Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 895 000 kr
Månadsavgift: 4 282 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   21/10
 • 14:30-15:15
  Öppen visning  
 • Boka
Pia Vallés, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Pia Vallés
Fastighetsmäklare/Administratör
Sammanfattning
Utgångspris: 
1 895 000 kr
Månadsavgift: 4 282 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   21/10
 • 14:30-15:15
  Öppen visning  
 • Boka
Pia Vallés, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Pia Vallés
Fastighetsmäklare/Administratör

Lomvägen 663, 2 tr, Sollentuna

Renoveringschans - Stor balkong i sydväst - Högst upp - Gavelläge!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 83 kvm
 • Lägenhetsnummer: 250
 • Byggnadsår: 1974
 • Månadsavgift: 4 282 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
Bosäkrat
En enkel besiktning/fuktkontroll av sin bostadsrätt bidrar till en tryggare lägenhetsaffär för både säljare och köpare.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 83 kvm
Lägenhetsnummer: 250
Utgångspris: 1 895 000 kr
Byggnadsår: 1974
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Byggnadssätt

Kommentar: I föreningen sker individuell elmätning genom att mätare är installerade i respektive lägenhet. Via fjärravläsning läses den månatliga elanvändningen av. Fyra gånger om året kommer en räkning för den el man använt de tre månaderna som har gått. Boende kan själva läsa av sin elanvändning på mätarens display. Vid avflyttning är det upp till den nya och gamla bostadsrättshavaren att fördela elkostnaden sedan förra räkningen.

Tv/Internetanslutning

INTERNET
Samtliga lägenheter i föreningen är anslutna till Bredbandsbolagets nät. Anslutningen sker via den vita dosan som sitter vid ytterdörren.
Internet är på 100 Mbit/s nedströms (tar emot data) och upp till 10 Mbit/s uppströms (sänder data)

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget (BBB). I avtalet ingår Internet och telefoniabonnemang (IP-telefoni). Kostnaden betalas per månad och läggs på månadsavgiften. Telefonsamtalskostnader debiteras separat till medlemmarna genom BBB. Som ny bostadsrätthavare i brf Sjöberg ska man kontakta BBB kundtjänst för att få tillgång till Internet och telefoni.

KABEL-TV
Du har tillgång till Comhem digitalkabel-tv. Avgiften för kabel-tv är inbakad i din månadsavgift.

Värme- och ventilationsanläggning

Ventilation: Lägenheterna är försedda med frånluftsventilation placerade i bad/duschrum, toalett och kök.
Uppvärmning: Fjärrvärme.
Visa all fakta

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna
Område: Kärrdal

Omgivning

Föreningen har ett läge med bra kommunikationer med bussar som går dygnet runt till T-bana i Mörby centrum eller pendeltåg vid Sollentuna station. Det är även nära till naturen med stora friluftsområden runt Rösjön. I Sjöbergs centrum finns mataffär, kiosk, två restauranger och kemtvätt/skrädderi.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,46672 %
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: 0,46668 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Brf Sjöberg i Sollentuna är en bostadsrättsförening med 250 bostadsrättslägenheter fördelade på 17 loftgångshus, byggda 1974, samt 3 lokaler med hyresrätt. I föreningen finns ett nyrenoverat garage med ca 230 platser, en föreningslokal som medlemmarna kan hyra samt en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.

Lägenheterna fördelas enligt följande:
29 st 1:or, 35 kvm
30 st 1:or,42 kvm
37 st 2:or, 69 kvm
113 st 3:or, 83 kvm
31 st 4:or, 97 kvm
10 st 4:or, 121 kvm (etagelägenheter)

I föreningen finns även ett nyrenoverat garage med ca 230 platser, en föreningslokal som medlemmarna kan hyra samt en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster. I föreningen finns även ett rum för återvinning av papper, plast, metall och glas i garaget.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) och bostadsrättstillägg.

I föreningen är minsta tillåtna ägarandel vid lägenhetsöverlåtelser 1/3. Detta har styrelsen beslutat om för att undvika att man kringgår reglerna om andrahandsuthyrning genom att skriva någon som ägare av en lägenhet med några enstaka procent.

Vid avflyttning från föreningen måste den som ska flytta i god tid ta kontakt med vår förvaltare och beställa tid för tillsyn av lägenheten. Tillsyn görs för att kontrollera att inga otillåtna ombyggnader gjorts som kan vara till men för den som flyttar in eller för föreningen. Observera att detta inte är en besiktning! Styrelsen kommer inte att godkänna några lägenhetsöverlåtelser innan tillsynsprotokoll inkommit och eventuella åtgärder vidtagits eller planlagts.

I brf Sjöberg finns regler som gör att en bostadsrättshavare måste skriva avtal med föreningen om balkonginglasning, ombyggd uteplats och förråd på uteplats/balkong. Det är säljarens ansvar att se till att köparen av en lägenhet med något av ovanstående skriver avtal med föreningen. Om inte köparen går med på det ska säljaren återställa uteplatsen/balkongen till ursprungsskick. Blanketter för avtalen hittar man på föreningens hemsida.

Styrelsen har hos Folksam tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg till föreningens fastighetsförsäkring som gäller alla lägenheter i brf Sjöberg. Försäkringen hos Folksam gäller fr.o.m. den 1 januari 2014. Detta innebär att man inte behöver ha bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Men om man som bostadsrättsinnehavare har ett annat försäkringsbolag än brf Sjöberg (Folksam), kan man t ex vid ett inbrott behöva betala två självrisker. En självrisk för skador som täcks av bostadsrättstillägget (t ex skador på ytskikt, köks/badrumsinredning, fönster och dörrar) och en självrisk för försvunnet eller skadat lösöre. Har man samma försäkringsbolag som brf Sjöberg slipper man den dubbla självrisken. Det är dock viktigt att noggrant tänka igenom och kontrollera kostnader och självrisker för sin befintliga hemförsäkring och jämföra med den som Folksam erbjuder. Om det skiljer mycket i pris kan man med en billigare hemförsäkring, i ett annat försäkringsbolag, tjäna in kostnaden för en extra självrisk.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöberg
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1201
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Sollentuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2009-2063.
Se föreningens årsredovisning för mer information.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: I föreningen finns fem tvättstugor, varav en dubbeltvättstuga. De är belägna på Lomvägen 639, 643 (dubbeltvättstuga), 651 och 655. På Lomvägen 651 finns även en grovtvättstuga. Bokning av tvättstugor eller grovtvättstuga görs via mobil app, bokningstavlan i er entrén eller via webben.

Föreningslokal: Det finns en lokal i vår förening på Lomvägen 649 som medlemmar får hyra för fester, träffar, sammanträden etc. Där finns utrustning för ca 40 personer, kylskåp, mikrougn och kaffebryggare. Hyran är för närvarande 400 kr på kvällar och 150 kr dagtid.

Övernattningslägenhet: På Lomvägen 643 finns det en övernattningslägenhet som du som är medlem får hyra. I övernattningslägenheten finns det kylskåp, kokplatta och enkel köksutrustning för 4 personer, 2 bäddsoffor, inkl. täcken och kuddar, med plats för 4 gäster. Lakan finns inte - det får man ordna själv. Hyran är för närvarande 200 kr per natt och den får maximalt hyras 7 dygn i rad.

Barnvagnsrum: I varje hus finns ett särskilt förvaringsutrymme för barnvagnar.

Cykelförråd: Förvaringsutrymmen för cyklar finns i husen på Lomvägen 643, 651, 655 och 657.

Soprum/elektronikavfall: Soprum för hushållsavfall och komposterbart material finns med egen ingång i det nedre garaget. På Lomvägen 655 finns ett elektronikavfallsrum.

Källarförråd: Till varje lägenhet finns ett källarförråd, antingen i samma hus som lägenheten eller i ett grannhus. Det finns även extraförråd att hyra. Om du är intresserad av det ska du kontakta SBC:s kundtjänst.

Dusch för lån vid ombyggnad m.m.: I en före detta tvättstuga på Lomvägen 651 finns en duschkabin installerad som medlemmar kan använda t ex vid renovering av badrum.

Partytält: I föreningen finns ett partytält som medlemmarna kan hyra för 250 kr per dag.

Återbruksrum: Det finns ett "återbruksrum" i källaren på Lomvägen 657 där man kan ställa ner hela och rena saker, som man inte längre har användning för, men som man tror att någon annan kan ha nytta av.

Parkering

GARAGE
I föreningen finns ett garage med ca 230 platser samt ett motorcykelrum. Majoriteten av platserna finns innanför låsta portar och det finns platser med eller utan eluttag för motorvärmare.

Priser:
Garageplats med eluttag - 440 kr per månad
Garageplats utan eluttag - 368 kr per månad
Garageplats utanför låst port - 260 kr per månad
Plats i motorcykelrum - 184 kr per månad

Kontakta SBC:s kundtjänst om du vill hyra en garageplats!

Gästparkering finns i gatuplanet innanför nedre garageinfarten. Föreningen tar ut en avgift för att parkeringsplatserna inte skall användas som permanent parkeringsplats.

Biltvätt får inte utföras i garaget eller i bostadsområdet.

Övrigt

Överförmyndarnämnden i Sollentuna behöver godkänna försäljningen innan tillträde kan äga rum.

Ekonomi

Utgångspris

1 895 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 282 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) och bostadsrättstillägg.
Obligatoriska tillägg: 125,00 kr/ månad avseende bredband
Summa per månad: 4 407 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 140 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2008-11-19

Inre reparationsfond

Summa: 750 kr

Alla bilder

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Lomvägen 663, 2 tr, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4282 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Söndag 21/10   14:30-15:15
Lomvägen 663, 2 tr
Öppen visning
Anmäl dig så kan vi hålla dig informerad!
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Pia Vallés

Fastighetsmäklare/Administratör
Till toppen