8
17:15-17:45
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Steen
Fastighetsmäklare

Fartygsgatan 8, 5tr, Stockholm

Eftertraktad 4:a med stor terrass i söderläge och balkong med kvällssol, båda med sjöutsikt!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet, Flerfamiljhus
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 97 kvm
 • Lägenhetsnummer: 461
 • Byggnadsår: 2007
 • Månadsavgift: 5 593 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 5 av 6
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet, Flerfamiljhus
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 97 kvm
 • Lägenhetsnummer: 461
 • Utgångspris: 6 495 000 kr
 • Byggnadsår: 2007
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 5 av 6
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Byggnadssätt

 • Kommentar: Lägenhetsdörrar - säkerhetsdörrar
  Fönster och fönsterdörrar - treglasfönster i trä med aluminiumbeklädd utsida, vissa är fasta.
  Innerväggar, lgh skiljande - betong alt gipsskivor på stålreglar
  Innerväggar, ej bärande - gipsskivor på stålreglar

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats 1: Terrass om ca 16 m², läge söder.
Uteplats 2: Balkong, läge väster.

Tv/Internetanslutning

TV
- KabelTV genom ComHem.

Internet
- Ownit Broadband AB.
Visa all fakta

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning
- Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer.
- Garaget har ingen särskild uppvärmning utan förses med frånluft från lägenheterna (ej spiskåpan).

Ventilation:
- Mekanisk till- och frånluftsventilation (FTX-system).

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 1.405
 • Andel av månadsavgift: 0
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Brf Sjöstadsvikens fastighet, vilken uppfördes av AB Borätt, består av ett flerbostadshus om 6-7 våningar samt källarvåning med adresserna Fartygsgatan 2-8 samt Rorgängargatan 21-23. Föreningen innehar 83 lägenheter samt en lokal.

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Böljan 1, där de har tecknat ett tomträttsavtal som ska gälla from 2016-01-01 vilket kommer halvera tomträttsavgälden. Föreningen har även förhandlat om räntan och amorterat 500 000 kr på ett av lånen, vilket är positivt. Läs gärna mer om föreningen på hemsidan www.sjostadsviken.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstadsviken
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2014 - Stamspolning
2014 - OVK
2016 - Besiktning av fastigheten
Kommande renoveringar: För närvarande finns inga planerade renoveringar i föreningen. Diskussion förs om möjligheten att installera en frånluftsvärmepump 2017-06-13).

Gemensamma utrymmen

- Övernattningslägenhet (250kr/dygn)
- Cykelförråd
- Tvättstuga
- Barnvagnsrum
- Källarförråd
- Miljörum
- Innergård

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 1500 kr/mån, har separat kö.

- Till föreningen hör 40 stycken garageplatser, varav 6 stycken av dessa har laddstolpar. Infart sker från Rorgängargatan. Garaget disponeras gemensamt med grannföreningen Brf Sjöstadsparterren.
- Till föreningen hör ett förråd, med ingång från bilgaraget, som är iordninggjort för motorcykel och moped. Platsen kostar 300 kr/mån för motorcykel och 150 kr/mån för moped.
- Boendeparkering på gatan 09:00-17:00 för 1100kr/månad. Observera att Stockholms stad ändrar tider och avgifter under 2017.
- Allmänna garage som finns 5-10 min bort är Wallenstamsgaraget, Q-park Kvarnholmen.

För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
- www.sunfleet.com
- www.bilpoolen.nu

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Under 2009 hade föreningen en avgiftsfri månad. 2017 sänktes avgifterna med 7,5% . För närvarande finns inga andra planerade avgiftsförändringar (2017-06-13).

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde. Sickla udde är tvärbanans ändhållplats österut i nuläget (2017-05-16), men håller på att förlängas till Sickla, där en ny knutpunkt skapas med Saltsjöbanan. Arbetet planeras att bli färdigställt 2 oktober 2017. I nuläget ersätts tvärbanan med ersättningsbussar fram till oktober 2017.

Övrigt

Området:
Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi denna miljöstadsdel. Hammarby Sjöstad kommer när det är fullt utbyggt, vara hem och arbetsplats för ca 35 000 personer.
Sedan starten i Hammarby sjöstad 1996 har Stockholms stad haft i uppdrag att göra stadsdelen till en spjutspets i miljöanpassning. Alla som bor eller verkar i Sjöstaden är en del av ett kretslopp. Kretsloppet hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och verksamheter i Hammarby Sjöstad. Målsättningen är att skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Energianvändningen och avfallet ska minimeras samtidigt som hushållning och återvinning ska maximeras

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 55 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie som går in till Nybrokajen börjar sin helgtrafik den 16 april och biljettpriset är detsamma som förra året; 40:-.
Mellan den 30 maj och 30 september går Emelie även vardagar.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde.
Sickla udde är Tvärbanans ändhållplats österut, men det finns planer på att fortsätta utbyggnaden till Slussen.

Fritid
Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till hammarbybacken, Sickla Köpkvarter med mängder av butiker och restauranger, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, naturreservat och ett stort antal restauranger i sjöstaden, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad, här finns näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.

Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Definition Accepterat pris:
Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.
Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Initiativet är en del av en branschöverenskommelse för att motverka så kallade lockpriser. En stor del av mäklarföretagen som är verksamma inom Stockholms innerstad står bakom överenskommelsen.

Ekonomi

Utgångspris

6 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 568 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 593 kr
- Värme
- Vatten
- Kabel-TV (Basutbud)
- Bredband

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 92 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-12-04

Alla bilder

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Karta & område

Fartygsgatan 8, 5tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 5593 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Söndag 27/8   14:00-14:45
Fartygsgatan 8, 5tr
Öppen visning men anmäl dig gärna!
Måndag 28/8   17:15-17:45
Fartygsgatan 8, 5tr
Öppen visning men anmäl dig gärna!
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Anna Steen

Fastighetsmäklare
Till toppen