Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 944 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Saltsjöbaden

Ljuskärrsvägen 84

Månadsavgift: 3 944 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Fin trea på attraktiva Ljuskärrsberget i Saltsjöbaden!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 77,8 m2
  • Lägenhetsnummer: 08421
  • Månadsavgift: 3 944 kr
  • Driftkostnad: 1 887 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1

Uppe på attraktiva och barnvänliga Ljuskärrsberget finner vi denna lägenhet med radhuskänsla. Här bor man i en trevlig trea en trappa upp i huset, helt utan insyn. Lägenhetens hjärta är den stora balkongen med fin vy och de sociala ytorna mellan kök och vardagsrum. Varför inte unna sig en trevlig lunch i solen på balkongen?

Mycket ljus och trevlig lägenhet med optimal planlösning och renoverade ytskikt. Bostaden präglas av fint ljusinsläpp från två väderstreck, väl tilltagna ytor och en fantastisk balkong med sjöglimt och där man vintertid ser mer av viken.
Köket är smakfullt renoverat med bland annat en gedigen rostfri bänkskiva och marmor där ovan. Mellan kök och vardagsrum är det en öppen planlösning med en köksö som delar av. Vill man separera kök från vardagsrum finns en praktisk lösning genom skjutdörrar. Stort och helkaklat badrum med badkar och dusch samt tvättmaskin.

Välkomna hem till Saltsjöbaden och Ljuskärrsvägen 84!

Bostad är belägen i den populär bostadsrättsförening Ljuskärrsberget 1. Brf Ljuskärrsberget 1 är en stabil förening med god ekonomi och här ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt snabbt bredband via Ownit i avgiften. Lägenheten har ett bra läge i området med trivsam och välskött innergård där lekplats, grönska och utemöbler samt grillplats finns.

I närområdet finns fina möjligheter till rekreationen i form av båtliv, promenadstråk, längdskidor, tennis, bad, golf och utförsåkning. Förskola finns i området samt nära till flertal skolor. Vad gäller kommunikationer så tar Saltsjöbanan dig in till Slussen på ca 23 minuter, med bil går det på ca 15 minuter. Närmsta station är Tippen, dit tar du dig på en fem minuters promenad. På gångavstånd hittar du även Saltsjöbadens Centrum, ett trivsamt centrum som erbjuder allt det nödvändiga i form av butiker, restauranger och service av olika slag.

Kontakta mäklaren för mer information.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall med med goda förvaringsmöjligheter och bra avlastningsyta i form av platsbyggd möbel. Det finns både garderob och gott om plats för avhängning i del som avskiljer vardagsrummet.

Badrum
Renoverat och helkaklat badrum med spotlight i taket, handukstork, golvvärme, WC, handfat med tillhörande kommod, vägghängda spegelskåp, tvättmaskin, dusch samt badkar. Badrummet har ett praktiskt vädringsfönster som ger ett fint ljusinsläpp.

Kök
Ett trivsamt och påkostat kök med bra förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Bänkskivan är i gedigen och rostfri stål och ovan sitter det vacker platsat marmor. Trevlig plats för matbord vid fönster med utsikt över den lummiga innergården. Kökets maskinella utrustning består av kyl, frys, ugn, diskmaskin och spis, perfekt för dig som älskar matlagning! Här finns det en genomtänkt köksö som passar prefekt som social mittpunkt. Skulle man vilja skärma av finns här en praktiskt lösning genom skjutdörrar som gör att du kan välja om du vill ha en öppen planlösning eller ej.

Vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för en rejäl soffgrupp och utgång till den fina balkongen i högt och ostört sydostläge.

Balkong
Rymlig balkong i trevligt sydostläge som ger utsikt över grönskan, här finns det gott om plats för de möblemang man önskar. här glimtar man även havet och vintertid syns viken tydligare!

Sovrum 1
Ljust sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang, samma trevliga utsikt som från balkongen med ostört läge. Här finns det tre stor garderober som ger mycket utrymme för förvaring.

Sovrum 2
Rogivande sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Stort fönster med utsikt över innergården ger fint ljusinsläpp. Här inne finner man sex gedigna garderober som ger maximal förvaring!

