Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 900 000 kr
Månadsavgift: 4 908 kr/mån
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 900 000 kr
Månadsavgift: 4 908 kr/mån

Turebergs allé 19, Sollentuna

Modern och öppen fyra med uteplats

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: ca 90 kvm
 • Lägenhetsnummer: 1003
 • Byggnadsår: 2012-2013
 • Månadsavgift: 4 908 kr
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: ca 90 kvm
 • Lägenhetsnummer: 1003
 • Utgångspris: 3 900 000 kr
 • Byggnadsår: 2012-2013
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Hiss: Ja
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boarea enligt föreningens uppgifter

Byggnadssätt

 • Kommentar: Fönster: 3-glas

Tv/Internetanslutning

I fastigheten är det installerat ett öppet fibernät. I varje lägenhets elskåp finns en fiberomvandlingsbox där man till de multimediauttag som finns i kök, vardagsrum och sovrum kan koppla in TV, telefoni och internet. I månadsavgiften ingår kabel-tv basutbud via lägenhetens Viasatbox (SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, Barnkanalen). För övriga tjänster såsom utökat utbud av TV-kanaler, internet och telefoni måste du teckna eget abonnemang via Qmarket. För information om utbud och beställning hänvisas till www.qmarket.se.

Om du beställer nytt kort etc från din TV-/internet-/telefonileverantör se till att försändelsen adresseras till din adress (inte till föreningens adress).

Från månadsskiftet nov/dec 2017 har föreningen tecknat abonnemang med Ownit där internet, TV och IP-telefoni ingår. Avtalet med Ownit kommer att omfatta gruppaccess (föreningen betalar kostnaden) som innebär att varje lägenhet får tillgång till följande som ingår i lägenhetens månadskostnad:

Bredband: 700-1000 Mbit/s
IPTV: Svt1, Svt2, 3-12, Svt24, Svt Barnkanalen, Kunskapskanalen, Eurosport1, Discovery. Följande HD-kanaler ingår: Svt1, Svt2, 3, 4, 5, 9, 11, 12, Eurosport1 och Discovery. Medlem kan teckna tilläggstjänster för större TV-paket, fler HD-boxar, inspelningsbar HD-box.

För Ownits utbud av större TV-paket m.m. se www.ownit.se

IP-telefoni: ett abonnemang ingår (fast kostnad). Medlem betalar för samtalen (rörlig kostnad).

Den utrustning som ingår är en tjänstefördelare/router samt en HD-box till varje lägenhet.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: fjärrvärme
Visa all fakta

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Sollentuna
 • Område: Centrala Tureberg

Omgivning

Kvarteret är beläget i centrala Sollentuna, nära till allt! Runt hörnet finns två stora shoppingcentra: Sollentuna Centrum och Stinsen. I Sollentuna Centrum finns bl. a. goda kommunikationer med såväl pendeltåg som bussar samt god allmän service såsom bl a post, bank, apotek, systembolag och bibliotek. I närheten finns också Sollentuna sjukhus med vårdcentral. Edsbergs slott med en vacker park ligger inom räckhåll intill Edsviken. Där finns också Sollentunavallen och en sim- och sporthall. Drygt ett 10-tal golfbanor nås inom 30 minuter med bil. Inom ca 10 min bilväg nås Väsjöområdet som vintertid bl a erbjuder utförsåkning.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 1,01480 %
 • Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
 • Andel av månadsavgift: 1,01 %
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

Brf Alléträdet i Sollentuna består av 107 bostadsrättslägenheter och två lokaler upplåtna med hyresrätt. Lägenheterna har förråd i källaren.
Föreningen är centralt belägen nära Sollentuna centrum på västra sidan av järnvägen mot Stinsens köpcentrum.

Fastigheten (Trappgaveln 1) färdigställdes under 2013 och består av tre huskroppar med mellan tre och sex våningsplan samt tillhörande garage- och källarplan. I fastigheten finns en variation av lägenhetsstorlekar från 2 till 6 rum där alla lägenheter har minst en balkong/terrass/uteplats mot i de flesta fall en av de två innergårdarna eller villaområdet utmed Industrivägen. Alléträdet har adresser på Turebergs Allé 9-21, Blåklockevägen 2 och Industrivägen 2-4.

Lägenhetsfördelningen är:
2 rok, 23 st
3 rok, 22 st
4 rok, 43 st
5 rok, 15 st
6 rok, 4 st

Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel och varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och ska betalas samtidigt med månadsavgiften för januari, april, juli och oktober. Betalningsskyldig är den som bor i lägenheten den första månaden i respektive kvartal.

FÖRSÄKRING: Det är viktigt att du har en gällande hemförsäkring för att skydda din egendom om det skulle inträffa en skada.
Föreningen har tecknat en kollektiv tilläggsförsäkring (via Trygg Hansa) för bostadsrätt. Den träder in om det skulle inträffa följdskador på fastigheten som orsakats av en primär skada i lägenheten som faller inom bostadsrättshavarens ansvar. Det är därför inte nödvändigt att varje lägenhet i sin egen hemförsäkring har ett s k bostadsrättstillägg.

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, bredband, kabel-tv, iP-telefoni (den fasta kostnaden, ej dina egna samtalskostnader), och bostadsrättstillägg på hemförsäkringen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Alléträdet
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Sollentuna

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett förråd i källarplanet. Föreningen har även några förråd i källarplanet som kan hyras ut till medlemmar som har behov av extra förråd.

Garage finns med parkeringsplatser för medlemmarna. Se mer information under parkering.

Det finns cykel/barnvagn- samt rullstolsrum.

Föreningen har ett miljörum för återvinningsavfall (OBS! EJ SOPRUM) med ingång från Blåklockevägen (bredvid garagenedfarten). Där finns uppsamlingskärl olika typer av återvinningsavfall enligt uppmärkningen ovanför respektive kärl.

Parkering

Under fastigheten med infart från Blåklockevägen finns ett garage (max fordonshöjd 2,0 m) med 80 platser avsedda för de boendes egna fordon och får endast hyras av medlemmar i Brf Alléträdet.

Vill du hyra en garageplats kontaktar du styrelsen för mer information om kostnader och eventuell kölista. Vid hyra tecknas ett sidoavtal med bostadsrättsföreningen. Garageplatsavtal följer inte med vid försäljning av lägenhet.

LADDNING EL-BIL/LADDHYBRIDER
Under november 2016 installerades el-stegar och huvudmatning för anslutning av laddboxar till max 12 garageplatser. Arbetet utfördes så att ytterligare installationer kan göras i framtiden. Laddboxar har köpts från SEOM (för info se http://www.seom.se/elhandel/laddbox/). I dagsläget (januari 2017) finns möjlighet för några fler att skaffa laddbox.

Kostnaden är;
Engångsavgift (inkoppling) 2 000 kr
Månadskostnad; 105 kr/mån för laddboxen samt 200 kr/mån för el-förbrukning (schablonkostnad som regleras mot verklig kostnad en gång per år)
Är du intresserad kontaktar du styrelsen. Den som vill ha laddbox installerad till sin garageplats skriver ett tilläggsavtal till garageplatsavtalet.

Kommunikationer

Nära till Sollentuna Centrum där det finns goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och busstation. Nära även till motorvägen, E4:an.

Ekonomi

Utgångspris

3 900 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 908 kr

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

 • El: 200 kr
 • Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 85 kWh/kvm/år
Energiklass: C
Energideklaration utförd: 2014-11-26

Alla bilder

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Turebergs allé 19, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4908 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Söndag 22/10   14:20-15:00
Turebergs allé 19
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Mikael Holmberg

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen