Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
2 595 000 kr
Månadsavgift: 3 598 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexander Torssell, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexander Torssell
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Accepterat pris: 
2 595 000 kr
Månadsavgift: 3 598 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexander Torssell, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexander Torssell
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kruthornsvägen 66A, Sollentuna

Renoverad och välplanerad gavel-3:a med en tanke bakom varje kvadratmeter!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 73 kvm
  • Lägenhetsnummer: s0575
  • Byggnadsår: 1962-1963
  • Månadsavgift: 3 598 kr
  • Driftkostnad: ca 650 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 8
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 73 kvm
Lägenhetsnummer: s0575
Accepterat pris: 2 595 000 kr
Byggnadsår: 1962-1963
Driftkostnad: ca 650 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 8
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Tv/Internetanslutning

Husen är uppgraderade till senaste tekniken. Samtliga lägenheter har dessutom "äkta bredband" - man kan välja mellan ett halvt dussin olika leverantörer. Flera av dessa erbjuder 100 Mbit-anslutningar. Konkurrensen i det öppna nätet ger låga kostnader (från 79 kronor per månad). Du kan läsa mera om detta under Bredbandsinformation på föreningens hemsida.

Kabel-TV: Ansluten till kabel-TV via Comhem (grundutbudet ingår i månadsavgiften). Önskas fler kanaler kontakta ComHem för beställning.

Bredband/Internet: Lägenheterna är anslutna till Sollentuna Stadsnät, förutom stadsnätet så finns även 3 hål i väggen från Comhem. Detta innebär att Comhem förutom en mängd olika TV-kanaler även kan erbjuda Internet och telefoni. Comhem har hastigheter från 10Mbit/s upp till 1000Mbit/s. En uppdaterad lista på alla de tjänsteleverantörer du kan välja mellan finner du hos Sollentuna Energi. Många tjänsteleverantörer kan även erbjuda TV och telefoni-tjänster.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: via fjärrvärme.
Ventilation: Självdrag.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna
Visa all fakta

Omgivning

Edsberg ligger nära Edsbergs Centrum med butiker av olika slag och naturen med friluftsområde med elljusspår, slalombacke, sportfält med fotbollsplaner (gräs och konstgräs) samt tennisbanor (inomhus och utomhus), dagis och skolor och runt husen finns stora uppvuxna grönytor med lekplatser och boulebana. Det är promenadavstånd till Edsviken och Edsbergs Slott.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,143%
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Brf Solhjulet, i Edsberg Sollentuna, är en välskött bostadsrättsförening som består av närmare 700 bostadsrätter, ett fåtal hyresrätter och kommersiella lokaler. Föreningen är den största privata fastighetsägaren i kommunen och har av branschorganisationen Fastighetsägarna tilldelats utmärkelsen "Årets bostadsrättsförening". Föreningen har hundrastgård, grillplats, vackra planteringar och stora lekplatser och ligger i ett lugnt område med lite trafik eftersom gatan är en återvändsgata.

Föreningen bedriver ett aktivt arbete för att "minska sin miljöpåverkan". Det sker bland annat genom effektiv hushållning av fjärrvärme och elektricitet, något som minskar utsläppen av det som populärt kallas "växthusgaser". Detta hushållningsarbete bidrar också till de mycket låga månadsavgifterna. Källsortering finns - men med tillgång till fortsatt öppna sopnedkast.

I månadsavgiften ingår vatten, värme och kabel-tv (grundutbud).

Bostadsrättsföreningen Solhjulet tillåter bara andelsförvärv enligt huvudregeln i bostadsrättslagen. Föreningen har dock som princip att alltid tillåta andrahandsuthyrning inom familjen. Om föräldrarna köper lägenheten (100 %) och sedan hyr ut till något eller några av sina barn är det inga problem. Föreningen accepterar också att man köper lägenheten (100 %) till ett av sina barn (som blir medlem) – de har inga krav på inkomst eller ålder.

För mer information se deras hemsida http://www.solhjulet.se/ samt senaste årsredovisning.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Solhjulet
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1201
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Sollentuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Fastigheterna är väl underhållna, med minst en fastighetsskötare på heltid i föreningen, och under de senaste åren har olika underhållsåtgärder för i storleksordningen 100 miljoner kronor genomförts. Under fyra år från 2008 genomfördes en renovering av samtliga spillvattenrör (stammar). Detta gjordes med en så kallad "relining" (rörens insida kläs med plast) och det leder med största sannolikhet till att livslängden på avloppsrören förlängs med ytterligare minst 20 år. Något traditionellt stambyte är med andra ord inte aktuellt inom överskådlig framtid.
Kommande renoveringar: Just nu pågår en mycket omfattande fasad-, balkong- och tak-renovering. Den senare är ett gigantiskt projekt som inleddes redan 2014 och som inte är helt klart förrän 2019 – samma år som föreningen fyller 60 år.

Gemensamma utrymmen

Mitt i föreningen finns en stor egen parkanläggning, ett antal egna lekplatser och föreningen gränsar mot naturreservatet Rösjöskogen.

I föreningen finns flera övernattningslägenheter för gäster, föreningslokal (Kruthornsvägen 68), hobbyrum med snickeriutrustning (Kruthornsvägen 48), atelje, systuga samt en stortvättstuga som är öppen dygnet runt. Utöver stortvättstugan finns sex stycken tvättstugor med hög standard på maskiner och utrustning. Dessa ligger på Ribbings väg 10, Kruthornsvägen 11, Kruthornsvägen 32, Kruthornsvägen 54 och Kruthornsvägen 60.

Bostadsrättsföreningen Solhjulet är en säker plats att bo på. Brottsligheten är i det närmaste obefintlig, det finns brandvarnare i alla lägenheter, klotter är enormt ovanligt och Securitas bevakar föreningens alla hus.

I föreningen hittar du även hundrastgård, gratis blomjord och en boulebana.

Föreningen har 123 st bostadsrättsgarage, 99 st kallgarageplatser, 224 parkeringsplatser med eluttag och 228 parkeringsplatser utan eluttag, samt 6 stycken speciella parkeringsplatser för motorcyklar. Hyran för en plats utan el ligger precis under 150 kronor per månad, det dubbla om platsen har eluttag och dubbelt ytterligare en gång för garageplatserna. Till p-platserna är det separat kö.

Kommunikationer

Bussar går dygnet runt (även nattbuss) både till Mörby/Danderyd (T-bana) och till Sollentuna Centrum (pendeltågsstation)/Karolinska. Dessutom finns en direktbuss med slutstation Sergels torg i rusningstrafik. Med bil på E4:an och E18 tar det ca 15 min till Stockholm.

Ekonomi

Accepterat pris

2 595 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 598 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv grundutbud (analogt via Comhem)

Driftkostnader

ca 650 kr/mån
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 200 kr
Bostadsrättstillägg: 100 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 143 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-09-08

Inre reparationsfond

Summa: 1 173 kr

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Kruthornsvägen 66A, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3598 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Alexander Torssell

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Till toppen