Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
3 875 000 kr
Månadsavgift: 4 574 kr/mån
Årsta

Rämensvägen 35

Pris (Utgångspris): 
3 875 000 kr
Månadsavgift: 4 574 kr/mån

Fin trea med öppen spis på populär adress - Årsta

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3
  • Boarea: 64 kvm
  • Lägenhetsnummer: 273
  • Byggnadsår: 1945
  • Månadsavgift: 4 574 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2

Nu finns äntligen möjlighet att förvärva denna fantastiska gaveltrea med öppen spis på attraktiv adress. Luft och rymd genomsyrar denna renoverade trea belägen på populära Rämensvägen. Bostaden är optimalt planerad och väldigt ljus tack vare sitt gavelläge. Här bor du i en inflyttningsklar pärla med renoverat kök och badrum, vacker Årstaparkett i vardagsrum, generös takhöjd och fungerande öppen spis som bidrar till mysfaktorn. Ett perfekt boende för paret likväl som den lilla familjen.

BRF Stockholmshus 10 är en av Årstas största föreningar som består av 358 lägenheter och 47 lokaler fördelat på 15 hus. Det är en stabil och eftertraktad förening. Föreningen har god ekonomi och en låg belåning på endast 3372 kr/kvm.

Området har det mesta man kan önska sig. Tvärbanan finns runt hörnet för att ta sig till övriga delar av Stockholm. Med några minuters promenad tar du dig till Årstaberg med pendeltåg, flertalet grönområden och Årsta Centrum med hela sitt utbud. Rämensvägen har sparsamt med trafik och är en trevlig oas i Årstas puls. Med några minuters promenad når du Ica och COOP.

Välkommen att längta hem!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Här välkomnas du in i bostaden och möts av det ljusa gavelläget. Goda avhängningsmöjligheter på hatthylla. Trägolv, generös takhöjd och ljusa väggar.

BADRUM
Från hallen nås det gedigna badrummet större än normalt. Renoverat, stambytt och helkaklat med golvvärme. Utrustat med dusch, WC, kommod med tillhörande handfat, tvättmaskin, förvaring på hyllor samt handdukstork.

KÖK
Ljust och fräscht kök med alla bekvämligheter installerat, gott om förvaring bakom vita skåpluckor som sträcker sig upp till tak, kaklat stänkskydd och goda arbetsytor. Här finns plats för matgrupp om 4-6 personer. Stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp samt vädringsmöjligheter. Utrustat med spishäll/ugn, tvättmaskin, kombinerad kyl/frys samt skafferi.

VARDAGSRUM
Stort och lättmöblerat vardagsrum i gavelläge med fungerande ÖPPENSPIS. Här finns den vacker parkett på golv, generös takhöjd samt målade väggar. Ljust tack vare fönster i två väderstreck samt utgång till balkong i söderläge. Gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och annan trivselmöblering.

SOVRUM
Väl tilltaget sovrum med inbyggd förvaring i garderob. Stort fönster i lugnt läge, plats för större säng, nattduksbord, extraförvaring samt arbetshörna.

SOVRUM
Även detta i bra storlek med plats för större säng, nattduksbord och arbetshörna. Större garderob finns för förvaring. Fönster mot lummig innergård.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 64 kvm
Lägenhetsnummer: 273
Pris (Utgångspris): 3 875 000 kr
Byggnadsår: 1945
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Omgivning

Mycket centralt läge med direkt närhet till Årsta Centrums utbud av matbutik, bibliotek, caféer, restauranger, apotek, två stycken gym mm.
Årstaskogen med strövområden, motionsslingor och kolonistugor vid vattnet finns på promenadavstånd. Dessutom är det inte långt till Årstafältets rekreationsområde och driving range hos Årsta Golf.

Årsta är ett expansivt och attraktivt område där det pågår förtätningsplaner. För mer information om beslutande och kommande byggprojekt besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/ eller kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,33435%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

178 672 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Riksbyggen BRF Stockholmhus nr 10 är en stor och stabil förening. Föreningen har med tomträtt fastigheterna Kolsundet 1-3, Vistern 2, Fryken 10, Glavsfjorden 5 och Råvarpen 1-4 i Stockholms kommun. På fastigheten finns 15 uppförda byggnader från 1945, totalt 358 st lägenheter och 10 st lokaler som hyrs ut.

Tomträttsavgälden kommer att omförhandlas 2025

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer info http://www.stockholmshus10.se/

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Stockholmshus Nr 10
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1102
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Föreningen genomförde stambyte under första hälften av 90-talet och i samband med detta renoverades samtliga badrum. Under de senare åren har föreningen tilläggsisolerat fasaderna och lagt på ny puts och då även gjutit om balkongerna. Det gångna året har även elstigarna bytts ut varvid de större arbetena kring föreningens fastigheter är gjorda.

1990-1992 Stambyte
1990-1992 Takrenovering
2001 Balkongrenovering
2003 Fasadrenovering
2004 Fönsterrenovering (I fönstren har ytterbågarna bytts ut till alumniniumbågar med energiglas.)
2007-2008 Elstigare
2014-2015 Byte värmeväxlare
2015 Inventering skorstenar
2016 Skyddsräcken
2016 Renovering landgångar och trappnosar
2018 Renovering skorstenar pågår till 2018
2016 Upprustning lekplats
2017 Byte värmeväxlare
2017 Utbyggnad el-central
2018 OVK
2018-2019 Renovering av balkonger är utförd samt även byte av port till fastigheten
2018-2019 Renovering av föreningens skorstenar
2019 Rörinspektion och rörarbeten Rämensvägen 37
2019 OVK
2019 Utbyte stenplattor vid utegrill
2020 Markunderhåll Rämensvägen 11
Kommande renoveringar: Föreningen har inga planerade renoveringar, endast löpande underhåll. Just nu installeras kodlås i samtliga portar. (Avstämt med styrelsen 2022-08-16)

Gemensamma utrymmen

Cykel-/barnvagnsförråd finns i källaren i respektive hus.

Rustad lekplats med sandlådor, gungor och klätterställning. Vacker damm. Härlig, stenlagd uteplats med utemöbler (sommartid) och två murade utegrillar. Odlingslådor finns att låna gratis för föreningens medlemmar.

Hobbylokal finns för föreningsmedlemmar som önskar snickra och måla finns hobbylokaler i källaren till Siljansvägen 9 och 25 samt på Rämensvägen 20, 32, 37 och 45.

Gym (mindre) finns på Rämensvägen 20.

Tvättstugor 5 st, dessa är fräscha och är belägna på Siljansvägen 3 och 29, Rämensvägen 12, 20 och 39. Grovtvättmaskiner finns i tvättstugorna Rämensvägen 12 och 39.

Gästlägenhet som är fullt utrustad med sovplats för upp till 4 personer. Ligger vid Rämensvägen 24 med egen ingång.

Parkering

I föreningen har 32 parkeringsplatser utomhus (600:-/mån), 10 garage (1109:-/mån) samt 8 MC-platser (300:-/ mån). För att ställa sig i kö kontaktar man Riksbyggen (0771-860 860). Prisuppgift enligt styrelsen 31 mars 2021.

I övrigt finns boendeparkering i området för 500 kr/ månad för boenden enligt taxa 4.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen planerar att höja månadsavgiften med 5% from den 1/10 2022 . (Enligt styrelsen 2022-08-16)

Kommunikationer

Närhet till bussar och tvärbanan (endast 2 minuter till närmaste station) som trafikerar Solna, Alvik, Liljeholmen, Globen, Gullmarsplan med anslutning till T-bana eller pendeltåg. Ca 10 minuters gångväg till Årstaberg där pendeltåget ansluter.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

3 875 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 574 kr
I månadsavgiften ingår vatten, värme, kabel-TV (grundutbud), internet (Obenetwork) samt kollektivt bostadsrättstillägg.
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med en elleverantör och din elförbrukning läses av och faktureras på dina månadsavier.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 145 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 150 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-01-14
Besiktningsman: Lars-Johan Lindberg,

Inre reparationsfond

Summa: 717 kr

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Planritning

Karta & område

Rämensvägen 35, Årsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4574 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

26
mar
Öppen visning
Sön 15:00-15:30
27
mar
Öppen visning
Mån 17:30-18:00
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Casper Burenby

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning