Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 1 768 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexander Torssell, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexander Torssell
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 1 768 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexander Torssell, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexander Torssell
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Silverdalsvägen 31, Sollentuna

Välplanerad och modern etta med inglasad balkong i populära Silverdal!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: ca 33 kvm
  • Lägenhetsnummer: C102 (12-3413-1-1023)
  • Byggnadsår: 2008-2009
  • Månadsavgift: 1 768 kr
  • Driftkostnad: ca 350 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: ca 33 kvm
Lägenhetsnummer: C102 (12-3413-1-1023)
Byggnadsår: 2008-2009
Driftkostnad: ca 350 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Föreningens fastighet, Manövern 24, består av sex huskroppar på adresser: Silverdalstorg 6 och 9, Silverdalsvägen 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35 och 37.

Föreningen är fastighetsförsäkrade (fullvärdesförsäkring) via Brandkontoret AB.

Husbeteckningar och adresser
• Hus A - Silverdals Torg 6
• Hus B - Silverdals Torg 9
• Hus C - Silverdalsvägen 31
• Hus D - Silverdalsvägen 33
• Hus E - Silverdalsvägen 35
• Hus F - Silverdalsvägen 37
• Hus G - Silverdalsvägen 23
• Hus H - Silverdalsvägen 25
• Hus J - Silverdalsvägen 27
• Hus K - Silverdalsvägen 29

Byggnadsteknik
Våra hus byggdes med prefabricerad betongstomme. Vid indragna balkonger utgörs fasadväggen av utfackningsväggar i trä.

Normal takhöjd i lägenheterna är cirka 2,5 meter. Takhöjd i badrum, WC/dusch och WC är cirka 2,3 meter. Fönsterbröstning är generellt cirka 0,7 meter (avstånd mellan golv och nederkant fönster). Fönsterhöjden är cirka 1,5 meter. Avstånd mellan fönster och tak är generellt 0,3 meter.

Inredning
Då Skanska byggde föreningen levererade Siemens alla vitvaror och Myresjöhus köksinredning och garderober. Lägenheterna har eklamellgolv från Kährs med eklister i alla rum utom i WC/dusch och badrum där det är lagt klinkergolv.

Då Skanska byggde föreningen har endast de lägenheter som i sitt grundutförande efter utredning behövt vara inglasade glasats in. De balkonger som glasats in i grundutförande har ”skjutglaspartier”. Inglasningen ser olika ut på olika balkonglösningar. Önskar enskild på egen bekostnad glasa in balkong kontaktas bostadsrättsföreningens styrelse för anvisningar innan projektering startas.

Lägenheternas lägenhetsdörr är klassade säkerhetsdörrar utan brevinkast.

Badrummen har byggts i fabrik av företaget Partab och kom som färdiga moduler till bygget och lyftes på plats under byggets gång. Som standard är det spotligts i tak och golvkomfortvärme i badrummen.

Föreningen har inga gemensamma utrymmen som tvättstuga, grovtvättstuga, gästlägenhet eller gemensamhetslokal. Men det finns cykelställ samt cykelrum på källarplan i hus C-K.och barnvagnsrum i alla hus.

Föreningen har ett stort garage under husen på Silverdalsvägen.

Till varje lägenhet finns ett förråd. Alla lägenhetsförråden finns i källarplanet under hus E-H, J-K. Storlekarna är från 4 kvm och lägenhetsstorleken avgör vilken storlek på förråd som är kopplad till lägenheten. Förråden är uppmärkta med lägenhetsnummer. Var och en tillhandahåller sitt eget hänglås till sitt förråd. Ett antal förråd som inte är kopplade till någon lägenhet finns för uthyrning, efterfrågan är idag större än tillgången varför kösystem tillämpas.

Postfack finns på entréplan. Tidningshållare finns vid varje lägenhetsdörr.

Vid varje port finns ett kodlås och en porttelefon. I samband med inflyttning anges det telefonnummer som porttelefonen skall kopplas till.

Tomt/balkong/uteplats

Markägare: Föreningen äger marken

Tv/Internetanslutning

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget. Avtalet förnyades 2018 och från 1 april har varje lägenhet tillgång till bredband på 250 Mbit/s, digital-TV och om så önskas även telefoni via bredbandsuttaget.

Som kollektivansluten kund till Bredbandsbolaget har du tillgång till baskanaler med möjlighet att teckna ytterligare kanalpaket. Avgiften för bredbandet, TV baspaketet och den fasta avgiften för telefoni hos Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften till föreningen. Se även denna information från Bredbandsbolaget.

Läs mer här hos Bredbandsbolaget:
- Bredband 250 (Hastighet 250/250 Mbit/s)
- Kanalpaket T-1 Bas (De 20 vanligaste kanalerna)
- Telefoni mini (Hemtelefoni via bredbandet)

För att teckna ett snabbare bredband, flera kanaler, multiabonnemang eller telefoni kontaktar du själv Bredbandsbolagets kundtjänst på telefonnummer 0770-777 000.
Visa all fakta

Värme- och ventilationsanläggning

Fastigheten värms upp med vattenburen fjärrvärme med radiatorer under fönster och vattenstammarna är synliga. Alla lägenheter och hyreslokaler är anslutna till Sollentuna Energi AB. Varje lägenhet har ett eget elmätarskåp och elförbrukningen ligger i genomsnitt från 5100 kWh per år.

Lägenheterna har mekanisk frånluftsventilation där uteluft tillförs lägenheterna via tilluftsdon placerade under fönster, bakom värmeradiatorerna. Fönsterna har fönsterramar och bågar av trä med utsida av aluminium. fönsterbågen är isolerglas monterat. Fönsterbänkar i natursten.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna
Område: Silverdal

Omgivning

Silverdal är en modern stadsdel i södra Sollentuna som har formats som en blandad trädgårdsstad med olika hustyper och invånare i alla åldrar. Ingen annanstans finner du en liknande mångfald av olika hem. Här finns allt från flerfamiljshus till stora villor. Hit flyttar många som gillar gröna omgivningar och närhet till stan i en perfekt kombination.

Det unika läget med naturen runt hörnet som erbjuder fantastiska promenadstråk, träningsrundor och svampplockning och tio minuters bilväg in till city lockar hit många. Här bor du bara några minuters bilresa från Kista Galleria och Sollentuna centrum men även Stinsens Köpcentrum. I Silverdal får du tillgång till stora naturområden på bekvämt gångavstånd. Och längst ner i området väntar Edsvikens fina stränder.

Redan idag har Silverdal ett bra serviceutbud med närlivs, inredningsbutik, frisör, träningslokal och restauranger, både thai och pizzeria samt ett café. Dessutom finns Sollentuna Centrum bara 3 km bort och även Kista Galleria inom bekvämt avstånd. Det lokala Helenelunds Centrum ligger inte mer än 1 km från Silverdal. Från Helenelunds Centrum avgår pendeltåg och bussar.

Det finns flera förskolor och två grundskolor (årskurs F–9) i området.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,34800%
Andel av insats: 0,25265%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

År 2009 byggdes Silverdalstorg av Skanska. Brf Silverdals Torg är en äkta förening. Föreningen har inga gemensamhetslokaler eller gemensam tvättstuga.
Föreningen anlitar Driftia Förvaltning AB för den dagliga tekniska förvaltningen och Upplands Boservice AB för den dagliga ekonomiska förvaltningen.

Föreningen består utav 159 lägenheter och 7 hyreslokaler. De allra flesta lägenheterna är på 2, 3 och 4 rum, men det finns också lägenheter på 1, 2.5 och 5 rum. En genomsnittlig lägenhet är på 74 kvadratmeter.

Genomsnittlig årsavgift (lägenheter) är 516 kronor per kvm lägenhetsyta och år (föreningen har inte förändrat denna avgift sedan start). Föreningen debiterar månadsavgiften i förskott. Avgiften inkluderar vatten och värme. Föreningen har gruppanslutning till kabel-TV (basutbud ingår) och bredbandsuppkoppling 100/100 Mb/s samt IP-telefoni* (Bredbandsbolaget) och kostnaden, f.n. 200 kr/månad, dras samtidigt med månadsavgiften. Föreningens lägenheter är accessanslutna för el till Sollentuna Energi.*) Not: Den fasta månadsavgiften för ip-telefoni ingår i avgiften.

Not. För närvarande finns inga avgiftsförändringar planerade 2018.

Med start december 2016 låter föreningen göra en allmänkontroll av bostäder i samband med försäljningar innan den nya ägaren flyttar in. Föreningen kontrollerar bl a att rätt fläkt är monterad, elementfilter är bytt, badrumsnyckel finns och att brandvarnare inklusive batterier finns.

Vid delat ägarförhållande är, enligt stadgarna, minsta andel 25% på en ägare och högst två ägare om inte styrelsen gör bedömningen att beaktansvärda skäl för fler ägare föreligger.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Silverdals Torg
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 902
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Sollentuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2017
• OVK (Lägenheter och lokaler)
• Byte av luftfilter i lägenhet
• Oljning av entré/portar Silverdalsvägen 23-37 och målning av entré/portar Silverdalstorg 6 & 9
• Spolning och justering (om det behövs) av dagvattenledning på innergården (Silverdalsvägen)

2016
• Delvis underhåll av tak och fasader
• Åtgärd lekplats innergård
• Justering/ spolning av dagvattenledning på gården
• Uppgradering av styr- & reglersystem
• Rensning/ tömning fetavskiljare lokaler (wok/pizzeria)
• Ommålning av plåtdörrar utomhus

2015
• Kompletterande OVK avseende injustering, kontroll och besiktning genomföras
• Rengöring av luftkanaler och injustering av luftflöden
• Målning av entrépartier, Silverdalstorg 6 och 9
• Målning alla portar, inomhus
• Förstärkning, metallvinkel, av utsatta vägghörn i trapphus
• Installation av cykelställ i alla cykelrum

2014
• Under november genomfördes OVK i föreningens alla lägenheter, hyreslokaler och i fastigheternas ventilationsanläggningar.
• Under september skedde en åtgärd av all kabelkontaktering i två eldosor utanför badrum i alla lägenheter (som i endast ett fåtal lägenheter orsakat elkortslutning, ett problem från byggnationen av föreningen som åtgärdas)

2013
• Luftfilter delades ut till alla medlemmar för utbyte (som sitter vid värmeradiatorerna)
• Entréer på Silverdalsvägen oljades.
Kommande renoveringar: 2020 (Prognos)
• OVK (Lägenheter och lokaler)
• Byte av luftfilter i lägenhet

2019 (Prognos)
• Ommålning av golv och väggar i källare
• Oljning av entréer Silverdalsvägen 23-37 och målning av entréer Silverdalstorg 6-9
• Yttertak, takbeklädnad
• Värmesystem, reglerutrustning 3st, bytes
• Undercentraler, ommålning & byte av pumpar
• Spolning och justering (om behövs) av dagvattenledning på innergården (Silverdalsvägen)
• Stammar 159 st, spolning (kök/bad)
• Justering/ spolning av dagvattenledning på gården

2018 (Prognos)
• Ommålning källardörrar

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna har tillgång till tre soprum och ett källsorteringsrum. Det finns också flera cykelrum och barnvagnsförråd.

Parkering

Föreningen har ett garage för fordon (hyra 901 kr/mån**) och mc-platser (hyra 440 kr/mån**) samt fyra utomhusplatser för fordon (hyra 450 kr/mån**). Lediga platser i garaget finns tillgängliga. I garaget finns också platser för att ladda elbilar.

**) Skanska hyr ut platserna (kostnaderna avser 2018) och avgifterna ökas med 2% per år tom 2019.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har en god ekonomi och gav därför sina medlemmar en avgiftsfri månad januari 2012, januari 2014 och även i december 2017.

Kommunikationer

Det finns ett stort utbud av kommunikationsmöjligheter i området.

Med bil är ni är snabbt på E4:an via den nya av- och påfarten. Till Arlanda kommer man på 20 minuter och till Bromma på fem. Till Stockholm City tar det cirka 10 minuter och till Sollentuna Centrum ungefär 5 minuter..

Med kollektivtrafiken har ni ett flertal olika busslinjer. Busshållplats linje 607 till Karolinska och Danderyds sjukhus finns mitt i området (även nattbuss 697). Vid Silverdals kapell (3 minuter) går ytterligare bussar; 178 till Mörby och Jakobsberg via Helenelund C/Station station (pendeltåg norrut/Arlanda och söderut) och Kista C samt direktbussar 516 och 526 som tar dig in och ut från centrala Stockholm på ca 20 minuter i rusningstid.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 768 kr
Föreningen debiterar månadsavgiften i förskott. Avgiften inkluderar vatten och värme. Föreningen har gruppanslutning till kabel-TV (basutbud ingår) och bredbandsuppkoppling 100/100 Mb/s samt IP-telefoni* (Bredbandsbolaget) och kostnaden, f.n. 200 kr/månad, dras samtidigt med månadsavgiften.
Genomsnittlig årsavgift (lägenheter) är 516 kronor per kvm lägenhetsyta och år (föreningen har inte förändrat denna avgift sedan start).

Driftkostnader

ca 350 kr/mån
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 150 kr
Försäkring: 100 kr
Bostadsrättstillägg: 100 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 126 kWh/kvm/år

Alla bilder

+ 0 Visa alla 6 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Silverdalsvägen 31, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Alexander Torssell

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Till toppen