Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 395 000 kr
Månadsavgift: 4 712 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
2 395 000 kr
Månadsavgift: 4 712 kr/mån

Oskarsrogatan 5, 1 tr, Solna

Välplanerad & ljus gavellägenhet i eftertraktat seniorboende

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 65 kvm
 • Lägenhetsnummer: 79
 • Byggnadsår: 1987
 • Månadsavgift: 4 712 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 65 kvm
 • Lägenhetsnummer: 79
 • Utgångspris: 2 395 000 kr
 • Byggnadsår: 1987
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Alla lägenheter är förberedda för anslutning till telenätet samt ComHems kabelnät för radio, TV och internet. En intern TV-kanal ger aktuell information om allt som rör boendet i föreningen.

Telia levererar bredband(fiberoptik) till fastigheten. Avtal tecknas och debiteras enskilt.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Solna
 • Område: Huvudsta
Visa all fakta

Omgivning

På Oskarsrogatan bor du med gångavstånd till matbutik, caféer, restauranger och kommunikationer. Lägenheten är belägen i det lugna och naturnära Huvudsta precis intill Skytteholmsparken med ca. 15 minuters promenad ner till vackra promenadstråk vid Huvudsta strand. Ulvsundasjön erbjuder bad på sommaren samt plogad skridskobana på vintern. I närheten ligger även Huvudstabadet med utomhuspool, Huvudsta Ridskola, en 4H- gård och ett mysigt strandcafé.

Fin gång- och cykelväg förbi Pampas Marina med trevlig restaurang vid vattnet. Denna väg tar Dig sedan vidare förbi Karlbergs Slott eller Kungsholmen in till centrala Stockholm.

Närhet till Solna Centrum med alla tänkbara butiker, serviceinrättningar och restauranger. I Solna ligger även Skandinaviens största shoppingcenter, Mall of Scandinavia, med ett otroligt stort utbud av affärer, restauranger, rekreation och service. Alldeles intill ligger Arenastaden med Sveriges nya nationalarena, Friends Arena. Här byggs en ny stadsdel med en blandning av bostäder, arbetsplatser och service. Även Sundbybergs C med alla sina restauranger, butiker samt utmärkta kommunikationer finns i närområdet.

För mer information besök www.solna.se.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,77502%
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Kranen 1, Fastigheten omfattar tre sammanbyggda punkthus som uppfördes 1987 och omfattar 115 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. För att beviljas medlemskap i föreningen skall fysisk person, i enlighet med föreningens stadgar, ha uppnått 50 års ålder vid tiden för ansökan om medlemskap. Juridisk person kan ej bli medlem.

En anställd vaktmästare finns tillgänglig dagtid. Han svarar för husens dagliga skötsel och boendeservice. Fastighetens expedition är belägen på Oskarsrogatan 5, bv.

Föreningen upphandlar gemensamt elen för att tillgodose bättre elpriser för medlemmarna. Elkostnaden delas därefter upp på respektive lägenhet beroende på elförbrukning. Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen har bostadsrättsföreningen tecknat för alla medlemmar.

Kommande underhåll:
Föreningen planerar att renovera allmänna utrymmen och i föreningens 10-årsplan finns en takrenovering inplanerad. I samband med takrenoveringen kommer föreningen även installera solceller på taket.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar.

För mer information se gärna föreningens hemsida http://kranen1.bostadsratterna.se/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Kranen 1 i Solna
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Solna

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett insynsskyddat separat källförråd med vanlig dörr.

Medlemmarna har tillgång till tre tvättstugor, en i varje hus, som är utrustade med tre tvättmaskiner vardera, torkskåp, torktumlare och mangel. I en av tvättstugorna finns dessutom en grovtvättmaskin. Högst upp i varje hus finns en välutrustad gästlägenhet med pentry och stor solaltan.

Dessutom finns flera gemensamhetslokaler, bl.a. bibliotek, studierum, vävrum, syrum, målar- och keramikateljé, snickarverkstad, bastu och motionsrum. På bottenvåning finns också en samlingssal som rymmer upp till 80 personer och har ett välutrustat kök.

Till husen hör en mycket vacker trädgård i söderläge som sköts av föreningens medlemmar. I trädgården finns möjlighet för trädgårdsgolf, krocketspel och boule. Här finns också grillplats och en stor pergola med trädgårdsmöbler.

Parkering

Föreningen har ett garage med plats för 15 bilar. Kostnaden för garageplats är 437 kr/månad. I anslutning till husen finns även en carport med eluttag och plats för 18 bilar. Kostnaden för carport är 315 kr/månad. Det är kö till samtliga platser.

I övrigt gäller boendeparkering i området. Boendeparkeringen i Solna kostar 300 kr/månad alternativt 750 kr/kvartal. Tillstånd för boendeparkering erhålls efter ansökan till Solna kommun, www.solna.se. På husets framsida finns ett antal allmänna parkeringsplatser som möjliggör boendeparkering.

Kommunikationer

Området är mycket centralt och välförsörjt när det gäller kommunikationer. Till Solna Centrum och T-banan tar det cirka 5 minuter att gå. Här finns även ett stort utbud av butiker, serviceinrättningar och restauranger. Där finns även bibliotek, busstorg samt T-bana (den blå linjen) som tar ca 9 minuter in till Centrala Stockholm. Tvärbanan trafikerar området mellan Solna och Alvik, Solna C och Solna station. Pendeltåget vid Solna station ligger inom 1,5 kilometer, där finner man också bland annat flygbussarna mot Arlanda samt tvärbanan.

Är man bilburen så tar man sig snabbt in till Stockholms innerstad via Karolinska området eller Kungsholmen. Påfarten till E4:an nås på några minuter och E18 likaså.

Övrigt

BUDGIVNINGSFÖRFARANDET:

För att skapa en trygg budgivning och ett enhetligt arbetssätt när vi genomför ett förmedlingsuppdrag har Svensk Fastighetsförmedling regler kring hur budgivningen ska hanteras.

Vi använder oss av en så kallad öppen budgivning där samtliga budgivare har rätt att få ta del av samtliga bud. När budgivningen är avslutad har köparen rätt att ta del av samtliga budgivare med namn och bud.

Ekonomi

Utgångspris

2 395 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 712 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 108 kWh/kvm/år
Energiklass: C
Energideklaration utförd: 2008-04-11

Alla bilder

Karta & område

Oskarsrogatan 5, 1 tr, Solna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4712 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Måndag 25/9  
Oskarsrogatan 5, 1 tr
Ring eller maila för tidsbokning
Tisdag 26/9   17:30-18:15
Oskarsrogatan 5, 1 tr
Öppen visning men anmäl dig gärna
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Lisa Simu

Fastighetsmäklare
 

Cathrine Brooling

Fastighetsmäklare
Till toppen