Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 1 741 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anders Ångström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anders Ångström
Fastighetsmäklare
Hägersten

Hägerstensvägen 105, vån 3 av 4

Månadsavgift: 1 741 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anders Ångström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anders Ångström
Fastighetsmäklare

Moderniseringsbehov! Potential!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: 32 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1287
  • Byggnadsår: 1911
  • Månadsavgift: 1 741 kr
  • Driftkostnad: 349 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 4
  • Hiss: Ja

ÄLSKA ASPUDDEN!
Kommande drömtillfälle! Anmäl ert intresse redan idag!
Blivande sekelskiftesdröm! En väldigt oslipad diamant! Mycket opolerad pärla!

Med ett mycket centralt men väldigt lugnt gårdsläge har denna bostad enorm potential! En av få fastigheter i området som har hiss. Väldisponerade ytor samt ljust gavelläge med stora fönster i två väderstreck. Genomgående renoverings-/moderniseringsbehov, såväl i ytskikt som kök samt maskinell utrustning. Här har du chansen att helt sätta din egna prägel och skapa dig DIN drömbostad.

Mycket lugnt läge där hela bostaden vetter mot lugn gårdssida i sydväst, helt frånvänd från huvudgatan. Ett par steg in från porten som vetter mot Aspuddens centrala huvudgata så finner man detta mycket ljusa och helt lugna gårdsläge i vacker sekelskiftesfastighet. Vackra, spröjsade fönster i två väderstreck. Stort allrum samt rymligt kök, möjlighet till öppen planlösning. Rymligt badrum samt bra förvaring genom klädkammare.

Bo mycket centralt, i hjärtat av Aspudden, i ståtlig sekelskiftesfastighet, endast ett stenkast bort från Aspuddens Centrum med T-bana. En blivande underbar bostad i hjärtat av Aspudden.

Bostaden är belägen i Brf Pilgrimen 1-5, en mycket stabil, solid förening som är lågt belånad samt äger sin mark. Föreningen har också väldigt låga avgifter där bredband ingår i avgiften. (En faktisk kostnadsbesparing om 250-400 kr/månad!) I fastighetens källare finns cykel- och barnvagnsförråd, föreningens gästlägenhet, nyrenoverat gym samt tvättstuga. På vinden i samma trapphus når du bostadens vindsförråd som är väl tilltaget i storlek. Förening med större innergård/baksida med utemöblemang och grillmöjlighet.

Fastigheten ligger ett stenkast från Aspuddens Centrum med T-bana, ICA (öppettider kl. 07-23), bussar, restauranger, apotek, bibliotek, bokhandel och trevliga caféer. På några minuters gångavstånd finns även nyöppnade Fabelbar, som förgyller Aspudden ytterligare, med sin trevliga atmosfär och goda mat. Säljarna kan även varmt rekommendera kvartersbistron Kniv och kavel, där bakas fantastiskt bröd på morgonen och på kvällarna serveras rätter som inte lämnar någon besviken. Nu har även spännande Bio Aspen smygstartat sin verksamhet som kommer växa till en kvartersbio med bar och restaurang. Denna är belägen så gott som snett över gatan (https://bioaspen.se/).

Området erbjuder även grönområden kring Vinterviken med klippbad i underbara Mälaren på endast cirka 10 minuters promenad bort, Wintervikens Café och vackra promenad- och joggingstråk. En station bort på tunnelbanans röda linje finner du Liljeholmen som erbjuder stor galleria samt kommunikation i form av tvärbana, bussterminal och flygbussar. Åker du två, hamnar du innanför tullarna, i Hornstull.

Om Bostaden

Beskrivning

ALLMÄNT:
En underbar lägenhet med högt, fritt och ljust gavelläge mot lugn innergård i söder. Genomgående renoverings-/moderniseringsbehov, såväl i ytskikt som kök samt maskinell utrustning. Många grannar har arbetat med att återställa ursprungsattribut såsom att ta fram plankgolv, återställa ursprunglig takhöjd. Andra har även tagit ned vägg mellan kök och vardagsrum.

HALL:
Trevlig, välkomnande hall med direktvy vidare in mot allrum och fönster mot den lugna gården i söder. vitmålade väggar samt ljust golv. Bra avhängningsyta.

ALLRUM:
Stort, härligt allrum med rejält fönster mot gård i söder. Ljust golv samt vitmålade väggar. Möjlighet finns till öppen planlösning mot det angränsande köket. Bra förvaring genom rymlig klädkammare.

KÖK:
Rymligt kök med matplats för 4 personer. Äldre skåpluckor med vitt kakel ovan diskbänk och arbetsytor. Fönster i väster. Utrustning: elspis, fläkt, kombinerad kyl/frys.

