Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
4 495 000 kr
Månadsavgift: 4 728 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
4 495 000 kr
Månadsavgift: 4 728 kr/mån

Petrejusvägen 18, Johanneshov

Varmt välkomna till en stor 3:a i souterräng med uteplats på populära Petrejusvägen!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 85 kvm
 • Lägenhetsnummer: 521
 • Byggnadsår: 1993
 • Månadsavgift: 4 728 kr
 • Driftkostnad: ca 805 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 85 kvm
 • Lägenhetsnummer: 521
 • Utgångspris: 4 495 000 kr
 • Byggnadsår: 1993
 • Driftkostnad: ca 805 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Internet via Bredbandsbolaget (fiber) och kabel-TV via ComHem. Basutbud Kabel-TV ingår i avgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft
Radonmätning: 90 Bq/m3 enl långtidsmätning 2005

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Hammarbyhöjden
Visa all fakta

Omgivning

Lägenheten är belägen på lugna och trevliga Petrejusvägen, en av områdets mest attraktiva adresser i hjärtat av Hammarbyhöjden med bekvämt avstånd till tunnelbana och affärer. Utmärkta kommunikationer med kort promenad till T-bana vid både Hammarbyhöjden och Skärmarbrink som tar dig till T-centralen på ca 7 min. På Finn Malmgrens plan finns det mesta såsom en stor Konsumbutik, 7/11, gym, apotek, blomsteraffär, optiker, restauranger, m.m. Till fots eller på cykel tar du dig snabbt till Södermalm och city och inom promenadavstånd finns även Hammarby Sjöstad med bryggor, restauranger och caféer; Globens inomhuscentrum och evenemangsplats samt Sickla Köpkvarter med stort köpcentrum, restauranger, biograf och kulturhuset Dieselverksan.

Populära Hammarbyskolan ligger på några minuters gångavstånd, och det finns flera bra förskolor i närområdet, bl a trevliga Skogens Förskola tvärs över gatan från huset.

Bokstavligen runt knuten finns Nackareservatet med härliga strövområden och badsjöar. Det finns gott om fritidsaktiviteter i området; skidbacke, badplatser, golfbana, utomhusbassäng, parklek och elljusspår. Skidspår prepareras vintertid på elljusspåret.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 2,99517
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Brf Myrlejonet 1 är en välskött förening med mycket god ekonomi och låg skuldsättning som bildades 1991.
Inflyttning i lägenheterna påbörjades under första kvartalet 1993. Brf Myrlejonet nr 1 innehar två fastigheter, Myrlejonet 1 på adress Petrejusvägen nr 16-18 och Myran 2 på adress Petrejusvägen 15. Totalt omfattar fastigheterna 35 lägenheter samt en föreningslokal i nr 16. I varje fastighet finns utrymmen för cyklar och barnvagnar. Föreningen har en samlingslokal, belägen i bottenplanet i nr 16. Lokalen kan användas för fest och dessutom bokas för övernattningar. Tvättstuga Finns i nr 16-18. I varje fastighet finns särskilda soprum med containrar för returpapper och returglas. Hobbyrum finns i cykelkällaren i nr 18.

Föreningen följer en löpande 20-årsplan för underhåll. Inga större renoveringar är planerade i dagsläget eller avgiftsförändringar.

För mer information se föreningens hemsida myrlejonet1.bostadsratterna.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Myrlejonet 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns extra vindsförråd att hyra (50 kr/månaden och är separat kö till dessa).
Tvättstuga finns i nr 16-18, utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 grovtvättsmaskin, 1 torkskåp, 2 torktumlare samt mangel.
En övernattningslägenhet/gemensamhetslokal kan bokas mot en mindre avgift.
Det finns också barnvagns-/cykelförråd och hobbyrum,

Parkering

Det finns 16 garageplatser och en garageplats kostar 600 kr/mån. Platserna är inte knutna till lägenheterna utan hyrs ut till den som står först på väntelistan. För närvarande är det tre st i kö.
Boendeparkering i området (500 kr/månaden).

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga avgiftshöjningar är planerade.

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING
Hammarbyhöjden byggdes under 30- och 40-talet och består till största delen av låghus i funkisstil. I närheten finns Sveriges mest besökta friluftsområde - Nackareservatet. Här erbjuds strövområden, löparslingor och badplatser. Hammarbyhöjden erbjuder både närheten till natur och storstadspuls. Det är cykel- och gångavstånd in till Södermalms med restauranger, uteliv och shopping. Hammarbyhöjden har allt du kan önska inom några minuters avstånd, på Finn Malmgrens plan finns apotek, café, restauranger och Konsum.

Med tunnelbanans gröna linje tar ni er till Södermalm på 5 min och i city är ni på 10 min. Både Nackareservatet med strövområden, löparslingor och badplatser och mysiga Nytorps gärde med bland annat Nytorpsbadet som ligger på promenadavstånd från bostaden. Denna lägenhet ligger dessutom endast cirka 3 minuters promenad till Skärmarbrinks station där två linjer trafikeras.

Mer information på www.stockholmstad.se

CENTRUM
Bara några hundra meter från lägenheten finns Finn Malmgrens plan med apotek, café, restauranger, Konsum och 7-eleven. I närområdet finns Sickla Köpkvarter och Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker mm.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Hammarbyhöjden tar man sig med hjälpa av tunnelbanans gröna linje. Det tar cirka 13 minuter från Stockholm C. Närmsta T-bana är Skärmarbrink där det tar ca: 11 min till Stockholm C. Det finns även bussförbindelse i närheten och tvärbana vid Gullmarsplan. Tidtabeller och mer information finns på www.sl.se

SKOLOR OCH DAGIS
I området finns flertalet skolor och dagis. Närmsta gymnasium finns i närliggande Kärrtorp.

Budgivning:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Mäklaren framför alla bud till säljaren, som har fri prövningsrätt, d v s säljaren avgör när, hur, till vem, samt för vilket pris försäljningen ska ske. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om budet skall avfärdas eller antas. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden. Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig detta så kontakta ansvarig mäklare.

Spekulanterna uppmanas att noggrant undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av sakkunnig person, samt att gå igenom bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar. Efter köpet kan inga fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden göras gällande. Uppgifterna om bostadsrätten och bostadsrättsföreningen är baserade på information från säljaren och bostadsrättsföreningen. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl.

Ekonomi

Utgångspris

4 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 728 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV basutbud.

Driftkostnader

ca 805 kr/mån
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

 • El: 525 kr
 • Försäkring: 280 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 148 kWh/kvm/år

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Petrejusvägen 18, Johanneshov

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4728 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Måndag 23/10   17:30-18:00
Petrejusvägen 18
Öppen visning - Anmäl dig på svenskfast.se
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Sanna Pickelner

Fastighetsmäklare
Till toppen