Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
2 495 000 kr
Utgångspris: 2 495 000 kr
Sammanfattning
Högsta bud: 
2 495 000 kr
Utgångspris: 2 495 000 kr

Henriksdalsringen 71, Nacka

Välplanerad trea med centralt läge endast ett par minuter från city!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 81 kvm
  • Lägenhetsnummer: 00192
  • Månadsavgift: 4 725 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1
  • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 81 kvm
Lägenhetsnummer: 00192
Utgångspris: 2 495 000 kr
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Denna area kan därför av olika anledningar vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Tomt/balkong/uteplats

Markägare: Föreningen äger marken

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,54261
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 1 000 kr

Visa all fakta

Om föreningen

Brf Henriksdalshöjden ligger i Nacka Kommun på Henriksdalsberget som gränsar mot Stockholm. Henriksdalsberget ligger 57 meter ovanför havsytan. Tillsammans med bergets läge vid Stockholms inlopp utgjorde detta en naturlig plats för den fornborg som låg på bergets södra sida under vikingatiden.
Berget har fått sitt namn efter rådmannen Hindric Spak, som kring år 1750 var inspektor på Danvikens hospital. Han ägde även en gård i området.

Bostadshusen uppfördes mellan åren 1964 och 1970 med Bostads AB Nacka-Stockholm som byggherre. Arkitekterna Erik och Tore Ahlsén ritade de tre husen i guldockra kring en öppen och bilfri gård, till motsats från innerstadens ofta ”hemliga”, låsta gårdar som ofta förekommer.

Brf Henriksdalshöjden är en av tre bostadsrättsföreningar på Henriksdalsberget. Fastigheten byggdes 1971 och består av ett flerbostadshus i 5-7 våningar. Brf Henriksdalshöjden består av 200 lägenheter, 167 lägenheter är bostadsrätter och ca 33 är hyresrätter. 2

I föreningen ingår portarna Henriksdalsringen 37-71. I fastigheten finns 18 stycken hissar, cykelrum samt en tvättstuga i port 49. Utöver lägenheterna omfattas föreningen av 5 lokaler varav tre garage med 70 parkeringsplatser.
Minsta ägarandel som accepteras är 10 %.

Kabel-TV och Bredband:
Kabel-TV och Bredband finns indraget i fastigheten och tillhandahålls av Bredbandsbolaget. Endast godkända antennsladdar får anslutas mellan TV (eller radio) och antenndosan. Föreningen har ett gruppavtal med Bredbandsbolaget 100 MB, kostnaden för bredband får varje medlem bekosta (150/mån).

Förråd:
Till varje lägenhet hör ett förråd beläget på vinden.

Tvättstuga:
Installerat 2 nya tvättmaskiner och 4 nya torktumlare för att ersätta de som har varit slitna. Tvättstugan finns i port 49, bottenvåningen med ingång från gården. Tvättstugan i port 49 kommer att byggas om till totalt 9 lägenheter och nya tvättstugor inreds i tidigare soprum vid port 65, 61 och 39.

Parkering:
Föreningen äger garage med 70 parkeringsplatser, kostnad 800 kr/månaden. För tillfället är det kö till parkering i garaget. Väntetid beroende på i vilken port man önskar garageplats. Garagen ägs och hyrs ut av föreningen och administreras av T & T Förvaltnings AB. Telefon 08-562 559 20.
Boendeparkering på gatan, avgiften för boendeparkering på västra Sicklaön är 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dygn.

Inglasning av balkong:
Föreningens bygglov för inglasning av balkong har gått ut. Varje bostadsrättsinnehavare får själva ansöka och bekosta detta.

Gjort i föreningen:
2016: Underhåll av plåtarbeten på taken.
2015: OVK-undersökning med åtgärder.
2015: Byte av armaturer i samtliga trapphus.
2013: Relining färdigställdes.
2013: Ändrat sophanteringen och fått ut denna på gatan vilket har skapat utrymmen att hyra ut och därmed en intäkt.
2013: Arbetat med ombyggnad av tvättstugan och lämnat in bygglovsansökan hos kommunen.
2013: Infört brandsyner i allmänna utrymmen och garage.
2013: Arbetat aktivt med att få bort externa hyresgäster i garaget, bland annat genom att höja garagehyrorna.
2013: Lagat en fuktskada i portalen mellan port 37-39.
2011-12: Trädgårdsrenovering.
2011: Ommålning, slipning av golv och nya stensocklar utfördes i trapphusen. 2 stycken grovtvättmaskiner + 1 mangel byttes ut till nya.
2000: Renovering av elstammar. 3-fas el är indraget i fastigheten.

Kommande renoveringar:
Föreningen har startat ett projekt som innebär att den tidigare tvättstugan, totalt 350 kvm utnyttjas för att bygga 7 st en-rumslägenheter och 2 st två-rumslägenheter vilka skall vara klara under 4:e kvartal av 2017. Lägenheterna skall säljas på den öppna marknaden. I kalkylen ingår även att tre små tvättstugor inrättas i nya lokaler.

Fastigheten är nu 40 år gammal och föreningen har en underhållsplan för kommande nödvändiga åtgärder. Föreningen ser över möjligheterna att göra besparingar i budgeten i värmesystemet genom att installera värmepumpar som utnyttjar frånluften från lägenheterna och har nyligen inlett undersökningar om möjliga alternativ.

Föreningen har köpt tomtmark av Nacka kommun. Köpeskillingen är just under 141 Mkr och tillträdesdagen blir den 3:e april.Köpet omfattar hela tomtmarken inklusive lekparker och gångväg enligt karta i portarna.

För föreningens ekonomi betyder det på kort sikt att kostnaderna för tomtmarken minskar jämfört med dagens tomträttsavgäld om 1,44 Mkr/år.

Ekonomi:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv. Utöver det tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband om 150 kr/mån.

Styrelsen har i dagsläget inte beslutat om någon avgiftshöjning (kontrollerat med styrelsen 2018-01-11).

Föreningen tillämpar linjär avskrivning på 100 år på byggnaden. Avskrivningskostnaderna påverkas således inte av de nya reglerna.

Allmänt

Föreningens namn: Henriksdalshöjden
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Nacka

Övrigt

nformation
Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Utgångspris

2 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 2 000 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 725 kr
I avgiften ingår värme och vatten
150 SEK/månad tillkommer för obligatorisk bredband.

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Henriksdalsringen 71, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4725 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Said Said, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Said Said

Fastighetsmäklare