Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 995 000 kr
Månadsavgift: 4 355 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
2 995 000 kr
Månadsavgift: 4 355 kr/mån

Sidensvansvägen 22, Sollentuna

Öppen planlösning - Balkong i soligt läge - Vidsträckt utsikt - Garage i huset!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: ca 77,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 268
  • Byggnadsår: 1988-1991
  • Månadsavgift: 4 355 kr
  • Driftkostnad: ca 350 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4
  • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: ca 77,5 kvm
Lägenhetsnummer: 268
Utgångspris: 2 995 000 kr
Byggnadsår: 1988-1991
Driftkostnad: ca 350 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Enligt bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV:
Comhem är leverantör av TV i Snickarbacken. Alla lägenheter har minst ett uttag med TV och radio. I uttaget för TV finns Comhems basutbud i analog form tillgängligt för alla. Delar av basutbudet finns även tillgängligt i digital form utan extra kostnad. För detta utbud betalar föreningen 36 kr per månad och lägenhet. Detta ingår i lägenhetens månadsavgift. Enskild bostadsrättsinnehavare kan teckna eget avtal med Comhem för flera kanaler, då i digital form. Se www.comhem.se för mer information.

Bredband:
Brf Snickarbacken har tecknat gruppavtal med Bredbandsbolaget. Aktuellt avtal gäller t o m 1 september 2017. Alla lägenheter har ett bredbandsuttag där bredband och bredbandstelefoni levereras av Bredbandsbolaget. För denna tjänst betalar föreningen ca 140 kr per månad och lägenhet. Avgiften ingår i lägenhetens månadsavgift. Den tjänst som erbjuds kallas av Bredbandsbolaget Bredband 100/100. Farten på bredbandet är 100Mbits/sek i riktning mot din dator och 100MBits/sek i andra riktningen. Tjänsten kan aktiveras antingen direkt via bredbandsuttaget www.bredbandsbolaget.se eller genom att ringa Bredbandsbolagets kundtjänst på tel 0770-777 000. Glöm inte att tala om att du bor i en förening med gruppavtal.

Normalt tar Bredbandsbolaget ut en anslutningsavgift då uttaget aktiveras, men då marknadsaktiviteter pågår, kan anslutning vara gratis. Någon annan kostnad skall ej betalas av den enskilde medlemmen.

Telefoni:
Avtalet med bredbandsbolaget innehåller också bredbandstelefon. Detta gör det alltså möjligt att telefonera via bredbandet i stället för via Telias koppartråd.
Fördelar med Bredbandstelefon:
Du kan säga upp avtalet med Telia dvs spara in månadsavgiften på 125 kr (kan vara något lägre om du har avtal med annan leverantör).
Minutkostnaden blir lägre än med Telia.
Samtal med annan abonnent hos Bredbandsbolaget är helt gratis.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning via fjärrvärme samt frånluftsvärmepumpar.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna
Område: Sjöberg
Visa all fakta

Omgivning

Snickarbacken ligger i Sjöbergsområdet, i Sjöbergsområdet på höjderna öster om Edsviken, mellan Sollentuna och Danderyd. Från flertalet av lägenheterna har man en enastående utsikt över Edsvikens vatten och angränsande skogsområden. I omgivningen finns härliga promenadstråk runt Bergendals herrgård och runt Rösjön. På kort promenadavstånd vid Edsvikens strand ligger en barvänlig badplats med sandstrand. Det är också nära till Rösjöns badplats/campingplats där det finns servering och minigolf. Närmsta mataffär är Hemköp (öppet alla dagar till 21:00) i Sjöbergs Centrum på ca 5 min gångavstånd. I detta lugna bostadsområde finns en förskola samt en samlingslokal. Det finns även möjligheter till styrketräning samt bastu.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av insats: 0,31559 %
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Snickarbacken är en bostadsrättsförening i Sollentuna. Fastigheten omfattar 285 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt, och består till övervägande del av lägenheter i lamellhus och också av ett punkthus. Lägenheterna är utrustade med en terrass eller en balkong eller har en uteplats på marken.

Fastigheten bebyggdes 1988-1991 och består av 4 flerbostadshus med 3 till 7 våningar, kvartersgård, ett kallgarage och cykelbodar. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 27 199 kvm, varav 24 043 kvm utgör lägenhetsyta och 3156 kvm utgör lokalyta.
Lägenhetsfördelning är som följer: 30 st 1 rok, 73 st 2 rok, 89 st 3 rok, 74 st 4 rok och 19 st om 5 rok.
Lokalerna utgörs av: förskoleverksamhet 350 kvm och traktorgarage 25 kvm.

Snickarbacken har en fritidskommitté som ansvarar för de fritidsverksamheter som finns i området. För respektive fritidsverksamhet finns en ansvarig i fritidskommittén som du kan kontakta om du vill ha ytterligare information om någon verksamhet. Föreningen anordnar seniorjumpa, promenader samt städdagar och pubkvällar. Föreningen har även en mycket informativ hemsida, läs mer på www.snickarbacken.se

Seniorgymnastik: På onsdagar mellan 9.00 -10.00 finns i samlingslokalen möjlighet att delta i seniorgymnastik med kommunal gymnastikledare.
Förskola: I området ligger Snickarbarnens Förskola för barn mellan 1-5 år.

Styrelserummet: Sidensvansvägen 63. Öppet varannan tisdag jämna veckor 18.30-19.30. Telefon dygnet runt: 08-35 24 44.

HSB NORRA STORSTOCKHOLM.
Fastighetsskötsel sköts av Järva Förvaltning AB och MK trädgård AB.
Teknisk-/finansiell- och administrativ förvaltning sköts i egen regi.

Bostadsrättstillägget på försäkringen ingår i avgiften.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Snickarbacken
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1403
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Sollentuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Se årsredovisningen för detaljerad beskrivning av utfört underhåll.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2021. Större underhåll kommer att ske de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Amortering på föreningens lån sker enligt plan. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året. Läs mer i föreningens senaste årsredovisning.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har samlingslokal med pentry i kvartersgården (250-500 kr/tillfälle), styrketräningsrum, 2 st bastu, solarium, separat snickarbod, sy-rum i samma hus som grovtvättstugan. Det finns en bastuanläggning och styrketräningsrum placerad i kvarterslokalen på Sidensvansvägen 63. Bokningslistor finns uppsatta i entrén. Kontrakt kan tecknas i styrelserummet på tisdagar mot en avgift på 200:-.

Samlingslokalen med plats till 50 personer kan du hyra för barnkalas, fester, träffar etc. Lokalen är utrustad med stolar, bord samt pentry med glas, porslin, bestick och övrig köksutrustning.

I snickarboden som återfinns mittemot kvarterslokalen finns arbetsbänkar och en del verktyg. Kontrakt kan tecknas mot en avgift på 200:-.

Ett syrum finns i samma hus som grovtvättstugan. Det är utrustat med arbetsbänkar, en vanlig symaskin, en s k overlock symaskin, strykbräde samt strykjärn. Kontrakt kan tecknas mot en avgift på 200:-.

På onsdagar mellan 9.00-10.00 är det seniorgymnastik med kommunal gymnastikledare i samlingslokalen på Sidensvansvägen 63.

Cykelrum: I källaren finns två stor cykelförråd, båda med direktaccess från markplan.

Barnvagnsförråd: Ett rymligt barnvagnsrum finns i direkt anslutning till byggnadens entré.

Sophantering: I soprummen intill entréerna finns gröna kärl för brännbart avfall och bruna kärl för matavfall. I grovsoprummet mellan Sidensvansvägen 36 och 38 läggs tidningar, returpapper, målarfärg, elektriska apparater, glödlampor, batterier etc. Återvinningsstation för papper-/metall-/plastförpackningar och glas finns i anslutning till infarten till Rösjöbadet.

Tvättstugor: Det finns flera gemensamma tvättstugor i området och en grovtvättstuga placerad i ett separat hus på gården. I 67:an finns 2 st tvättstugor placerade i källaren, därutöver finns i området tvättstugor i nr 20, 22, 24, 26, 34 samt 2 st i 38, 69, 85:an.

Förråd: Brf Snickarbacken har ett antal lägenheter som ej har separata vinds- eller källarförråd knutna till lägenheten. För dessa lägenheter har föreningen 136 vindsförråd som hyrs ut. Vanligtvis är alla förråd uthyrda, dvs nybliven medlem kan inte alltid räkna med att få hyra förråd vid inflyttningen. Dessa förråd är ej bundna till lägenheten dvs vid försäljning går säljarens förråd till kön. För att få hyra förråd finns en kö som administreras av SBC, tel 08-35 24 44.

Parkering

Föreningen har 280 lägenheter. Totalt disponerar föreningens medlemmar 308 bilplatser dvs 1,1 plats per lägenhet. Följande platser finns:
53 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. 200 kr per månad
117 platser med motorvärmaruttag i kallgarage. 300 kr per månad
18 dubbelplatser (dvs 36 bilplatser) med motorvärmaruttag i kallgarage. 450 kr per månad
109 garageplatser i varmgarage. 400 kr per månad
För MC kan plats erbjudas i varmgaraget för 2000 kr per år, samt i kallgaraget för 1000 kr per år
Dessutom finns 36 gästplatser varav en handikapp. Avgift 3 kr per timme, max 30 kr per dygn.
Ibland är alla platser uthyrda, dvs nybliven medlem kan inte alltid räkna med att få bil-plats vid inflyttningen. Tillfälligt (max en månad) kan bostadsrättshavare få tillstånd att använda gästplats i mån av tillgång utan att erlägga P-avgift. Detta tillstånd kostar 200 kr. För att få plats finns en kö som administreras av SBC, tel 08-35 24 44. Då plats kan erbjudas, meddelas medlemmen per brev eller telefon av SBC. Kötiden är i allmänhet mindre än 1 månad.

Kommunikationer

Kommunikationerna med buss från Sjöbergs Centrum mot Sollentuna C eller Mörby C är utmärkta liksom vägförbindelsen mot E4 och E18.

Vägbeskrivning

Allmänna kommunikationer:
Närmaste busshållplats finns vid Sjöberg centrum (hållplats Sjöbergs centrum) på drygt 5 min gångavstånd från Snickarbacken. Därifrån går buss 607 mot Sollentuna/Karolinska eller Danderyd. Buss 627 går mot Arninge via Täby centrum respektive Kista via Sollentuna station.
Från Stockholm C till Snickarbacken tar man enklast tunnelbanan till Mörby (röda linjen) och därifrån buss 607 (mot Karolinska) till hållplats Sjöbergs centrum. Där följer man gång/cykelvägen upp för backen och bron över Danderydsvägen. Alternativt kan man ta pendeltåg från Stockholm C mot Märsta och gå av vid Sollentuna station och därifrån ta buss 607 (mot Danderyd) eller 627 (mot Arninge) och gå av vid Sjöbergs centrum.
För tidtabeller och mera information se SL:s hemsida www.sl.se.

Med bil:
Kommer man med bil från E18 (Norrtäljevägen) tar man av vid avfarten mot Sollentuna/Djursholm och åker Danderydsvägen mot Sollentuna. Efter ca 4 km vid skylten mot Sjöberg (och ett trafikljus) tar man vänster in på Fasanvägen och direkt höger på Sidensvansvägen.
Kommer man från E4 (Uppsalavägen) tar man istället avfarten mot Häggvik/Danderyd och åker Danderydsvägen till skylten mot Sjöberg (ca 7 km). Där tar man höger in på Fasanvägen och direkt höger på Sidensvansvägen.
För vägbeskrivning inom stockholmsområdet se eniro.se under karta och vägbeskrivning.

Ekonomi

Utgångspris

2 995 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 355 kr
Bostadsrättstillägget, V/VA & kabel-TV samt bredband ingår.
1/7 2016 sänktes avgifterna 5%. Sedan 2004 har föreningen har oförändrade avgifter med undantag för 2009, 2014 och 2015 då man sänkte avgifterna med 5%. 2015 hade föreningen även en avgiftsfri månad. Föreningen redovisar fortsatt stark ekonomi, dvs en allt starkare balansräkning, bra resultatutveckling och god likviditet.

Driftkostnader

ca 350 kr/mån
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 150 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 98 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-12-18

Alla bilder

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Sidensvansvägen 22, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4355 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Jan Christensen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Jan Christensen

Fastighetsmäklare