Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 795 000 kr
Månadsavgift: 3 905 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 795 000 kr
Månadsavgift: 3 905 kr/mån

Fridensborgsvägen 16, 5 tr, Solna

Underbar 3:a med två balkonger högst upp!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 75 kvm
 • Lägenhetsnummer: 1301
 • Byggnadsår: 2011-2012
 • Månadsavgift: 3 905 kr
 • Driftkostnad: ca 711 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 5 av 5
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 75 kvm
 • Lägenhetsnummer: 1301
 • Utgångspris: 3 795 000 kr
 • Byggnadsår: 2011-2012
 • Driftkostnad: ca 711 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 5 av 5
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong 1: Balkong med fritt sydostläge.
Balkong 2: Stor balkong i lugnt nordvästläge.

Tv/Internetanslutning

Föreningen har ett avtal med Telia. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar digital-tv, bredbandstelefoni och internetanslutning. Följande ingår: Digitalbox, trådlös router och internetanslutning med en hastighet på 50-100 Mbit/s ner och 8-10 Mbit/s upp. För mer information: www.telia.se
Obligatorisk fast kostnad: 220 kr/mån.

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Solna
 • Område: Järvastaden
Visa all fakta

Omgivning

NÄROMRÅDET
I Järvastaden bor du nära stadens puls men granne med underbara naturområden. Det är ett mycket barnvänligt område med flertalet förskolor och skolor. Ett stenkast från lägenheten har man byggt upp en jättestor lekpark för de små som är döpt och baserad på barnprogramsfiguren Mulle Meck. Här är alla åldrar välkomna att leka. Bredvid Mulle Meck parken finns en liten konstfrusen skridskobana om vintern och sommartid finns såväl basketplan som konstgräsplan.

Här finns ett flertal restauranger, kaféer och kvartersgym (Puls och träning). En ICA-butik ligger i västra delen av Järvastaden. Ytterligare en matbutik ligger vid Ulriksdals station. Om du önskar storhandla ligger Willys och Stora Coop inom kort bilavstånd.

Närheten till Igelbäckens naturreservat gör att Järvastaden kan erbjuda ett stort fritidsutbud. Här finns fina stigar, grillplatser och rikligt med bär och svamp. För dig som tycker om att motionera passerar motionsspåren från Ursviks motions- och friluftsområde 1 kilometer från lägenheten. Om sommaren finns här fina löpspår och om vinterns erbjuds skidspår i olika längder.

En gång- och cykelbro över järnvägen gör det enkelt att ta sig till mysiga Överjärva Gård, en mysig kulturmiljö med café, får och hästar.

Övriga utflyktsmål på promenadavstånd är:
Ulriksdals Slott med slottsträdgården, slottscaféet och Wärdshuset. Fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön med sitt rika fågelliv och fina promenad- och joggingvägar. För den golfbitne ligger Ulriksdals golfklubb endast ca 500 meter bort.

Att cykla till Roslagstull/Norrtull (6 km) tar ca 20 minuter och att promenera ca 1 timme. Detta görs förslagsvis via den fina cykelvägen utmed Brunnsvikens strand och genom Hagaparken till Norrtull.

SHOPPING OCH SERVICE
Granne med nationalarenan Friends Arena ligger Skandinaviens största köpcentrum, Mall of Scandinavia. Här finns ett enormt utbud av butiker, restauranger och serviceinrättningar. I köpcentrumet finns även en SF biograf. Hit tar det endast 10 minuter att cykla och ca 20 minuter att promenera.

Solna Centrum med ett stort utbud av serviceinrättningar och butiker ligger ca 3 km bort och på 15 minuter når man även exempelvis IKEA Barkarby, Bromma Blocks och Kista Centrum.

BARNOMSORG
Området erbjuder ett antal kommunala förskolor, enskilda förskolor och även familjedaghem varav ett i kommunal regi. Vidare finns en öppen förskola. Mitt i området ligger också öppna förskolan "Solvändan".

Det finns flera grundskolor invid Järvastaden. Solna stad driver Ulriksdalsskolan (F-9) vid Ulriksdals station och i Järvastaden öppnade RWS (F-6) sin verksamhet i en helt nybyggd skola HT 2017. Dessutom har Vittra en skola strax i väster i Sundbyberg.

För mer info se även Järvastadens egna, mycket informativa hemsida: www.jarvastaden.se och www.solna.se

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,0139593
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Fastigheten till Brf Riddarsporren 1 byggdes 2011 av JM och består av 67 bostadsrättslägenheter samt 1 lokal fördelade på 6 olika trapphus. Inflyttning skedde under 2011/2012. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har en stor och grönskande innergård, garage och parkeringsplatser, cykelrum och barnvagnsutrymme. Det finns en Sushi-restaurang i fastigheten, hörnet Fridensborgsvägen 20. Städning av trapphus sker 1 gång/vecka.

Samtliga lägenheter och förrådsutrymmen är försedda med säkerhetsdörr och portarna är försedda med kodlåssystem. Utanför lägenheten finns hållare för morgontidningen och på entréplan finns postboxar till varje lägenhet. Hissen är rymlig och det är lätt att få plats med barnvagnen etc.

För mer information: www.riddarsporren1.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Riddarsporren 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 6301 (61301)
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Solna

Gemensamma utrymmen

Förråd: Till lägenheten finns ett större källarförråd (beläget i port 26).
Cykelrum: Flera cykelrum med cykelställ finns i källarplanet. Det finns även cykelställ på gården.
Barnvagnsrum: Flera barnvagnsrum finns varav ett i trapphuset.
Föreningen har tre stycken behållare för hushållssopor. Två stycken utmed Fridensborgsvägen och ett utanför port 34. Föreningen har ett sop-/sorteringsrum som finns bredvidport 18.

Parkering

Fastigheten delar kallgarage med grannföreningen Brf Löjtnantshjärtat. Garaget har 51 parkeringsplatser (varav 5 handikappsplatser) samt 5 MC platser.

Månadsavgift: 850 SEK/månad

Månadsavgift MC: 300 SEK/månad

Utomhusparkering
I anslutning till huset finns 16 st utomhusparkeringsplatser.

Månadskostnad: 500 SEK/månad

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från Järvastaden är riktigt bra. Du som bor i Östra Järvastaden har bara några minuter att promenera till Ulriksdals station (10 minuter med pendeltåg till Stockholm C). Ute på gatan ligger en busshållplats med busslinjer som tar dig bl.a till Solna C, Bergshamra, Hallonbergen och Universitetet.

Från Ulriksdals station går även bussar till Karolinska sjukhuset och Bromma.

Du kan cykla till Arenastaden och Frösunda på 10 minuter, till Kista C på 15 minuter och in till stan (Norrtull) på 20 minuter.

Ekonomi

Utgångspris

3 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 905 kr
En obligatorisk avgift om 220 kr/mån tillkommer för TV/bredband och telefoni, kostnad för varmvatten tillkommer efter individuell förbrukning.

Driftkostnader

ca 711 kr/mån
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

 • El: 498 kr
 • Försäkring: 178 kr
 • Bostadsrättstillägg: 35 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 75 kWh/kvm/år
Energiklass: C
Energideklaration utförd: 2014-05-14

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Fridensborgsvägen 16, 5 tr, Solna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3905 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Johanna Ekberg

Fastighetsmäklare
Till toppen