Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 835 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anas Taba
Fastighetsmäklare
Älta

Oxelvägen

Månadsavgift: 5 835 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anas Taba
Fastighetsmäklare

Här finns nu möjlighet att förvärva denna 3:a med endast tre minuter gångväg till Ältasjön!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 88 kvm
  • Månadsavgift: 5 835 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Hiss: Ja

- Stor och stabil förening
- Renoverade badrum och tvättstuga
- Balkonger i två väderstreck
- Möjlighet att göras om till 4:a

Denna lägenhet välkomnar dig med mycket ljusinsläpp och trivsamma umgängesytor. Det är en lyx att ha balkong som man når via båda sovrummen och en större från vardagsrummet. Detta skapar helt enkelt en ljus och trevlig atmosfär som genomsyrar lägenheten.

Entré där ni har både gästtoalett och badrum som just nu blir stambytta och renoverade till den senaste standarden. Gott om förvaring i form av platsbyggda garderober och en klädkammare i hallen! Vidare in i lägenheten når ni köket med generös yta för förvaring och arbete. Innanför köket finns även den nyrenoverade tvättstugan, tillräckligt rymlig att idag nyttjas som, skötrum, sopsortering, städförvaring och tvätt-och torkrum. Från de båda sovrummen så når man balkongen med utsikt mot gården. Det stora vardagsrummet bjuder in till härliga TV-kvällar och middagar för familj och vänner.

Bostadsrättsföreningen har god ekonomi och är välskött! Lekplatser, grillplatser och fina gårdar mellan husen. Fräscha tvättstugor med gratis tvättmedel och sköljmedel, bastu, gym, snickarrum, pingisrum, bokklubb och ett sällskapsrum finns också i föreningen. Har man gäster eller familj över så kan man även hyra en övernattningslägenhet för en billig peng.

Som boende på Oxelvägen har man tillgång till det fantastiska Nackareservatet med sina stora grönområden samt Hellasgården där ni kan ta sköna promenader och löprundor längs med vattnet, fika i lummig grönska, grilla vid strandkanten eller bada. Här har ni allt vad ett friluftsliv innebär. Det är inte heller långt till Flatenbadet om man föredrar ett lite större bad eller Ältasjön om man vill åt ett mindre lugnare. Vintertid är Älta minst lika levande med plogad skridskobana på Ältasjön eller spår för långfärdsskidor. Utmärkta busskommunikationer i form av motorvägsbussar som tar dig till Gullmarsplan (ca 15 min) och till Slussen (ca 25 min).

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 88 kvm
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Ja
Beskrivning av förråd: Varje lägenhet har ett externt källarförråd att nyttja.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen
Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Som köpare rekommenderar vi att göra en uppmätning om man inte förlitar sig på att bostadsrättsföreningens information stämmer.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Älta

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,33517%
Andel av månadsavgift: 0,33517%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf HSB Stensö är en stabil förening med mycket god ekonomi och som äger och förvaltar fastigheterna Älta 18:0 och 18:2 med adress Oxelvägen 37-59 i Älta. I föreningen finns fyra bostadshus med totalt 320 lägenheter. Byggnaderna färdigställdes 1967 av HSB och samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Ekonomi
Föreningen har god ekonomi och har 3 934 kr i lån/ kvm. (enligt årsredovisning 2019)
Föreningenhar tidigare sänkt avgiften med 4 % för 2015, 2 % för 2016 och 2 % för 2017.
Inga planerade avgiftshöjningar finns i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2021-03-23).

El/Hushållsel
Elen är gemensamt upphandlad för att få lägsta möjliga pris och direktavläses. Förbrukningen redovisas och faktureras på månadsavin.

Bredband
I varje lägenhet finns ett bredbandsuttag som är anslutet till Telenor. Du ringer själv till Telenor för att beställa bredband. Ingår ej i månadsavgiften.

Kabel-TV
Basutbud för tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Om du önskar köpa extra kanaler så är det endast Boxer som levererar via TV-uttaget. Tel till Boxer 0771-21 10 00.

Gjorda och kommande renoveringar
Utöver stambytet som fortfarande är pågående finns inga planer på något större underhåll i närmsta tiden (kontrollerat med styrelsen 2020-09-04)
2019-2022 - Stambyte pågår.
2014/2015 - Renovering av alla innergårdar
2010/2011 - Nya isolerglas fönster
2010/2011- Nya balkongräcken
2010/2011 - Ytterväggar tilläggsisolerades

Övriga underhåll föreningen gjort under åren:
- Renovering av tvättstugorna till miljötvättstugor
- Målning av trapphusen
- Frånluftsventilationen totalrenoverad
- Vindarna har tilläggsisolerats
- Takpapp och plåtbeklädnad på taken omlagda
- Fasader tvättade och målade
- Soprummen har byggts om
- Miljöhus för källsortering har uppförts
- Cykelhus har byggts
- Parkeringsplatsen har asfalterats och värmestolpar satts upp
- Fjärrvärme med mätpunkter i varje hus installerad
- Fastighetsnät för Bredband/ Internetuppkoppling har installerats
- En gård har försetts med gräsmatta och skärmskydd
- Värmepumpar för återvinning av värme ur frånluft har installerats
- Hisskorgar installerade i samtliga hus
- Värmecentralerna datorövervakas
- Elektroniskt låssystem med porttelefon och bl. a tvättstugebokning har installerats
- Enhetsmätning av el installerad
- Norrgavlarna på husen isolerade

Föreningen har värmepumpar som tar tillvara värmen i husens frånluft vilket gör att föreningen har kunnat sänka fjärrvärmekostnaden. Föreningen har även investerat i mer isolering på krypvindarna vilket också bidragit till sänkta energikostnader. (Varje hus har separat mätning med veckovis kontroll).

Tvättstugor
Varje hus har en fin tvättstuga. Utanför varje tvättstuga finns en terminal för beställning av tvättstugan. På Oxelvägen 45 finns en grovtvättstuga. Den får endast användas för grövre tvätt, t ex mattor och filtar.

Gästlägenhet
På Oxelvägen, mellan port 37 och 39 med ingång direkt från gården, finns en gästlägenhet. Lägenheten består av sovrum med dubbelsäng (2x90) med dusch, vardagsrum med TV och en bäddsoffa för två personer och ingång till toalett. I pentryt finns kyl/frys, mikrovågsugn, kaffebryggare samt vattenkokare. Det finns även ett köksbord med fyra stolar. Man får hyra lägenheten max 7 nätter i följd. Hyran är 250 kr/natten, oavsett antalet gäster.

Hobbyrum
Fixarrum/hobbyrum finns i port 45, dörren mitt emot tvättstugan.

Bastu
På Oxelvägen 57 finns en nyligen renoverad bastu med relaxavdelning (Avgift 600 kr per kalenderår).

Gym
Föreningen har även en flitigt använd träningslokal som nyligen är renoverad (Avgift 600 kr per kalenderår).

Cykelrum och cykelhus
På gårdarna och vid entréerna finns cykelhus och cykelrum där du kan förvara din cykel, om du inte låter den stå ute. Bensindrivna motorfordon får under inga förhållanden förvaras i fastigheterna.

Återvinningshus/sophus
Öppet alla dagar kl 07:00-21:00 (öppnas med nyckelbricka).

Återbruksrummet i det gamla mangelrummet bredvid tvättstugan i port nr 49/51
Små saker lämnas direkt dit. Har du större föremål, möbler etc, kan du sätta upp ett meddelande på den anslagstavla som finns i korridoren utanför tvättstugan i 51:an.

Bokcafé
Öppet någon/några gånger i månaden. Man kan gå dit, lämna och hämta böcker samt fika. Bokcafét ligger mellan port 37 och 39.

Förråd
Varje lägenhet har ett externt källarförråd att nyttja.

Parkering
P-platser finns både utomhus (med motorvärmare) samt i garaget vid Älta Centrum (utan motorvärmare). Garageplatserna är emellertid uppsagda varför endast utomhusparkering förekommer.
Det finns en kö för p-plats. Du anmäler ditt intresse för en p-plats via HSB Kund och Medlemsservice som sedan tilldelar lediga platser utefter kölistorna. Om man vid ev kö tackar nej till tilldelad bilplats anses man förbrukat sin plats i kön. Man får ställa sig på nytt i kön när man har behov av en plats igen. Hyran för p-plats är 450 kr/mån. I dagsläget är det ca 10 personer i kö (kontrollerat med styrelsen 2021-03-23).

Övrigt
Individuellt medlemskap i HSB Stockholm krävs.
Föreningen har en informativ hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/stenso/

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s BRF Stensö
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 835 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Det finns inga aktuella driftskostnader. Kostnad för hemförsäkring och hushållsel kommer att tillkomma.

Inre reparationsfond

Summa: 135 kr
Beskrivning: Avsättning sker med 34kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 6 Visa alla 12 bilder
 

Planritning

Karta & område

Oxelvägen, Älta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anas Taba

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning