Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
1 800 000 kr
Månadsavgift: 2 978 kr/mån
Sammanfattning
Accepterat pris: 
1 800 000 kr
Månadsavgift: 2 978 kr/mån

Timotejvägen 14, Sollentuna

Högst upp - Stor balkong i väst - Fint renoverad med modern inredning

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: ca 44,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 24
  • Byggnadsår: 1974
  • Månadsavgift: 2 978 kr
  • Driftkostnad: ca 260 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: ca 44,5 kvm
Lägenhetsnummer: 24
Accepterat pris: 1 800 000 kr
Byggnadsår: 1974
Driftkostnad: ca 260 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Enligt bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: ComHem. I avgiften ingår ett grundpaket på TV-kanaler från ComHem. Om man är intresserad av tillval (t.ex. fler TV-kanaler, Internet) kontaktar man själv ComHem, eller Bredbandsbolaget.

I lägenheterna finns uttag från Comhem och Bredbandsbolaget. För abonnemangsalternativ och kostnader, kontakta kundtjänst: Comhem, telefon 90222, Bredbandsbolaget, telefon 0770-777 000.

Fiber finns och från Bredbandsbolaget är den högsta hastigheten 1000 Mbit/sekund. Kostnad 899 kr/månad. Lägre hastigheter går att fås till lägre kostnad. När abonnemang tecknas medföljer även en router från Bredbandsbolaget.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning via fjärrvärme.
Ventilation via mekanisk frånluft.

Information kring regler gällande installation av egen köksfläkt.
I Brf Hagen sköts ventilationen av en central fläkt som sitter uppe på taket. Den är sammankopplad mellan lägenheterna, från bottenvåningen upp till översta våningen. Det är därför förbjudet att koppla på en egen motordriven köksfläkt på ventilationen. Den kommer att trycka ut matos i de andra lägenheterna längs den stammen, och ventilationen kommer sluta fungera som den ska. Om man vill byta ut sin köksfläkt får man istället använda sig av en kolfilterfläkt. Denna får inte heller kopplas på ventilationen, utan filtrerar luften och låter den gå tillbaka till lägenheten. Det finns ventilationsdon att få av föreningen att koppla i hålet som blir till ventilationen om man installerar en egen kolfilterfläkt. Kontakta fastighetsskötaren om du vill hämta ut ett ventilationsdon.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna
Område: Rotebro
Visa all fakta

Omgivning

Grannskapet består främst av äldre villabebyggelse.

Skola och barnomsorg:
I Sollentuna finns både kommunala och fristående skolor, förskolor och familjedaghem. Skolor i närheten är:
Ebbas förskola
Mikaelskolan (F- 9), friskola
Hertig Karl skola (F-9), Internationell inriktning
Gillboskolan (3-9)
Gillets fritids (4-6) och fritidsgård (12-16 år).

Mer information hittas på kommunens hemsida.

Fritid:
Naturnära område med fina strövområden. Nära till motionsspår och badsjöar samt till Överby ridskola och Sollentuna golfklubb. Det finns även tennisbana i området (Rotebro tennisklubb).

Butiker och service:
Nära till matvaruaffärer vid såväl Rotebro centrum som vid handelsplatsen. Vid Rotebro handelsplats finns bl a Systembolaget, blomsteraffär, matvaruaffärer etc. I Rotebro centrum finns bl a matvaruaffär, vårdcentral, apotek, tandläkare samt restauranger. I närheten finns även KOM köpcentrum med bland annat sport- och möbelaffärer samt matbutik.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av insats: 0,46583 %
Andel av månadsavgift: 0,46583 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 465 kr

Om föreningen

Brf Hagen består av 164 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och förvaltas av HSB Norra Storstockholm. Föreningen har även 20 st lokaler, inkl förråd. Området byggdes 1974. Bostadsrättsföreningen består av de två loftgångshusen som tillsammans med radhusen bildar samfälligheten Ridhästen. Tillsammans nyttjar de grönområden, lekplatser, gångar och parkeringen.

De 164 lägenheterna är fördelade enligt följande:
27 st 1:or på 44,5 kvm
38 st 2:or på 56 kvm
75 st 2:or på 67 kvm
12 st 2.5:or på 69 kvm
12 st 3:or på 73.5 kvm

Brf Hagen ingår i Ridhästens Samfällighetsförening (www.ridhasten.se), vilket innebär att föreningen räknas som en fastighet inom Samfälligheten och bidrar med 44,6% av kostnaderna till skötseln av sin gemensamhetsanläggning.

Förvaltningen sköts av HSB Norra Stor-Stockholm. Medlemskap krävs hos HSB för att bli godkänd som medlem i föreningen. Medlemskapsavgift ca 500 kr. Detta är en insats som betalas tillbaka om man flyttar och avslutar sitt medlemskap hos HSB. Utöver detta betalar man en årsavgift på ca 150 kr till HSB.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud via Comhem) och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen (egen hemförsäkring måste tecknas)

Som en extra trygghet för medlemmarna har Brf Hagen valt att teckna och bekosta bostadsrättsförsäkringstillägg kollektivt för alla, i föreningens fastighetsförsäkring. Detta innebär att ni själva inte behöver ha detta tillägg på er hemförsäkring. Bostadsrättstillägget är en försäkring som täcker skador på t.ex. golv och tapeter inne i era lägenheter. Detta täcks nämligen varken av fastighetsförsäkring eller en vanlig hemförsäkring. Normalt måste varje bostadsrättsinnehavare själva teckna detta som ett tillägg på sin egna hemförsäkring. Avtalet finns att ladda ned som pdf på föreningens hemsida.

Varje bostadsrättsinnehavare betalar sin elförbrukning själv - elen till Brf Hagen är kollektivt upphandlat för samtliga lägenheter.
Brf Hagen köper in el från Eon. I varje lägenhet finns en mätare som mäter elförbrukningen. Kostnaden för elförbrukningen betalas i efterskott och läggs på avierna för årsavgiften. Exempel. elförbrukningen för Januari, Februari, Mars - betalas och hamnar på avierna för April, Maj, Juni. Köpare och säljare bestämmer sinsemellan hur detta regleras vid en överlåtelse.

Brf Hagen hyr ut fritidslokal till både små och stora kalas. Lokalen har stolar, bord, ett litet kök samt två toaletter, det vill säga är fullt utrustad. Förutom fritidslokalen finns det även möjlighet att hyra en bastu. 18 års åldersgräns för att ha rätt att hyra fritidslokal eller bastu.

För mer information om föreningen, se deras hemsida: www.hsb.se/norrastorstockholm/hagen

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Hagen
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1310
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Sollentuna
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2017 Rengöring balkongsidor. Installerat BAUER-system för skötsel av vattenledningar samt värmesystem.
2013 Alla fönster och balkongdörrar byttes
2012 Stamspolning kök och badrum

Fasad, trappuppgångar samt balkonger har renoverats under de senaste åren.

OVK-besiktning har utförts och godkänts.

Gemensamma utrymmen

Grillning:
Det är tillåtet att grilla med kolgrill/gasolgrill på våra gemensamma grönområden om man ser till att städa efter sig.
Det är tillåtet att grilla på balkongen OM man använder elgrill eller gasolgrill. Absolut förbjudet att använda kolgrill.

Tvättstuga:
Det finns flera tvättstugor i föreningen. Tvättstugan är utrustad med 3 st tvättmaskiner, mangel, strykbräda, torktumlare och torkskåp.

Cykelförråd:
Cyklar kan förvaras i cykelförrådet, som ligger mittemot ena tvättstugan i entréplanet, eller i cykelställ utanför porten.

Sophantering:
Soprum finns i anslutning till entrén på bottenplanet. Därutöver finns i området ett inhägnat område för grovsopor.

Föreningslokal/Bastu:
Lokalen går att hyra till både små och stora kalas. Det finns även möjlighet att hyra bastu. Lokalen är fullt utrustad och har stolar, bord, ett litet kök samt två toaletter. 18 års åldersgräns för att ha rätt att hyra lokal eller bastu. Lokalen kostar 350 kr alternativt 500 kr beroende på tid. Bastun kostar 50 kr/gång – max 3 timmar.

Parkering:
För boende på Timotejvägen finns det ett antal P-platser att hyra mot avgift. P-platserna finns i garage respektive utomhus, med eller utan eluttag.
Ingen parkeringsplats är knuten till något radhus eller någon lägenhet, och kan ej överlåtas. Vid avflyttning återgår p-platsen till samfälligheten. Uppsägningstiden för en p-plats är 3 månader.

Vid nytecknande eller ändring av parkeringskontrakt utgår en avgift på 300:-. Nyckel till garaget kostar 100:- i pant, handsändare till garaget kostar 300:- i pant. Om handsändaren t ex går sönder, kostar nästa handsändare 500:- i pant.

Parkeringsavgifter 2018:
P-plats i garage med eluttag - 4920:-/år (410:-/månad).
P-plats i garage utan eluttag: - 4068:-/år (339:-/månad).
P-plats i garage för MC - 1500:-/år (125:-/månad).
Enbilsgarage - 6204:-/år (517:-/månad).
P-plats utomhus med eluttag - 2784:-/år (232:-/månad).
P-plats utomhus utan eluttag - 1932:-/år (161:-/månad).

OBS! En extra avgift för laddning av elbil via motorvärmare tillkommer. Kontakta parkeringsansvarig på parkering@ridhasten.se angående detta.

Du kan tidigast ställa dig i kö för p-plats när du har skrivit på köpekontraktet för köp av lägenhet eller radhus på Timotejvägen.

Kommunikationer

Ni når Rotebros pendeltågsstation och busstorg på ca 10 minuters promenad. Bussar går bland annat till Sollentuna centrum, Upplands Väsby och Löwenströmska sjukhuset. Nattbussar från Stockholm. Pendeltåget till Sollentuna centrum tar 7 minuter, till Stockholm central 23 minuter, till Upplands Väsby 4 minuter och till Arlanda 15 minuter. Pendeltågen går 4-8 ggr/timma. Pendeltåg går även till Uppsala.

Ekonomi

Accepterat pris

1 800 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 978 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

Driftkostnader

ca 260 kr/mån
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 70 kr
Försäkring: 190 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 152 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-06-03
Besiktningsman: Bravida Sverige AB
Beskrivning: Energideklaration: Tittar man på radonvärdena så ligger de högt. De lägenheter som hade höga värden när mätningarna gjordes är åtgärdade.

Alla bilder

+ 27 Visa alla 33 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Timotejvägen 14, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 2978 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Pia Vallés, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Pia Vallés

Fastighetsmäklare/Administratör