Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
4 995 000 kr
Månadsavgift: 5 504 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
4 995 000 kr
Månadsavgift: 5 504 kr/mån

Långbrodalsvägen 18A, Älvsjö

Lägenhet i eget hus!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 90 kvm
  • Biarea: 6 kvm
  • Lägenhetsnummer: 5
  • Byggnadsår: 1909/1910
  • Månadsavgift: 5 504 kr
  • Driftkostnad: ca 891 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 90 kvm
Biarea: 6 kvm
Lägenhetsnummer: 5
Utgångspris: 4 995 000 kr
Byggnadsår: 1909/1910
Driftkostnad: ca 891 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Altan: Till bostaden finns fyra trädäckade uteplatser som är mer eller mindre sammanbyggda. Den första ligger till höger om bostadens entrédörr med läge sydost. De två nästa till vänster om entrédörren med läge sydost och den tredje uteplatsen ligger på husets vänstra kortsida med läge sydväst.
Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internetanslutning

Säljaren använder Boxer idag för kabel-tv samt Telia för internet.
Planer finns på att dra in fiber i föreningen.

Värme- och ventilationsanläggning

Vattenburen värmesystem- luft/vattenvärmepump
På övre plan är det radiatorer med direktverkande el, elkostnaden för dessa belastar föreningen och inte innehavaren.
Visa all fakta

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Älvsjö

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 22,6506
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Fastigheten
Byggnaden är uppförd 1909. Byggnaden genomgick en ombyggnad och renovering 2009-2010. Renovering och ombyggnad av el,
vvs, yttertak, dränering, renovering av lägenheter samt värmeanläggning. Tomtens areal är 924 kvm. Föreningens samtliga 5
bostadslägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har 5 p-platser. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i IF Skadeförsäkring
AB. Snöskottning enligt rullande schema.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Norsen 2
Kommun: Stockholm

Gemensamma utrymmen

Det finns ett kallförråd som tillhör bostaden på baksidan av huset.
Tillgång till föreningens tvättstuga finns i huvudbyggnaden.

Parkering

Parkeringsplats på den grusade uppfarten nyttjas av varje bostadsrättsägare. Ingen avgift tas för närvarande ut för parkering.

Övrigt

Älvsjö villaområde är ett populärt bostadsområde i Stockholms södra stadsdelar. Detta bostadsrättshus är beläget i området Långbro; en charmerande villaförort med rader av trivsamma hus, prydliga trädgårdar och en allmän känsla av välbefinnande. Området angränsar till centrala Älvsjö Centrum som är under en kraftig expansionsfas och byggs ut med nya bostäder, butiker och restauranger. Älvsjö Centrum och pendeltåget ligger på ca 7 minuters promenadavstånd. Vid Älvsjö Centrum finns Älvsjö station, vilken är söderorts största knutpunkt för pendeltåg och busstrafik. Härifrån finns utmärkta kommunikationer för färd runt om i Stockholm. Med buss
åker du exempelvis härifrån till Gullmarsplan på ca 12 minuter och till Fruängen och Kungens Kurva på ca 15 minuter. Från Älvsjö station tar det ca 10 minuter in till Stockholm city med pendeltåg och med bil tar resan strax under detsamma.

Älvsjö Centrum har redan idag, post, banker, mataffärer, bageri ,bibliotek, apotek, vårdcentral och träningskedjan SATS. Invid Stockholmsmässan (Älvsjömässan) finns stora livsmedelskedjan Willys. För den sportintresserade finns Älvsjöskogen som är det största naturområdet i Älvsjö, ett mycket populärt utflyktsställe. Hit kommer daghem, skolor, idrottsföreningar och enskilda för att njuta av naturen, idrotta, vandra, åka skidor, orientera eller bara koppla av. I skogen finns också ett elljusbelyst motionsspår. En kortare cykeltur tar dig till Långsjöbadet med grillplats och beachvolleybollplan. På sommaren är Långsjön en härlig badsjö och på vintern finns här skidspår och plogad skridskobana.

Vill du inte promenera till Älvsjö Centrum finns två bussar som passerar i närheten av bostaden. Buss 144 som går från Fruängen till Älvsjö station och Gullmarsplan. Resan till Älvsjö station tar ca fyra minuter och till Fruängen är restiden ungefär densamma. I Fruängen går tunnelbanans röda linje som tar ca 15-20 min in till city. Buss 163 passerar också i närheten och går från Bredäng till Kärrtorp.

Både Älvsjö station och Fruängen är knutpunkter för södra Stockholms bussnät. Från Fruängen går buss 173 till Skärholmen Centrum och IKEA, buss 707 går till Tumba via Kungens Kurva och buss 704 till Huddinge sjukhus. I Fruängen Centrum finns bank, apotek,vårdcentral, folktandvård, bibliotek, systembolag, nyckelservice, caféer, restauranger och två större mataffärer. Vill du ha ett större utbud av shopping finns Kungens Kurva och Skärholmen Centrum respektive Liljeholmens shoppinggalleria ca sju minuters bilfärd bort i vardera riktning.

Även Långbro Park finns på bekvämt avstånd som är en av Stockholms vackraste parker med trevliga Långbro Värdshus samt inomhusbadet Långbrohallen som förutom simskola erbjuder gympa och karatelektioner.
I Älvsjö finns bra barnomsorg med flertalet förskolor, fritids och skolor inom gångavstånd från bostaden. I närområdet finns Långbrodalsskolan med förskoleklass till årskurs 5, Johan Skytteskolan med årskurs 6 till 9 och Herrängens skola med förskoleklass till årskurs 5. Fruängens skola erbjuder undervisning från förskoleklass till och med årskurs 9 och Kunskapsskolan med årskurs 6 till 9. I området finns också grundskolan Sjöängsskolan med profilklasser i musik, matematik, No och språk samt Kämpetorpsskolan som är en populär grundskola.

Ekonomi

Utgångspris

4 995 000 kr

Månadsavgift

5 504 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

ca 891 kr/mån
Kommentar: I angiven driftkostnad för detta hushåll ingår hemförsäkring, el för uppvärmning av golvvärme i badrum på entréplan samt el till radiatorer på övre plan (där det är direktverkande el). Övriga golv på entréplan är uppvärmda via vattenburen värme.

Fördelas enligt följande

El: 700 kr
Försäkring: 191 kr

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Långbrodalsvägen 18A, Älvsjö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 5504 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Christian Malmsäter

Fastighetsmäklare
Till toppen