Förråd
Tillhörande källarförråd finns att nyttja.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 77,8 m2
Lägenhetsnummer: 08421
Driftkostnad: 1 887 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Uppgiften om yta baseras på uppgifter från ekonomisk plan och andra grunddokument i föreningen. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta. Är ytan av stor vikt för dig som spekulant bör en uppmätning vidtas.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Saltsjöbaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0021640
Andel av insats: 0,21637%
Andel av månadsavgift: 0,21637%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

480 093 kr
Total Nettoskuld (kr)
221 885 259
Andelstal (%)
0,21637
* Indirekt Nettoskuld (kr)
480 093

Beräkningsunderlag (räkenskapsår 2022)
Beräknad indirekt nettoskuld baseras på följande värden från räkenskapsåret 2022:

Organisations­nummer:
714000-2465
Räkenskapsår:
2022
Långfristiga skulder:
152 158 000 kr
Kortfristiga skulder:
80 535 648 kr
Kassa och bank:
10 410 920 kr
Kortfristiga placeringar:
397 469 kr
Total nettoskuld:
221 885 259 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. Föreningen upplåter 471 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. Husen är byggda gårdsvis och bostadsområdet rymmer 13 gårdar. Tomten är friköpt och föreningen äger själva den mark som bostadshusen står på. Fastigheten Tattby 7:2 där förskolan ligger innehas idag med tomträtt. Föreningen eftersträvar att området ska vara bilfritt.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns gemensamma utrymmen i form av tre stycken tvättstugor, två stycken övernattningslägenheter, en gemensamhetslokal och ett bemannat fastighetskontor. Varje gård har gräsytor med utrymme för lek och utomhusgemenskap samt rabatter som sköts av de boende på gårdarna. Föreningen har även en bastu som nyligen renoverades.

Parkering
Det är kö till parkeringsplatser idag, men styrelsen har beslutat att den som köper kan ta över platsen från säljaren. Om ingen plats finns behöver köparen ställa sig i kö. Varmgarage kostar 375 kr/mån, kallgarage 300 kr/mån och uteplats 225 kr/mån (kontrollerat med styrelsen 2023-09-22). Det finns även flera besöksparkeringar. Besöksparkeringarna betalas via p-automat eller app, se information vid automaterna.

Cykelförråd
Cyklar och mopeder ska förvaras i cykelrum eller på gårdens cykelställ. Förvaringsrum för cyklar finns i anslutning till skyddsrummen vid Ljuskärrsvägen nr 13, 23, 55, 71, 94 och 106.

Balkong & uteplats - nya regelverk
För byggnation vid balkonger och uteplatser finns ett särskilt regelverk, se mer info på föreningens hemsida. Sammanfattningsvis gäller det att för byggande av altandäck, avskärmning vid balkong eller uteplats eller för uppsättning av markis krävs godkännande från styrelsen. Detsamma gäller för belysning och eluttag utomhus. Staket och liknande är inte tillåtet, ej heller inglasning av balkong eller uteplats.

Ekonomi/Månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband. Avgiftshöjning 1/1-23 med sju procent. Ytterligare avgiftshöjning kommer att ske 2024 (kontrollerat med styrelsen 2023-09-22).

Kabel-TV och Bredband
Föreningen har ett kollektivt "Trippelplay"-avtal som ger de boende IP-telefoni-abonnemang, bredband och Kabel-TV-basutbud.
Kabel-TV/digital-TV levereras via Comhem. Bredband levereras via Ownit (250 Mbit).

El
Sedan 2014 har föreningen individuell mätning av lägenheternas hushållsel. Kostnaden för såväl avläst lägenhetsel som den gemensamma elen följer lägenheten. Observera att denna debitering sker med 6 månaders fördröjning. Vid lägenhetsförsäljning kommer således den nya lägenhetsinnehavaren att debiteras för en del av den gamla innehavarens individuella elförbrukning. Det är därför viktigt att parterna kommer överens om regleringen av detta.

Utförda renoveringar
2020 - Sopbehållarna är flyttade och det asfalteras runt dem
2019 - Dräneringsjobb och successivt byte av taken
2015-2016 - Renovering av husfasader och dränering
2014 - Sortering av hushållsavfall infördes, även nya sopbehållare installerades. Nya elmätare installerades i respektive lägenhet.
2013 - Genomfördes spolning av stammar i lägenheter och förskola samt OVK.
2012 - Tomten friköptes från Nacka kommun.
2010- Bergvärme installerades samt nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor och grundvattenundersökningar.

Kommande renoveringar
Det pågår takarbeten i föreningen kontrollerat med styrelsen 2023-09-22).

Överlåtelsesyn
Vid överlåtelse skall en syn av lägenheten göras för att kontrollera att den lever upp till föreningens krav enligt stadgarna. Denna syn görs av fastighetsförvaltningen, både invändigt och utvändigt. Det är säljaren som ska begära avflyttningssyn av förvaltaren. Denna syn ska vara godkänd innan styrelsen kan fatta beslut om överlåtelse.

Föreningens hemsida
www.brfljuskarrsberget.se

HSB
Bostadsrättsföreningen kräver inte att lägenhetsinnehavare är medlemmar i HSB Stockholm.

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 944 kr

Driftkostnader

1 887 kr/månad
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 200 kr
Gemensam el januari - mars: 1 387 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 72 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2017-12-08
Besiktningsman: Per Lagerling

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Planritning

Karta och område

Ljuskärrsvägen 84, Saltsjöbaden

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3944 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Saltsjöbaden, Nacka
Ljuskärrsvägen 84
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning