Hoppa till innehåll
Sverige
 
Accepterat pris: 
3 000 000 kr
Månadsavgift: 3 829 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Paul Karlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Paul Karlström
Fastighetsmäklare
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Anas Taba
Fastighetsmäklare
Saltsjöbaden

Ljuskärrsvägen 102

Accepterat pris: 
3 000 000 kr
Månadsavgift: 3 829 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Paul Karlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Paul Karlström
Fastighetsmäklare
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Anas Taba
Fastighetsmäklare

Öppen planlösning i modern och renoverad bostad.

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 77,8 kvm
  • Lägenhetsnummer: 10221
  • Månadsavgift: 3 829 kr
  • Driftkostnad: 1 528 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2

Välkommen till en modernt renoverad 3 rok med fantastiskt i populära Ljuskärrsberget. Bostaden har en luftig och generös planlösning mellan kök och vardagsrum och med fönster i två väderstreck. Utgång från vardagsrummet till stor balkong med förmiddagssol bjuder in till sociala tillställningar av både det stora och lilla formatet. Bostaden erbjuder två rymliga sovrum och exemplarisk förvaring i inbyggda garderober/klädkammare, renoverat och helkaklat badrum och i källaren finns även ett förråd att nyttja.

Bostaden är genomgående i mycket gott skick med ljust målade väggar och parkettgolv utan trösklar mellan kök, matplats och vardagsrum.

Välkomna hem till Saltsjöbaden och Ljuskärrsvägen 102.

Område
Lägenheten är belägen uppe på attraktiva och barnvänliga Ljuskärrsberget på en av de nedre gårdarna vilket bjuder in till yttersta närhet till både Tippens tågstation, centrum och promenadstråket ner till Lundsjön och golfbanan. Lägenheten tillhör den populär bostadsrättsförening Ljuskärrsberget 1 som är en stabil förening med god ekonomi. Bostadsrättsföreningen är mycket populär med barnvänliga innergårdar och bilfria gångvägar med lekplats på innergården.

I närområdet finns fina möjligheter till rekreationen i form av båtliv, promenadstråk, längdskidor, tennis, bad, golf och utförsåkning. Förskola finns i området samt nära till flertal skolor. Vad gäller kommunikationer så tar Saltsjöbanan dig in till Slussen på ca 23 minuter, med bil går det på ca 15 minuter. Närmsta station är Tippen, dit tar du tar dig på någon minuts promenad. På gångavstånd hittar du även Saltsjöbadens Centrum, ett trivsamt centrum som erbjuder allt det nödvändiga i form av butiker, restauranger och service av olika slag.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Rymlig hall med plats för förvaring i spegelgarderob med inredning, mörkt klinkergolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum
Stort och öppet vardagsrum med utgång till altanen, öppen planlösning mot kök. Ljust målade väggar och parkett.

Uteplats
Solig balkong och rymlig balkong.

Kök
Nyrenoverat kök medöppen planlösning ut mot vardagsrummet. Trevlig plats för matbord vid fönster med utsikt över den lummiga innergården och lekplatsen. Goda förvaringsutrymmen. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, spisfläkt och diskmaskin. Perfekt för dig som gillar matlagning.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng och kompletterande möblemang. Fönstret vetter ut mot den lugna gården. Vitmålade väggar och parkett.

Sovrum 2
Sovrum med plats för dubbelsäng/kontorsplats eller barnrum. Fönster mot grönska. Vitmålade väggar och parkett.

Mellanrum
Mellan sovrummen finns idag en stor klädkammare. ”walk in closet”

Badrum
Nyrenoverat badrum med ljus klinker och kakel. Badrummet erbjuder vädringsfönster, dush, värmegolv, handfat med spegelskåp, wc samt tvättmaskin.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 77,8 kvm
Lägenhetsnummer: 10221
Accepterat pris: 3 000 000 kr
Driftkostnad: 1 528 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att lägenhetsytan grundas på senast gjorda uppmätning. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verkligen yta. Är ytan av stor vikt för dig som spekulant bör en uppmätning vidtas.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Saltsjöbaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0021640
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 465 kr

Om föreningen

BRF Ljuskärrsberget 1 omfattar 470 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. Husen är byggda gårdsvis och bostadsområdet rymmer totalt 13 gårdar. Hela området präglas av lummiga omgivningar och är mycket barnvänligt då det är i princip bilfritt mellan gårdarna.

Kabel-TV och Bredband
Kabel-TV/digital-TV levereras via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via Ownit (100 Mbit), ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
I bostadsområdet finns ett bemannat fastighetskontor. Det finns en förskola, seniorförening, föreningslokal, gemensam bastu (för medlemmar i bastuklubben), snickarbod, tvättstugor och gästlägenheter. På varje gård finns en gräsmatta med utrymme för lek och utegemenskap samt fina rabatter, fruktträd och buskar.

Parkering
P-plats går att hyra för 225-375 kr/månad. Till p-platser och garageplatserna är det separat kö. I dags läget förekommer kö (kontrollerat med styrelsen 2019-05-08), eventuellt kommer man ta bort några gästparkeringar för att utöka föreningens platser. Besöksparkeringarna betalas via p-automat eller betalapp.

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv via ComHem samt bredband via Ownit (100 Mbit).

Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar är beslutade (kontrollerat med styrelsen 2019-05-08).
Observera att medlemmarna debiteras för sin andel av gemensam el inom föreningen i samband med månadsavgiften. Som medlem i en bostadsrättsförening betalar man alltid sin andel av gemensam el genom månadsavgiften, men i denna förening redovisas och debiteras elen särskilt, och varierar utifrån föreningens förbrukning.

El
Sedan 2014 har föreningen individuell mätning av lägenheternas hushållsel.
Avin för måndadsavgift har därför en separat rad för "LGH-EL" som är kostnaden för varje lägenhets uppmätta elförbrukning.
Raden för "Gemensam el" avser elkostnaden för uppvärmning, fläktar, tvättstugor, belysning i trapphus, garage och utomhus m.m. Den gemensamma elen debiteras utifrån lägenhetens boendeyta. Observera att båda dessa eldebiteringar sker med 6 månaders fördröjning.
Exempelvis: De avgifter som ska betalas under kvartalet april-juni avser elförbrukningen under kvartalet oktober-december föregående år.

Se föreningens hemsida: www.brfljuskarrsberget.se för mer information.

Förråd
Till varje lägenhet ingår ett externt förråd. Det finns även extraförråd att hyra.

Kommunikationer
Närmsta allmänna kommunikation är Saltsjöbanan, tåget går mellan Slussen-Saltsjöbaden-Solsidan. Stationen närmast Ljuskärrsberget heter Tippen, och det tar knappt fem minuter att promenera från mitten av bostadsområdet till stationen. Från stationen tar det ca 23 minuter in till Slussen. Med bil tar man sig in till stan på 15-20 minuter.

Närområde
I närområdet finns fina möjligheter till rekreation och friluftsliv i form av båtliv, promenadstråk, skridskoåkning, tennis, bad, golf och utförsåkning. Förskola finns i området samt nära till skola. På gångavstånd finns även Saltsjöbaden Centrum med butiker och service av olika slag. Mycket god närhet till centrum och kommunikationer. Direkt åtkomst till naturen med skidspår, vandringsleder, badsjö och havsbad.

Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2032. Dock är inga större renoveringar planerade i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2019-05-08).
2019 - Fortsatt dräneringsjobb och successivt byte av taken
2015-2016 - Renovering av husfasader och dränering
2014 - Sortering av hushållsavfall infördes hösten 2014 då även nya sopbehållare installerades.
Detta år infördes även individuell elmätning. Kostnaden för såväl avläst som gemensam el följer lägenheten. Debiteringen sker med 6 månaders förskjutning och vid lägenhetsförsäljning är det viktigt att parterna kommer överens om vem som ska debiteras elförbrukningen.
2013 - Genomfördes bl a spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK besiktning på samtliga lägenheter och förskola.
2010- Installerades bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm.
Inglasning av balkonger godkännes ej enligt stadgarna.

Övrigt
Föreningen gör i samband med försäljning en överlåtelsetillsyn både invändigt och utvändigt. Förvaltaren utför tillsynen och bokas av säljaren av bostaden.

Altan
Sommaren 2016 kom nya stadgar och regler kring renovering av nya/befintliga altaner.
Till bostad på marknivå hör en markyta motsvarande en balkong. Om bostadsrättsinnehavaren tecknar ett nyttjanderättsavtal för uteplats med bostadsrättsförening (se bifogat dokument) disponerar medlem ytan i bredd motsvarande lägenheten. Som altanyta medges 5,0 meter x 3,0 meter enligt ritning 16:05:04 (se bifogad länk). Observera altanens placering på ritningen.
Altanen ska byggas upp på markplattor, den får ej fästas i fasad, och den ska ligga under fasadens nedre kant med en spalt på 2 cm.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ljuskärrsberget 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Nacka

Övrigt

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Accepterat pris

3 000 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 829 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

1 528 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 200 kr
Obligatoriskt el-tillägg: 920 kr
Obligatoriskt el-tillägg: 208 kr

Energideklaration

Specifik energianvändning: 72 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2017-12-08
Besiktningsman: Per Lagerling,

Alla bilder

Planritning

Karta & område

Ljuskärrsvägen 102, Saltsjöbaden

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3829 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning