Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Månadsavgift: 2 632 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 2 632 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare

Ormingeringen 67, Saltsjö-Boo

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1,5
  • Boarea: 37 kvm
  • Lägenhetsnummer: 99-2160-1-31-5
  • Månadsavgift: 2 632 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2
  • Hiss: Ja

Renoverad och fin lägenheten högst upp i huset med stor balkong- i en av nackas bästa föreningar!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1,5, möjlighet till 1 sovrum
Boarea: 37 kvm
Lägenhetsnummer: 99-2160-1-31-5
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Uppgiften om yta baseras på uppgifter från ekonomisk plan och andra grunddokument i föreningen. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta. Är ytan av stor vikt för dig som spekulant bör en uppmätning vidtas.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Orminge

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,17553%
Andel av månadsavgift: 0,17553%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 581 kr

Om föreningen

HSB:s BRF Agaten ligger på Ormingeringen 63-81 och omfattar 373 bostadsrätter fördelade på 17 bostadshus och 4 ekonomibyggnader innehållande tvättstugor etc. Samtliga hus byggdes mellan 1969-1970 och alla trappuppgångar har hiss. Hela området präglas av lummiga grönskande innergårdar som är bilfria. Spännande arkitektur, som är k-märkt. Ormingeringen utsågs till det vackraste och mest omtyckta byggnadsverket i Nacka under arkitekturåret 2001.

Gemensamma utrymmen
Inom området finns det två hus (Ormingeringen 66 och 72) med totalt 6 vanliga tvättstugor och 2 grovtvättstugor. Tvättstugorna har renoverats under 2002/2003. Under tvättstugorna på Ormingeringen 72 finns en föreningslokal samt expedition för föreningen. Föreningslokalen kan hyras för olika former av möten eller fester. För att hyra lokalen kontaktar man någon i lokalgruppen. Det kostar fn 200 kr att hyra lokalen dagtid och fn 500 kr att hyra lokalen ett dygn (inkl. kvällstid). Man måste också lämna en deposition på fn 1.500 kr. Extra förråd finns att hyra, ev kö kan förekomma. På föreningens gårdar finns mysiga sittgrupper och grillplatser.

Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-08-27).

Månadsavgift
I avgiften för lägenheten ingår värme, vatten, bredband, telefoni samt kabel-tv.
För varje separat bostadsrätt görs det en individuell elmätning som sedan samaviseras med månadsavgiften.
Gällande telefonin så är det bredbandstelefoni som ingår och den boende betalar själv för utgående samtal.

Kabel-tv och bredband
Bredband levereras via Bredbandsbolaget (100 Mbit), ingår i avgiften. TV-leverantör är Canal Digital. Digitalbox ingår ej i överlåtelse men tv-kortet tillhör lägenheten. Gällande telefonin så är det bredbandstelefoni som ingår och den boende betalar själv för utgående samtal.

Individuellt medlemskap i HSB Stockholm krävs
Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Stockholm.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information www.agaten.se

Parkering
Beslut om försäljning av föreningens parkering och garagemark är taget.
I dagsläget finns det 4 olika typer av parkeringsplatser för bil, oreserverade, reserverade med elstolpe, garageplats utan el samt garageplats med elstolpe.
Det första oreserverade tillståndet kostar 1000:-/år, det andra kostar 1800:-/år. Reserverad plats med elstolpe kostar 225:-/månad. Garageplats utan el kostar 325:-/månad och garageplats med el kostar 450:-/månad. Det finns även cykelförråd under tak samt mc-platser. Även nya MC platser är klara inom kort. Utomhus parkering kommer att utökas till fler platser.

Utförda renoveringar
Reservering för framtida underhåll av föreningens fastigheter sker genom vinstdisposition på basis av föreningens underhållsplan. Under 2010/2011 startades renovering och utbyggnad av balkonger i föreningen som nu är färdigt. Föreningen är stambytt mellan 1994-1996. 2015/2016 installerade föreningen ett passersystem. Vid överlåtelse medföljer taggarna till den nya ägaren. Detta passersystem inkluderar även en porttelefon för besökare samt en informations- och bokningstavla i samtliga portuppgångar. Stamspolning genomförd 2016. Genomförs regelbundet var tredje år.
2019 Fönsterbyte pågår tom oktober månad

Områdesbeskrivning
Orminge centrum ligger på bekvämt avstånd med utbud av allt man kan tänkas behöva. För den som önskar ytterligare shopping finns Nacka Forum på ca 10-minuters avstånd med bil. Närhet till fina strövområden, elljusspår och badsjöar såsom Glasbrukssjön och Vittjärn tillhör områdets kvaliteter. Den populära Centralparken är en grönskande oas som är väldigt uppskattad med stora gräsytor och omtyckt lekpark. Inom gångavstånd finns flera skolor och förskolor.

Kommunikationer
En jämn ström av bussar tar dig enkelt till Slussen (ca 20-25 min), dessa går även oftast förbi Nacka Forum. Västra Orminge-Slussen trafikeras av följande busslinjer: 471, 444, 446 och 496 som går längs Ormingeringen. Buss 446C är en direktbuss som tar dig från Orminge direkt till T-centralen. Området nås via hållplatserna Skarpövägen eller Korsöstigen. På cykelavstånd finns Hasseluddens brygga som trafikeras av skärgårdsbåtarna.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Agaten
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1202
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Visa all fakta

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 455 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 632 kr

Driftkostnader

Antal i hushållet: 1
Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 136 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-02-09
Besiktningsman: Vahid Jafarpour

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Ormingeringen 67, Saltsjö-Boo

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy