Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 468 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anas Taba
Fastighetsmäklare
Älta

Lovisedalsvägen 172

Månadsavgift: 4 468 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anas Taba
Fastighetsmäklare

Fantastiskt lägenhet med fyra rum i populära Hedvigslund

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: ca 88 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1009A
  • Månadsavgift: 4 468 kr
  • Driftkostnad: 550 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 4
  • Hiss: Ja

Här på Lovisedalsvägen 172 har ni nu chansen att köpa en av de finaste fyrorna som Älta har att erbjuda. I den här moderna lägenheten med balkong erbjuds alla bekvämligheter som hör till. Släpp verktygen och glöm allt vad renovering heter - här är det bara att flytta in och njuta! Lägenheten utgörs av en inbjudande och rymlig hall med säkerhetsdörr, ett ljust och öppet vardagsrum med öppen planlösning mot köket, ett master bedroom och två lite mindre sovrum, ett påkostat och välplanerat kök med exklusiva material samt ett modernt och fräscht badrum med tvättmaskin och torktumlare. Dessutom finns en gästtoalett.

Några hundra meter från bostaden når man Hedvigslundsparken med fina promenadstråk och grönområden. På torget intill bostaden, på torsdagar mellan 16-19 är det väldigt populärt att besöka foodtrucks . Där går det tex att beställa från brödbil, fish & chips, högrevsburgare, glass och ibland räkor.

Älta är perfekt för den som vill bo nära skog och natur men på behagligt avstånd från storstadslivets puls. Det attraktiva läget bjuder på möjlighet till aktivt boende nära centrum med all tänkbar service. Närhet finns till fyra badsjöar samt cykelavstånd till Erstavikens havsbad. Här finns också fina vandringsleder i Erstavikens Naturreservat och runt Ältasjön finns det ett 7 km långt motionsspår i lummiga omgivningar. Från motionsspåret når ni dessutom Sörmlandsleden, en 100 mil lång vandringsled genom Sörmland. Vintertid finns både skidspår och möjlighet att åka långfärdsskridskor. På bekvämt gångavstånd från fastigheten finner vi dessutom Älta Centrum, Älta skola, Sigfridsborgsskolan, Stavsborgsskolan, två idrottsplatser, två fotbollsplaner, en ishall, en tennishall och en sporthall. Livsmedelsbutik finns både i Älta centrum samt vid Älta gård. Kommunen i övrigt bjuder på expansiva Sickla Köpkvarter, nyrenoverade och utbyggda Nacka Forum. För dig som har ärenden åt andra håll erbjuder även Tyresö och Farsta C på shoppingupplevelser!

Mycket goda kommunikationer till flera olika knutpunkter. Bussen in till City tar ca 18 minuter.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Välkomnande och stor hall med plats för avhängning samt förvaring i garderob. På golvet har ni 1stavsparkett och väggarna målade i ljusgrå ton.

Vardagsrum
Stort och härligt vardagsrum som tillsammans med balkongen är juvelen i detta boende. Tack vare att vardagsrummet och kök flyter ihop med varandra ges här utmärkta sociala förutsättningar för middag och TV-kvällar med familjen. Stora fönsterpartier skänker ett trevligt ljus. På golvet har ni 1stavsparkett och väggarna målade i ljusgrå ton.

Kök
Modernt och stilrent kök. Luckor och lådor i grå ton samt stor arbetsyta på den ljusa bänkskivan. Köket är öppet mot vardagsrummet detta skapar därmed de perfekta förutsättningarna för trevliga middagar som tilläggas med sällskap. Vitvaror där kyl, frys samt diskmaskin är integrerade. Kökets övriga maskinella utrustning består av varmluftsugn, spishäll samt fläkt. På golvet har ni 1stavsparkett och väggarna målade i ljusgrå ton.

Sovrum
Väl tilltaget sovrum med stort fönsterparti som skänker ett trevligt ljusinsläpp. Gott om plats för en stor dubbelsäng och övrigt möblemang. Här börjar ni dagen på en mjuk heltäckningsmatta. På väggarna har ni en fondvägg och ljusgrå ton.

Sovrum
Trevligt sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Här börjar ni dagen på en mjuk heltäckningsmatta och väggarna har ni i ljusgrå ton.

Sovrum/Kontor
Detta rum är perfekt för det mindre barnet. Här får ni plats med säng och enklare förvaring. Rummet används idag som ett hemmakontor. På golvet har ni 1stavsparkett och väggarna målade i ljusgrå ton.

Badrum
Snyggt och modernt badrum som är stort till storleken. Golv i mörkgrå ton samt väggar i ljus ton. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, förvaring, arbetsbänk, vägghängd wc, spegel, dusch med duschvägg samt handdukstork.

Gäst WC

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd beläget i källaren.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: ca 88 kvm
Lägenhetsnummer: 1009A
Driftkostnad: 550 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen
Observera att lägenhetsytan grundas på senast gjorda uppmätning. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verkligen yta. Är ytan av stor vikt för dig som spekulant bör en uppmätning vidtas.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Älta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,17781%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Livia är en förening som består av 2 flerbostadshus belägna i hjärtat av Södra Hedvigslund i Älta och med totalt 68 lägenheter. Husen byggdes 2016-2017 med Lindbackens fastigheter som byggherre i samarbete med Einar Mattsson. Husen har tre bostadsvåningar samt källare. Lägenheterna har 1-4 rum och kök, i varierande storlekar, med harmoniska skandinaviska toner och med noga utvalda material.

I husens entréer möts man av eleganta genomtänkta detaljer och korridorerna är inredda med en snygg och slitstark textilmatta som ger en varm och hemtrevlig känsla. Vid varje lägenhetsdörr finns lägenhetsnummer i utstansad rosékoppar ger en uppgraderad hotellkänsla. Alla våningsplan inklusive källarplanet nås med både hiss och trappa. På entréplanet i varje trappuppgång finns postboxar, medans morgontidningen levereras till det tidningsfack som finns utanför varje lägenhetsdörr.

Förråd
Varje lägenhet har ett tillhörande förråd i källaren. För de som cyklar och är miljömedvetna finns även ett stort cykelförråd med arbetsbänk i föreningen.

Parkering
Utomhusparkering finns att hyra i anslutning till föreningens hus. Kostnad ca 450 kr/mån. Just nu är det kö till parkering, för mer info kontakta styrelsen.

Tv och Internet
Fiber finns indraget i varje lägenhet med möjlighet att välja mellan flera internetleverantörer. Styrelsen för diskussion med samfälligheterna i området för att eventuellt få hela området att binda upp sig till en specifik internetleverantör och på så sett få ner kostnaden per enhet.

Ekonomi
I månadsavgiften ingår värme, vatten, förråd och sophantering.
Inga avgiftshöjningar är planerade i nuläget (kontrollerat med styrelsen 2021-02-15).

Besiktning av huset kommer att göras för att säkerställa skicket på husen.

Området
I Hedvigslund finns Hedvigslundsparken där du kan promenera längs en slingrande kanal eller äta picknick vid dammen och i närområdet hittar du bollplaner, badplatser, tennisbanor, motionsspår, skidspår, skridskobanor, en 9-håls golfbana och ett av Stockholms populäraste MTB-områden, som snabbt gör detta till ett förlovat land för dig som lever ett aktivt liv.

Älta satsar mycket på barn-och ungdom när det gäller idrott, så vi är stolta över att ha en fin ishall, tennishall och Älta IP med både gräs- och grusplan. Fler grus-och gräsplaner finns runt om i Älta. Både i och runt Älta finns närhet till ett flertal badsjöar och vill man bada i havet så ligger Erstaviks havsbad på cykelavstånd. Hellasgården som ligger ca 10 minuter bort med bil erbjuder motionsslingor, utomhusgym, fina löp- och längdspår m m. Även det relativt nyrenoverade Flatenbadet med sandstrand, hopptorn, kiosk mm har ett uppskattat utegym. Nyaste tillskottet med utegym ligger nere vid fina Älta IP, precis intill Ältasjön. Vill man åka utför, ligger Hammarbybacken på behörigt avstånd vid Sickla ca 15 minuter bort med bil.

Affärer
I Älta Centrum finns idag följande service:
Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset.

Ett större utbud av affärer och restauranger finns i Tyresö Centrum ca 5 minuters bilväg bort eller Sickla köpkvarter ca 10-15 minuter bort.

Sickla köpkvarter ca 15 min bort med bil har en uppsjö av affärer, boutiquer, restauranger, caféer, biograf etc. Nacka forum, bara några minuter därifrån likaså. Den närliggande grannkommunen Tyresö erbjuder bl a en 18 håls golfbana, ridhus, badmintonhall och badhus med äventyrsbad.

Kommunikationer
Utanför Brf Livias två hus kommer en busshållplats att finnas med täta kommunala förbindelser.
Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801 samt snabbuss 814. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter.

Skolor
I närområdet finns det flera grundskolor och förskolor, den populära förskolan Pysslingen ligger till och med i samma kvarter.
De skolor som finns i Älta är:
Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6
Älta skola med årskurser F-6
Stavsborgsskolan med årskurser F-9
Inspira med årskurser F-1
Mer information hittar ni på www.nacka.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Livia
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1009
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Nacka
Markägare: Marken är tomträtt

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 468 kr

Driftkostnader

550 kr/mån
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 200 kr

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

Planritning

Karta & område

Lovisedalsvägen 172, Älta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anas Taba

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning