Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 850 000 kr
Månadsavgift: 4 514 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   1/5
 • 16:30-17:00
  Öppen visning  
 • Boka
 • Onsdag
   2/5
 • 18:30-19:00
  Öppen visning  
 • Boka
Albin Wennerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Albin Wennerström
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 850 000 kr
Månadsavgift: 4 514 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   1/5
 • 16:30-17:00
  Öppen visning  
 • Boka
 • Onsdag
   2/5
 • 18:30-19:00
  Öppen visning  
 • Boka
Albin Wennerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Albin Wennerström
Fastighetsmäklare

Sten bergmans väg 5, 1 tr, Johanneshov

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 78 kvm
 • Lägenhetsnummer: 10593-01-01-0511
 • Byggnadsår: 1989-90
 • Månadsavgift: 4 514 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 4
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 78 kvm
 • Lägenhetsnummer: 10593-01-01-0511
 • Utgångspris: 3 850 000 kr
 • Byggnadsår: 1989-90
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 4
 • Hiss: Ja
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Tv/Internetanslutning

ComHem är leverantör av det analoga grundutbudet i TV:n. Det innebär att de vanligaste TV-kanalerna ingår i avgiften. Alla lägenheter är kollektivt anslutna till bredband via AllTele med en hastighet av 1000/1000 Mbits som ingår i avgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Hammarbyhöjden
Visa all fakta

Omgivning

Hammarbyhöjden erbjuder närhet till både natur och storstadspuls. Det är cykelavstånd till Södermalm med restauranger, uteliv och shopping och du promenerar till Hammarby Sjöstad med bad och restauranger på fem minuter. Med tunnelbanans gröna linje tar du dig till Söder på 5 min och i city är du på 10 min. Nackareservatet med sin unika miljö erbjuder strövområden, löparslingor och badplatser. Hammarbyhöjden har allt du kan önska inom några minuters avstånd, på Finn Malmgrens plan finns stor Konsumbutik, gym, apotek, café och restauranger.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,59072
 • Andel av insats: 0,59071
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Sjöfararen består av sammanlagt 9 flerfamiljshus och 29 radhus, alla placerade runt bilfria gårdar granne med Nackareservatet. Föreningens hus är byggda 1989-90 (punkthusen efter parkvägen, flerfamiljshuset på Per Lindeströms väg 93 samt radhusen) och runt 1940 (funkishusen på Per Lindeströms väg, renoverade 1989-90). Sammanlagt omfattar föreningen 175 lägenheter, varav 170 idag är upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Ombildningen till bostadsrättsförening ägde rum 2004. Adresserna är Per Lindeströms väg 87-93, 109-119 och Sten Bergmans väg 1-65.

De nya husen byggdes av JM och ritades av Bengt Sundells arkitektgrupp för allmännyttiga Svenska Bostäder. De stod för nytänkade på sin tid, med sin blandning av radhus och lägenheter i flerfamiljshus.

Föreningen har en gemensamhetsanläggning på baksidan på Per Lindeströms väg 113. Det finns dessutom ytterligare två gemensamma lokaler, ett pingisrum på SBV 21, källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga.

Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalen löper till 2018-06-30/2018-09-30/2018-12-31. Avtalen är förlängda med oförändrad kostnad i 10 år till.

Mycket bra information om föreningen finns på hemsidan: www.sjofararen.se

Läs gärna mer om planer för området: http://bygg.stockholm.se/hammarbyhojden-bjorkhagen

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöfararen
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2016-17 Uppgradering av värme- och ventilationssystem.
2016 Hissrenoveringar.
Omfattande renoveringar av de äldre husen på Per Lindeströms väg gjordes 1989 såsom stambyte, ny el, tilläggsisolering, nya fönster, fasadrenovering, nya balkonger, takrenovering m.m

Se senaste årsredovisning för mer info.
Kommande renoveringar: En underhållsplan har tagits fram för de kommande åren.

Gemensamma utrymmen

Det finns flera cykelrum och tvättstugor med torkrum samt pingisrum och samlingslokal med övernattningsmöjlighet.

Parkering

Det finns ett parkeringshus tillhörande föreningen med 86 platser både i garage och utomhus. Platserna kostar 216 kronor respektive 433 kronor/månad. Till p-platserna och garagen är det separat kö. Alla p-platser har tillgång till motorvärmare. Just nu (2018-01) är kötiden cirka ett år men exakta väntetider är svåra att förutspå. Varje hushåll får max hyra en p-plats.

Övrigt

Hammarbyhöjden erbjuder både närheten till natur och storstadspuls. Det är cykelavstånd in till Södermalms puls med restauranger, uteliv och shopping. Med tunnelbanans gröna linje tar ni er till Södermalm på 5 min och i city är Ni på 10 min. Nackareservatet med sin unika miljö erbjuder strövområden, löparslingor och badplatser. Hammarbyhöjden har allt du kan önska inom några minuters avstånd, på Finn Malmgrens plan finns apotek, café, restauranger och Konsum.

Budgivning:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Mäklaren framför alla bud till säljaren, som har fri prövningsrätt, d v s säljaren avgör när, hur, till vem, samt för vilket pris försäljningen ska ske. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om budet skall avfärdas eller antas. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden. Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig detta så kontakta ansvarig mäklare.

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/ eller följande länk för att se förtätningsplaner som finns i närområdet: http://bygg.stockholm.se/Alla-projekt/#index_H.

Ekonomi

Utgångspris

3 850 000 kr

Månadsavgift

4 514 kr
I avgiften ingår: Värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Energideklaration

Energiprestanda: 84 kWh/kvm/år

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Sten bergmans väg 5, 1 tr, Johanneshov

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4514 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Tisdag 1/5   16:30-17:00
Sten bergmans väg 5, 1 tr
Öppen visning
Öppen visning. Föranmäl dig innan
Onsdag 2/5   18:30-19:00
Sten bergmans väg 5, 1 tr
Öppen visning
Öppen visning. Föranmäl dig innan
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Albin Wennerström

Fastighetsmäklare
Till toppen