Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 585 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexander Torssell, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexander Torssell
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 585 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexander Torssell, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Alexander Torssell
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Lomvägen 617, Sollentuna

Sällan till salu! 2:a med stor möblerbar altan i soligt sydvästläge.

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 66 kvm
  • Lägenhetsnummer: 61-2306-1-90-6
  • Byggnadsår: 1973
  • Månadsavgift: 3 585 kr
  • Driftkostnad: ca 450 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 66 kvm
Lägenhetsnummer: 61-2306-1-90-6
Byggnadsår: 1973
Driftkostnad: ca 450 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV: Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: ComHem. Från och med 1 april 2016 är fastigheterna anslutna till ComHem:s digitala basutbud.
Internet: Via fast lina. Internet från Bredbandsbolaget med hastighet: 100 Mbit/s. samt IP-telefoni ingår i månadsavgift. Samtalskostnad tillkommer.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna
Område: Kärrdal
Visa all fakta

Omgivning

Kärrdal ligger vid väg 262 mellan Sollentuna och Danderyd. Kör du bil hit följer du instruktionerna nedan. Åker du kommunalt tar du buss 607 från Danderyds sjukhus, Mörby Centrum eller Sollentuna station, eller buss 627 från Sollentuna station. I området finns två hållplatser; Sjöberg centrum och Norra Kärrdal.

Från Stockholm eller söder därom:
Kör E18 mot Norrtälje. Kör av vid avfarten mot Sollentuna (väg 262). Efter ca 3 km tar du till höger mot Kärrdal och Rösjöbaden. Ta höger igen på Lomvägen och sedan första vänster.

Norrifrån:
Kommer du E4 norrifrån svänger du av vid trafikplats Häggvik. Kör väg 262 mot Danderyd. Efter ca 3 km tar du till vänster mot Kärrdal och Rösjöbaden. Ta höger på Lomvägen och sedan första vänster. För att åka kommunalt, se SL.

OMRÅDET:
Kärrdal är ett lugnt och omtyckt område med eget centrum, där ni finner bl.a. mataffär, restauranger och kemtvätt. Ni har även närhet till skola, barnomsorg och vacker natur. Intill Kärrdal ligger Rösjöns friluftsområde med bad, fina promenadstråk och motionsspår där ni vintertid kan ägna er åt både långfärdsskridskor och längdskidor.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,48368%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Välkommen till Brf Kärrdal i Sollentuna, adress Lomvägen 605 - 627, 192 57 Sollentuna, en förening med 182 lägenheter i elva hus. Brf Kärrdal ligger vid väg 262 mellan Sollentuna och Danderyd. Här är nära till härliga stora grönområden, den vackra Edsviken och Rösjön med badplats. Och på vintern lockar skidspår och skridskoisar.

Välskött bostadsrättsförening vilken förvaltas av HSB Norra Stor-Stockholm. Medlemskap krävs hos HSB för att bli godkänd som medlem i föreningen. Medlemskapsavgift ca 500 kr. Detta är en insats som betalas tillbaka om man flyttar och avslutar sitt medlemskap hos HSB. Utöver detta betalar man en årsavgift på ca 150 kr till HSB.

Bostadsrättsföreningen tillämpar enhetsmätning på el.

I området finns lägenheter med 1, 2, 3 eller 4 rum och kök. Lägenheterna är rymliga och ljusa och de flesta har en stor balkong eller uteplats. Husen är två våningar höga med loftgång på det övre planet. Vissa hus har även ett sutterängplan. Många av lägenheterna har sin ingång direkt utifrån som i ett radhus, andra ingång från loftgången, medan några har ingång i trapphus eller korridorer.

Mer information finns på föreningens hemsida http://www.hsb.se/norrastorstockholm/karrdal

Allmänt

Föreningens namn: Kärrdal, HSB
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1002
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Sollentuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2017 Renovering av skador på fasaden.

2016 Målningen av husfasaderna inleddes våren 2016 och avslutades i slutet av juni. Samtidigt med fasaderna har loftgångar, räcken och balkonger målats. Utvändiga fönsterkarmar har också blivit ommålade. Fasaderna är målade i den ursprungliga, mättade gula kulören för att husen ska behålla sin typiska 70-talskaraktär. Däremot har balkongsidor och uteplatsernas väggar och skärmsidor målats i s.k. stockholmsvitt. Loftgångarnas tidigare eternitgrå skivor har fått vit färg. I samband med fasadmålningen har belysningen på loftgångarna bytts ut mot led-lampor med sensorer. Belysningen på husgavlar och vid entréer byttes ut mot led-lampor tidigare under våren.

2015 Spolning och filmning av lägenhetsstammarna gjordes under våren och spolning av avloppsstammar, slamsugning av dagvattenbrunnar under hösten.
Under sensommaren har även OVK (obligatorisk ventilationskontroll) genomförts i samtliga lägenheter, lokaler, kulvertar och dylikt.

2014/2015 Juni – september 2014 har Peter Björklunds Måleri AB varit på plats för att måla, justera och täta ytterdörrar i markplan och loftgångar samt balkongdörrar.

Tre av föreningens tvättstugor har totalrenoverats. De ligger på Lomvägen 613, 623 och 625. Arbetet påbörjades hösten 2014 och avslutades under våren 2015. Väggarna är nu klädda med kakel och på golven ligger klinkers. Tak och lister har målats om. Alla äldre maskiner har bytts ut till nya, miljövänliga och mer energisnåla, allt efter råd från sakkunniga. De toaletter som finns i anslutning till tvättstugorna har samtidigt målats om och fräschats upp. Denna renovering är i linje med föreningens underhållsplan. Renovering av tvättstugan på Lomvägen 617 kommer att göras i ett senare skede.

2013 Balkongrenovering. I samband med balkongrenoveringen monterades räckena ner och ersattes av nya med liknande utformning.

2012 Målades trapphus och korridorer i föreningens samtliga hus. Samtidigt fick souterrängshusens korridorer nya linoleummattor.

2011 I januari 2011 påbörjades renoveringen av föreningens parkeringsgarage och i december samma år var arbetet klart. Största förändringen är anläggningen av ett tak vilket förlänger garagets livslängd. I övrigt har alla betongskador lagats, väggar målats och golv slipats och målats. Ommålning har också gjorts utvändigt. Mellan plan 2 och 3 har en port installerats. Radonsanering.

2010 Ny sophanteringsanläggning.
Kommande renoveringar: 2018/2019 Föreningen kommer att utföra ett stambyte i fastigheterna. Arbetet kommer påbörjas i Mars/april 2018. I samband med stambytet så kommer man byta el-central samt värmesystemet (från 1-rörsystem till 2-rörsystem) samt byte av alla radiatorer. För mer information se föreningens hemsida.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns på Lomvägen 613, 617, 625 samt en grovtvättstuga på Lomvägen 623. Bokning av tvättid sker alltid med nyckellås.
Boulebana, bollplank och grillplats finns i parken ovanför Lomvägen 607-609.
En rejäl borrhammare för att borra i föreningens solida betongväggar och även borr finns att låna.
Cykelrum finns i källaren på Lomvägen 607 och 611.
Parkeringsgarage för boende och besökande.

Parkering

Garaget har nu 167 parkeringsplatser och 12 MC-platser. Det finns 9 st gästparkeringsplatser med fri parkering i 3 timmar med P-skiva.
Garageplats med el kostar ca 500 kr/månad.
Garageplats utan el kostar ca 400 kr/månad.
MC-plats ca 150 kr/månad.
Till garageplatserna är det separat kö. Idag finns det ca 10 lediga parkeringsplatser (2018-03-06).

Garageplatserna hyrs ut från HSB Norra Storstockholm. Ring dem för mer information. Tel till kundtjänst 010 442 5000.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiften höjdes den 1 januari 2017 med 4 % och den 1 januari 2018 med 3 %. Föreningen räknar med att höja 3 % även för år 2019.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med buss 607 till Mörby centrum och Danderyds sjukhus (tunnelbana till T-centralen), till Sollentuna Centrum (pendeltåg till Stockholm Central) samt till Karolinska sjukhuset. Dessutom går linje 627 sträckan Täby-Arninge-Kista, via Sollentuna Centrum. I området finns två hållplatser, Sjöberg centrum och Norra Kärrdal.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 585 kr
Månadsavgift bostad 3585,00 kr

Obligatoriska tillägg:
Internetuppkoppling 125,00 kr
Kabel-TV 100,00 kr

Total summa/månad: 3810,00 kr

Driftkostnader

ca 450 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 192 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2008-05-16

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Lomvägen 617, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Alexander Torssell

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Till toppen