Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 995 000 kr
Månadsavgift: 5 693 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 995 000 kr
Månadsavgift: 5 693 kr/mån

Täppgränd 6, Enskededalen

Välkommen till en fantastisk 4:a högst upp i huset på barnvänliga Täppgränd!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 103 kvm
 • Lägenhetsnummer: 1159/1302
 • Månadsavgift: 5 693 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 103 kvm
 • Lägenhetsnummer: 1159/1302
 • Utgångspris: 3 995 000 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Internet: Fiberanslutning via Ownit som ingår i avgiften (uppkoppling med en hastighet på 100 mbts).

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Enskededalen

Omgivning

OMRÅDE
Plommongården är trevligt belägen intill villaområde i Enskededalen, attraktivt naturnära men ändå nära city. Lägenheten ligger på kort promenad från Sandsborgs Centrum och tunnelbana som tar dig till Centralen på ca 10 minuter. Det är även endast 5 minuters gångväg till buss och T-bana Blåsut.

I Sandsborgs centrum finns bland annat ICA-butik, apotek, frisör, pressbyrå, bibliotek och simhall. Det är även gångavstånd till Globen med arenor och shopping och du kan promenera eller cykla till Södermalm.

I närheten ligger Dalens Sjukhus med barnavårdscentral, ett flertal daghem, lekplatser, utomhuspooler och parker. Det är också mycket nära tillgrönområdet Nytorps Gärde och till Nackareservatet med vackra promenadstråk, badsjöar och golfbana.
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 1,3693
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Plommongården registrerades 2007 och tillträde dess fastighet Dalen 9 2008. Föreningen omfattar adresserna Täppgränd 2-48 och består av 94 lägenheter, varav 12 som upplåtes med hyresrätt. Till fastigheten hör även en förskolelokal, ett garage och ett parkeringsdäck, en miljöstuga, tvättstuga och klubblokal.

För information om fler renoveringar samt övrig information besök gärna föreningens hemsida: http://www.plommongarden.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Plommongården
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Åtgärder som genomförts sedan föreningen tillträde fastigheten:
2008-2009 Kodlås i alla portar
2008-2009 Stamspolning
2008-2012 Renovering av ventilationssystemet
2009 Underhållsplan
2009-2010 Renovering och utvändig målning av alla fönster
2009-2011 Renovering av gården
2009-2012 Radonmätningar
2011 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2011 Besiktning av taken
2012, 2009 Fuktbesiktning av samtliga lägenheter
2013 Installation av fastighetsnät med bredbandsanslutning i alla lägenheter
2014 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2015 Reparationer och besiktning av taket
2015 Byte av belysningsarmatur i trapphuset
2015 Installation av kompletterande belysning på gården
2015 Obligatorisk ventilationskontroll (OBK)
2015 Fuktbesiktning av lägenheter
2015 Systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
2015 TPK (Trygghetspaket för flerfamiljshus
2016 Renovering av garage.
Kommande renoveringar: Kommande renoveringar: För närvarande måla tak och hyresrätternas badrum renoveras. Det kommer även ske en stamspolning och underhåll samt reparation värmesystemet. Garaget renoverades under förra året, men utvändig målning kommer slutföras nu under sommarhalvåret.

Gemensamma utrymmen

Boende i föreningen har tillgång till en klubblokal som man kan hyra för privat bruk till en kostnad av 200 kr per tillfälle.
På gården, vid Täppgränd 20, finns en rymlig och välutrustad tvättstuga. Tvättstugan innehåller fyra vanliga tvättmaskiner, en maskin för grovtvätt, tre torkskåp, två torktumlare, en mangel och fyra korgar på hjul. Tvättstugan renoverades 2006 och försågs då med nya tvättmaskiner, tumlare och ett nytt torkskåp. De två blå torkskåpen är helt nya.
På gården finns tre rum för förvaring av cyklar: till höger om port nr 6, i valvet vid port nr 8 och till höger om port nr 18. I rummet vid port nr 8 finns det också plats för några barnvagnar. En mindre del av det nya cykelrummet vid port nr 8 är reserverat för barnvagnar.

Parkering

Inne i garaget finns 50 platser för bilar och 6 platser för MC/vespa/moped. Alla platser hyrs ut för längre perioder. 10 av bilplatserna är försedda med eluttag för motorvärmare, 6 platser i garaget och 4 platser på parkeringsdäck.

Ute på parkeringsdäcket finns 21 platser för uthyrning och 32 platser för gästparkering.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Övrigt

Plommongården är trevligt belägen intill villaområde i Enskededalen, attraktivt naturnära med Nytorpsgärde runt hörnet. Lägenheten ligger på kort promenad från Sandsborgs Centrum, och tunnelbana som tar dig till Centralen på ca 10 minuter. Det är även endast 5 minuters gångväg till buss.

I Sandsborgs centrum finns bland annat ICA-butik, apotek, frisör, pressbyrå, bibliotek och simhall. Det är även gångavstånd till Globen med arenor och shopping och du kan promenera eller cykla till Södermalm.

I närheten ligger Dalens Sjukhus med barnavårdscentral, ett flertal förskolor, lekplatser, utomhuspooler och parker. Det är också mycket nära till Nackareservatet med vackra promenadstråk, badsjöar och golfbana.

Budgivning:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Mäklaren framför alla bud till säljaren, som har fri prövningsrätt, d v s säljaren avgör när, hur, till vem, samt för vilket pris försäljningen ska ske. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om budet skall avfärdas eller antas. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden. Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig detta så kontakta ansvarig mäklare.

Spekulanterna uppmanas att noggrant undersöka bostaden före köpet, gärna med hjälp av sakkunnig person, samt att gå igenom bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar. Efter köpet kan inga fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden göras gällande. Uppgifterna om bostadsrätten och bostadsrättsföreningen är baserade på information från säljaren och bostadsrättsföreningen. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl.

Ekonomi

Utgångspris

3 995 000 kr

Månadsavgift

5 693 kr
I avgiften ingår värme, ComHems basutbud samt 100 Mbit/s fiber via Ownit.

Energideklaration

Energiprestanda: 128 kWh/kvm/år

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Täppgränd 6, Enskededalen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 5693 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Måndag 21/8   18:30-19:00
Täppgränd 6
Öppen visning - Anmäl dig på svenskfast.se
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Sanna Pickelner

Fastighetsmäklare
Till toppen