BADRUM:
Helkaklat, rymligt badrum med vitt kakel och våtrumsmatta, renoverat slutet 90-tal. Utrustning: dusch, handfat, toalett, handdukstork (eldriven).
Stambyte kommer troligtvis ske under 2020-2021. Detta kommer bekostas av föreningen och de har en strävan att det inte kommer påverka avgiften något.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 32 kvm
Lägenhetsnummer: 1287
Byggnadsår: 1911
Driftkostnad: 349 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Bredband via fibernät (Ownit).

Föreningen inhandlar ett obligatoriskt fiberbredband med höghastighet (Ownit, 100/100Mbit) detta ingår i avgiften. Kostnadsbesparing på 250-300 kr/mån

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Aspudden

Omgivning

Bo i hjärtat av Aspudden med ett mycket bra, centralt, men ändå lugnt och tyst läge. Centrum och T-bana på cirka 150 meters avstånd. Lagom promenadavstånd om cirka 10 minuter ned till Vinterviken med bad, populära caféer och lunchrestauranger samt skulpturparken. Även närhet till badplatser vid Mälaren och sjön Trekanten. Ett stenkast bort finns även populära Aspuddsparken med "minizoo" och minigolfbana. Söderlikt caféutbud med folkfyllda lokaler och välsmakande kaffe på kort avstånd.

Aspuddens centrum med T-bana och diverse service såsom; livsmedelsbutiker, caféer, pizzerior, bokhandel, antikvariat, bibliotek, apotek, blomsteraffär, cykelaffär och frisörer. Restauranger med influenser från Thailand, Vietnam, Japan och Indien. Nu har även spännande Bio Aspen smygstartat sin verksamhet som kommer växa till en kvartersbio med bar och restaurang. Denna är belägen så gott som snett över gatan (https://bioaspen.se/).

Det tar cirka 15 minuter att på cykel rulla till heta Hornstull med ett digert café- och publiv. Liljeholmens galleria med sina cirka 90 butiker finns även den på bekvämt gångavstånd om cirka 15-20 minuter.

Skyddad, mycket lummig innergård med utemöblemang och grill. Populär bland medlemmarna i föreningen.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,89598%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 473 kr

Om föreningen

Föreningen bildades 2000 och består av 48 bostadsrätter och 11 lokaler. Samtliga lokaler är hyresrätter. På baksidan av fastigheten finns en lugn mysig innergård (renoverades 1999) med tillgång till grillar, sittgrupper samt lekplats. Det finns ett gym.

Stark förening med mycket låg belåningsgrad. Se vidare i årsredovisningen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Pilgrimen 1-5
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1201
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Fastigheten totalrenoverades 1978 (VA-stammar, EL-stigar etc).

1997-1999 - Renoverades fasader och fönster samt installerades mekanisk frånluft. Gården renoverades även.
2001 - Installation av fjärrvärme.
2005 - Montering av bullerdämpande glas.
2005 - Ommålning av trapphus
2010 - Ommålning av plåttak.
2011 - Slipning av golven i trapphusen, samt målning och renovering av alla fönster och portar utvändigt på baksidan.
2012 - Målning av portar på framsida.
2012 - Omfattande takrenovering (byte av all underliggand takpapp samt alla tegelpannor) - port 103-109.
2012 - Partiell omläggning av plåttak - port 101
2013 - Påbörjade takarbeten avslutades
2014 - Genomgång och optimering av värmesystem
2014 - Ny maskinpark i tvättstuga.
2015 - Skapande av övernattningslägenhet i styrelserummet
2016 - Stamspolning samt översyn av föreningens stammar
2017 - Omläggning plåttak
Kommande renoveringar: Stambyte kommer troligtvis ske under 2020-2021. Detta kommer med största sannolik bekostas av föreningen och de har en strävan att det inte kommer påverka avgiften något. (styrelsen 2019-03-15).

Föreningens gym kommer rustas upp inom kort.

Gemensamma utrymmen

Till bostaden hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.

Möjlighet finns eventuellt att hyra extraförråd i källaren. Separat kö.

I föreningen finns det cykel- och barnvagnsrum, källsorteringsrum, gym och tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp och en torktumlare (port 105, nere i källaren). Ny maskinpark från 2014.

I föreningen finns det även en övernattningslägenhet som föreningens medlemmar kan nyttja.

Parkering

Boendeparkering har införts i området samt större delar av söderort. Kostnad om 500 kr/månad.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Stark förening med mycket låg belåningsgrad. Se vidare i årsredovisningen.

Kommunikationer

Väldigt nära tunnelbanan Aspudden, cirka 200 meter.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 741 kr
I avgiften ingår värme, vatten och internet

Driftkostnader

349 kr/mån
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Samtliga uppgifter är baserade på säljarens uppskattade kostnader. Kostnaden kan både vara högre och lägre för ny ägare/boende. Siffrorna baseras på ett hushåll med en vuxen.

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 149 kr

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 33 Visa alla 39 bilder
 

Planritning

Karta & område

Hägerstensvägen 105, vån 3 av 4, Hägersten

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anders Ångström

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning