Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 746 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Louise Samsioe, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Louise Samsioe
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 4 746 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Louise Samsioe, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Louise Samsioe
Fastighetsmäklare

Syrenparken, Saltsjöbaden

Trea med insynsskyddat läge, renoverat badrum, fina parkettgolv och bra förvaring. 55+ boende

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 1 sovrum
 • Boarea: 74 kvm
 • Lägenhetsnummer: C223
 • Månadsavgift: 4 746 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 1 sovrum
 • Boarea: 74 kvm
 • Lägenhetsnummer: C223
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Nacka

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,7177 %
 • Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
 • Andel av månadsavgift: 0,710 %
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Syrenparken är en aktiv och välskött förening för dig som fyll 55 år. Föreningen bildades den 27 oktober 1980 och är belägen intill vackra Wallenbergsparken i den gamla delen av Saltsjöbaden. Syrenparken har även en egen båtbrygga i Neglingeviken för sina båtintresserade medlemmar.

Fastigheten ligger i en svag sluttning mot sydväst. Tomten omfattar huvuddelen av det område som begränsas av Saltsjöbanan (i nordost), Ringvägen och Gamla Skolvägen och är på 18 400 kvm. Byggnaden består av sex huskroppar, som är sammanlänkade av korridorer och förbindelsegångar så att man kan gå inomhus mellan dem. Korridorerna är prydda med växter och konst, här och där finns bekväma sittgrupper utplacerade. Fem huskroppar innehåller huvudsakligen bostäder och en sjätte enbart gemensamma lokaler med restaurang, kansli, sällskapsrum osv. Föreningens byggnader värms upp med bergvärme.

Gemensam gård
Fina parkområden med gångstigar mellan huskropparna. Den inre parken är helt avskild för biltrafik. Den stora gräsmattan som är belägen framför huskropparna kallas för Savannen och här skiner solen hela dagen. På andra sidan vägen ligger trevliga Wallenbergsparken.

Gemensamma utrymmen
Övriga lokaler inom området är bl.a. restaurang, gästmatsal, motionssal, bridgerum/canastarum, bibliotek, IT-rum, cykelrum, gästlägenhet, sällskapsutrymmen, samlingslokaler, extra förrådsrum, hobbyverkstad/snickarrum, syrum/vävstuga, soprum, tvättstugor, bastu mm. Utomhus finns det en boulebana samt vid Neglingeviken en egen bad och båtbrygga. Föreningen har en egen båtklubb och en festkommitté som ofta anordnar månadsmingel, jultallrik, räkfrossa och mycket mer. Läs gärna mer om föreningens gemensamma utrymmen på www.syrenparken.com

Gym
Nytt för 2016 är att föreningen inrett ett gym på Syrenparken 10 som kan nyttjas gratis av medlemmarna.

Obligatoriskt tillägg på månadsavgiften
Utöver månadsavgiften tillkommer en fast avgift om 1102 kr per person varje månad. Avgiften delas upp i två poster (652 kr+450 kr). Den största delen är avsedd för att täcka restaurangens kostnader och den minsta ger den boende 10 måltider i restaurangen (10 kuponger). Den som vill kan bjuda sina gäster till restaurangen mot två kuponger per person. Kupongerna har en begränsad men generös giltighetstid.

Gemensam el
Föreningen har ett gemensamt elavtal och var lägenhet har utrustats med egen elmätare som avläses digitalt. Kansliet får exportfiler avseende förbrukningen och läser in dessa i fastighetssystemet innan de debiterar medlemmarna. I priset per kWh ingår elförbrukning, elcertifikatsavgift, energiskatt, rörlig elnätsavgift samt moms. Kansliet kan även via webben titta på mätarna och kontrollera förbrukningen under selekterad tidsperiod.

Elmätaravläsningsavgift
För denna tjänst debiteras en elmätaravläsningsavgift om 125 kr/år och bostadsrättslägenhet.

Kabel-tv
Kabel-tv via förening (Ingår i hyran).

Bredband
Tillgång till bredband via fibernät ingår i hyran. IT-rum med datorer finns till förfogande för hyresgästerna.

Parkering
Det är för närvarande kö för samtliga p-platser, p-plats med elstolpe eller garage. En vanlig p-plats kostar 125 kr/mån, p-plats med elstolpe kostar 150 kr/mån och p-plats i garage kostar 600 kr/mån.

Gästrum/gästlägenhet
Det finns två gästrum i föreningen som går bra att hyra för 250 kr/natt.

Extra förråd
Alla lägenheter har ett ordinarie förråd. Det finns även ett fåtal extra förråd. Det är för närvarande kö för att få ett sådant.

Medlemskap
I samband med att föreningen ska godkänna medlemskapet bjuds köparna in för en intervju och genomgång av fastigheten. Detta möte fungerar som ett introduktionsmöte och brukar vara mycket uppskattat.

Överlåtelseavgift
I samband med registrering av ny medlem tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 1100 kr. Avgiften betalas till hälften vardera av köpare och säljare till hälften vardera.

Hemförsäkring och bostadsrättstillägg
Alla behöver teckna en hemförsäkring men behöver inte komplettera med bostadsrättstillägg eftersom föreningen, i sin fastighetsförsäkring, kollektivt tecknat detta bostadsrättstillägg. Denna ingår i månadsavgiften.

Besök gärna www.syrenparken.se där ni finner föreningens årsredovisning, stadgar samt en utförlig presentation av föreningen och fastigheten. Telefon till Syrenparkens kansli 08-717 77 94 helgfri måndag och torsdag mellan kl. 10.00 och 11.00. E-postadress kansli@syrenparken.se.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Syrenparken
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Nacka

Parkering

Bilplats 1: P-plats . Avgift 125 kr/mån, har separat kö.
Bilplats 2: P-plats . Avgift 150 kr/mån, har separat kö, har strömuttag.
Bilplats 3: Garage . Avgift 600 kr/mån, har separat kö.

Det råder för närvarande kö till samtliga p-platser.

Visa all fakta

Kommunikationer

Det är 50 meter till Saltsjöbanans station Ringvägen. Resan till Stockholm (Slussen) tar ca 25 minuter.

Vägbeskrivning

Kör Saltsjöbadsleden mot Grand Hotel. Vid järnvägsövergången Ringvägens station, höger.
Med Saltsjöbanan från Slussen till Ringvägens hpl är restiden ca 29 minuter.

Övrigt

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Information
Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Månadsavgift

4 746 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

Antal i hushållet: 1

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Syrenparken, Saltsjöbaden

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Louise Samsioe

Fastighetsmäklare
Till toppen