Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 995 000 kr
Månadsavgift: 7 203 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Henrik Holmqvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Henrik Holmqvist
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
1 995 000 kr
Månadsavgift: 7 203 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Henrik Holmqvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Henrik Holmqvist
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Myrstuguvägen 199, Vårby

BR-radhus i mycket fint skick beläget i bilfritt och barnvänligt område.

  • Typ: Radhus
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 102,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 170
  • Byggnadsår: 1986
  • Månadsavgift: 7 203 kr
  • Driftkostnad: ca 600 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 4, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 102,5 kvm
Lägenhetsnummer: 170
Utgångspris: 1 995 000 kr
Byggnadsår: 1986
Driftkostnad: ca 600 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Internet via Fiber från Telia.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning sker med fjärrvärme. 2008 byttes alla fläktar i radhusen.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Huddinge
Område: Myrstuguberget
Visa all fakta

Omgivning

Myrstuguberget är vackert beläget vid kanten av Mälaren och erbjuder en fantastisk utsikt. Naturen har fått bestämma utformningen av miljön på berget. Hela området är placerat i sydvästslutning, vilket innebär att det blir ljust och trivsamt. På området finns massor av aktiviteter för medlemmar. Fotbollsplan, boule, bastu och bystuga med pubkvällar är bara några exempel. På berget finns också förskolan Myrstacken och Myrstugubergets friskola med årskurs F-5.

Bara några minuters promenad från Myrstuguberget ligger Masmo T-bana varifrån man enkelt kan ta tunnelbanan in mot stan. Vidare finns det två busshållplatser där man smidigt kan ta bussen mot bland annat Kungens Kurva, Huddinge och Flemingsberg (med pendeltåg & fjärrtåg). Reser man med bil har vi närheten till E4 utan att för den skull störas av trafikljudet. På ungefär 5 minuters bilväg ligger Kungens Kurva, norra Europas största handelsplats med Ikea, mataffärer, elektronik, djuraffärer, bio och nöjen. Alldeles runt hörnet finns Flottsbro friluftsområde med sandstrand och promenadleder på sommaren och Stockholms största skidanläggning vintertid. I Masmo finns gym, närlivs, vårdcentral, restauranger och butiker. Nere vid Mälaren finns ett trevligt trädgårdscafé som har öppet under sommarhalvåret. På andra sidan vattnet finns kulturhus med restaurang, bibliotek och konsthall samt Exploria, Sveriges största lekland. På andra sidan Glömstavägen finns Gömmarens naturreservat med promenadstigar till sjön Gömmaren och dess härliga badklippor.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,02566
Andel av insats: 0,02566
Andel av månadsavgift: 0,02566
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Brf Mälarblick återfinns på Myrstuguberget i Huddinge kommun. Föreningens hus och lägenheter är ritade av arkitekten Ralph Erskine. Området var hans första bostadsprojekt i Stockholmstrakten. År 1986 färdigställdes byggnationen av Myrstuguberget av HSB. Föreningen har totalt 411 bostadsrätter fördelade på lägenheter, radhus och fristående hus. I föreningen finns bostadsrätter i storlekarna 60-128 kvadratmeter som är på mellan 2 och 5 rum och kök.

Föreningens hemsida:

http://brfmalarblick.se/

Allmänt

Föreningens namn: Mälarblick
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Huddinge

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2007: Lekplatserna renoverades
2008: Utbyte av fläktar i alla radhus
2008: Utbyte av termostater
2008: Renovering av samlingslokalen vid "Stora stenen"
2010/2011: Garage renoveras
2014: Renovering av hissar
2014: Målning och renovering av fönster på radhusen
2015: OVK genomförd
2015: Anläggning av nya parkeringsplatser
2015: Installation av fiber via Telia
2016: Fönstermålning
2016: Reparation av familjebastun
2016: Tätskiktsrenovering garage N
2016: Byte av fläktar på flerfamiljshus
2017: Fasadmålniing
2017: Takreparationer
2017: Stamspolning
2017: Nya dagvattenbrunnar i garagen
2019: Renovering av poolhuset "Utsikten"

Gemensamma utrymmen

Förening med många aktiviteter i egna lokaler såsom; bordtennis, boulebana, pub, snickarbod, vävstuga samt studiecirklar. Festlokal samt två övernattningsrum. Två anläggningar för bastubad. Närhet till motionsspår och Flottsbros skidbacke, som sommartid också är ett mycket fint utomhusbad. Ett café finns i poolhuset och håller öppet emellanåt. Föreningen har åtta stycken tvättstugor.

Parkering

På området finns det parkeringsplatser både i garage och utomhus som vi boende kan hyra för våra bilar. Till alla garage och utomhusplatser är det separat kö som hanteras av HSB Södertörns kundtjänst. Varje lägenhet/hus kan vid behov hyra max två (2) platser. Kostnaden för att hyra en plats varierar mellan 250kr och 443kr per månad.

Det finns totalt 278 st platser för personbilar fördelade på åtta garage. Alla platser utom de som ligger i garage "p-däck undre" har tillgång till ström för motorvärmare.

Det finns även 104 stycken utomhusplatser som man kan hyra för 250kr/månad. (Tre platser som är extra breda/långa och reserverade för lätta lastbilar/större skåpbilar. Hyran för dessa platser är 400kr/månad)

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Just nu finns inga planerade avgiftshöjningar.

Avgiften justerades med 150:- den 1:a januari 2016 i samband med installation av fiber, i dessa 150:- ingår bredband 100/100 Mbit, digital-tv lagom och hemtelefoni för samtliga boende.

Kommunikationer

Nedanför berget finns Masmo tunnelbanestation och busshållsplats. Tunnelbanan till Skärholmen tar 6 minuter, Liljeholmen 20 minuter, Slussen 25 minuter. Buss till Kungens kurva 7 min, Flemingsbergs pendeltågsstation 12 min, Huddinge station 18 min.

Övrigt

Myrstuguberget ritades av Ralph Erskine och kännetecknas av ljusa och välplanerade lägenheter och radhus. Många har en fantastisk utsikt över Mälaren och Albysjön. Området är barnvänligt då all trafik är lagd utanför och runt området. I området finns både förskola och friskola.
Lång sandstrand vid Flottsbro med badbryggor. Värdshus, WC, kanotuthyrning, bangolf, beachvolley, frisbeegolf/discgolf, kubb- eller boulespel, parkering med mera. Camping och stugor med självhushåll. Avfart från Glömstavägen. Buss 706 från Huddinge station. Här finns även skidbacke och motionsspår.
När vintrarna tillåter så finns upplogad skridskobana på Albysjön.

Kommunikationerna är utmärkta, med tunnelbana når Du t.ex Slussen på 25 minuter. Med buss är det lätt att nå Huddinge station för vidare resa med tåg.
Tre stora köpcenter, Kungens Kurva, Skärholmen och Huddinge ligger på bekvämt avstånd och nås lätt med buss eller bil.
I området finns ett antal Bystugor som används av de boende för olika aktiviteter; vävning, bordtennis studiecirklar och dyl.
Möjlighet finns, att för en låg avgift hyra lokal för egna fester och liknande.
För den som gillar bastubad finns 2 anläggningar. En ligger med en fantastisk utsikt över albysjön.
Utomhus finns möjlighet att spela tennis/inline- hockey, fotboll, kubb, boule mm.

BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Köparen skall betala en andelsavgift till HSB Södertörn på fn 500 kr/köpare samt 250 kr/hushåll. Årsavgiften för ett helt år 300:- och halv år 150:-.Andelsavgiften återbetalas vid avflyttning från lägenheten.

Ekonomi

Utgångspris

1 995 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

7 203 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Ett obligatoriskt tillägg för bredband från Telia utgår med 150 kr/månad.

Driftkostnader

ca 600 kr/mån
Kommentar: Uppgifter om hushållsström och hemförsäkring är ungefärliga.

Fördelas enligt följande

El: 400 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 159 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-06-24

Alla bilder och 3D

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Myrstuguvägen 199, Vårby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 7203 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Henrik Holmqvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Henrik Holmqvist

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion