Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
3 400 000 kr
Månadsavgift: 2 972 kr/mån
Sammanfattning
Accepterat pris: 
3 400 000 kr
Månadsavgift: 2 972 kr/mån

Barks väg 10, Solna

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 58 kvm
  • Byggnadsår: 1985
  • Månadsavgift: 2 972 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1
  • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 58 kvm
Accepterat pris: 3 400 000 kr
Byggnadsår: 1985
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Solna
Område: Bergshamra Södra

Omgivning

Här får du kombinationen av två världar. Så nära stan men ändå på landet med stora grönområden och badklippor i princip runt hela Brunnsviken som på vintern fryser till is och öppnar upp möjligheten för både skidor och skridskor.
Cafe Sjöstugan är ett mysigt och rustikt litet cafe som satsar på ekologiska ingredienser och ligger precis vid vattnet nedanför lägenheten.
Vidare finns det Gamla Orangeriet som ligger mitt i den Bergianska trädgården nedanför Naturhistoriska riksmuseet. Hagaparken är även den en del av Nationalstadsparken och erbjuder många sevärdheter bland annat Fjärils- och fågelhuset, Koppartälten, Gustav III paviljong, Haga parkmuseum och Haga slott. Önskar man inomhusrekreation finns Solna tenniscenter, Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning inom området.

I Bergshamra Centrum finns matbutiker (Coop, ICA), vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger, frisör, mäklare Svensk Fastighetsförmedling m.m.

Ulriksdals slottspark ligger vid Edsvikens västra strand och ingår även den i nationalstadsparken. Parken har en intressant flora och fauna med vackra fontäner och ängar. Här ligger det vackra Slottskapellet från 1865 i holländsk nyrenässansstil som har bibehållits i oförändrat skick.

Överjärva gård är den enda av Solnas jordbruksmiljöer där i stort sett alla de byggnader som fanns i slutet av 1800-talet finns kvar. På gården finns idag flera företag med butiker och föreningar med verksamhet inom natur, djur, miljö, kultur och hantverk. Här kan du besöka Statarmuseet, gårdens får, höns och hästar eller ta en fika i caféet. Överjärva gård erbjuder många olika evenemang bland annat kulturdagar, marknader, evenemang i Statarlängan, Spelmansstämma med logdans, Plupp-dag, Igelbäckens dag och Överjärva dagen.

Mall of Scandinavia och Friends Arena ligger en kort bilfärd från lägenheten.

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Visa all fakta

Om föreningen

Föreningen äger och förvaltar husen Barks väg 6, 8, 10, 12, 14 och 16, som tillsammans består av 163 st bostadsrättslägenheter samt 3 st lokaler. Bostäderna är fördelade på 2 ROK, 3 ROK, 4 ROK samt en lägenhet på 5 ROK.
Föreningen förvaltas av HSB. Marken är friköpt.
Ca 5-6 ggr per år skickar föreningen ut informationsskriften Bladet som innehåller allmän information om föreningen.
För mer information se föreningens utmärkta hemsida: http://www.brfbladet.se/

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Bladet
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1001
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Solna

Gemensamma utrymmen

I varje hus finns tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Den är belägen på samma våningsplan som lägenheten vilket underlättar tvättandet. Cykelrum och barnvagnsrum. Gästrum finns på Barks väg 6 och 12 och kostar 200 kr per natt. Samlingslokal finns på Barks väg 14 och kostar 800 kr att hyra för en helkväll eller dygn.
Föreningen har ett eget grovsops-förråd i huset bredvid (barks väg 8) så inga krångliga vändor till en återvinningscentral behövs om man inte skall kasta något större.
Glas, papper, metall och plast kan sorteras invid ICA Bergshamra.

Parkering

För parkering dygnet runt hyr Brf Bladet till sina medlemmar ut (separat kö):
50 platser i If´s garage
16 husnära platser

Föreningen tillhandahåller även tillfälliga gästparkeringar för gäster på fyra platser mellan if´s kontorshus och Barks väg 12–16. Platserna 8–11 är skyltade "Brf Bladet – Tillstånd erfordras".

I övrigt gäller boendeparkering i Solna. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Kommunikationer

En av de stora fördelarna med området är de fantastiska kommunikationerna. En station med tunnelbana från Danderyd med kopplingar norrut. 12 min till Centralen, 6 min till Tekniska Högskolan och en station från Universitetet.
Bussar stannar på Bergshamraleden och kör mot Solna centrum och Sollentuna. Vidare stannar flygbussen vid Järva krog så man slipper dyra taxiresor till flygplatsen.

Ekonomi

Accepterat pris

3 400 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 972 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

Antal i hushållet: 2

Alla bilder

Karta & område

Barks väg 10, Solna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 2972 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Kenny Larsson

Fastighetsmäklare
Till toppen